Roboții de bucătărie și tocătoarele sunt ambele utile pentru prepararea alimentelor, fiecare fiind potrivit pentru sarcini specifice. Și, totuși, de unde știți pe care să îl folosiți? Vom evidenția caracteristicile fiecărui aparat pentru a vă ajuta să îl alegeți pe cel mai bun.
Diferența dintre un robot de bucătărie și un tocător de alimente este că un tocător folosește puterea manuală pentru a forța alimentele prin lame, iar un robot folosește energie electrică pentru a roti discuri ascuțite în interiorul unui castron sau recipient. Tocătoarele pentru alimente vin cu lame potrivite pentru tocarea unui tip de produs, în timp ce roboții de bucătărie pot fi echipate cu numeroase lame care îndeplinesc multe sarcini.
Roboții de bucătărie sunt aparate electrice de blat care folosesc lame rotative pentru tăierea alimentelor. Ingredientele sunt adăugate robotului printr-un suport, astfel încât mâinile operatorului nu intră niciodată în contact cu lamele ascuțite. În afară de tocat, tăiat cuburi și râzuit legume, acest aparat poate face hummus, aluat de pâine și sosuri.
Apelați la robotul de bucătărie atunci când trebuie să efectuați o sarcină intensivă, care ar dura foarte mult timp cu mâna. Există două tipuri de roboți de bucătărie care pot fi utilizați pentru sarcini de diferite dimensiuni.
Un robot de bucătărie mic învârte lama în interiorul unui bol sau a unui recipient. Bolul poate conține doar o cantitate stabilită de ingrediente, înainte de a deveni prea plin. Când bolul este plin, acesta poate fi îndepărtat și ingredientele pot fi răsturnate.
Un robot de bucătărie de la emag cat mai mare este ideal pentru a toca loturi foarte mari. În loc de un bol, ingredientele procesate sunt forțate printr-un suport, într-un recipient la alegere. Robotul de bucătărie poate fi rulat continuu, deoarece nu este limitat de un bol. Pur și simplu așezați un recipient nou sub suport și continuați tocatul.
Tocătoarele pentru alimente sunt proiectate astfel încât operatorul să poată pune o singură ceapă, roșie sau un cap de salată pe tocător, să împingă sau să tragă mânerul și să forțeze obiectul prin lamele de tăiere. Un recipient plasat sub tăietorul de legume prinde ingredientele procesate.
Tocătoarele de fructe și legume sunt rezistente, ușor de curățat și produc rezultate consistente, astfel încât să știți că toate feliile de lămâie sau de roșii vor avea exact aceeași dimensiune. Spre deosebire de un robot de bucătărie, tocătoarele nu pot fi utilizate pentru a face piure sau a lichefia alimente.
Apelați la un tocător de alimente, față de un robot de bucătărie, dacă trebuie să creați un anumit tip de tăietură și doriți să dețineți controlul asupra dimensiunii și cantității. Există mai multe modele de tocătoare potrivite pentru tăierea anumitor ingrediente.
Unele tocătoare vin cu lame care creează tăieturi lungi, cuburi sau felii. Majoritatea tocătoarelor vor accepta ansambluri de lame de diferite dimensiuni, astfel încât să puteți schimba dimensiunea tăieturilor.
Există și tocătoare de specialitate, concepute pentru un anumit tip de produse, cum ar fi cele care scot miezul de ananas, tăietoare de salată și tăietoare de ceapă.
Atunci când vine momentul să alegeți un loc sigur și potrivit pentru părinți sau bunici, este important să știți că…
Țara arde, fermierii plâng, iar politicienii se fac că plouă! DNA, dormiți liniștiți sau sunteți la cheremul mafiei? Incisiv de…
București, 18 September 2025 – ATEN International prezintă implementarea realizată în studioul Target3D din UK, ca poveste de succes pentru implementarea…
Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – Componenta 9. Suport pentru sectorul privat, cercetare, dezvoltare și inovare, Investiția I3.…
În București există numeroase opțiuni pentru cei care au nevoie rapid de bani și vor să apeleze la un serviciu…
Industria de gaming continuă să crească într-un ritm accelerat, iar anul 2025 aduce cu sine o serie de tendințe interesante…