Connect with us

Afaceri

Ce să nu pui niciodată în blender!

Publicat

pe

Blenderele pot fi un lucru uimitor și bun la toate în bucătărie, permițându-ți să amesteci totul, de la supe, până la smoothie-uri sau dressinguri. Dar, în ciuda tuturor lucrurilor gustoase pe care le poate face blenderul tău, există destul de multe alimente care pot declanșa dezastrul.

Sa nu pui in blender:


Fructe congelate

Un lucru pe care oamenii îl fac mereu la blender este smoothie-ul de fructe. Deși ele sunt delicioase și ușor de făcut, unii pun fructe complet înghețate în blender. Acest lucru poate duce la un smoothie plin de cocoloașe și, în unele cazuri, poate cauza fisuri și spărturi ale lamei. Lasă fructele congelate să se dezghețe natural sau pune-le într-o pungă etanșă și lasă-le să se dezghețe într-un castron de apă înainte de a le pune în blender.

Nuci

Orice lucru foarte dur, cum ar fi nucile, boabele de cafea sau boabele de cacao, fie vor ciobi lama, fie nu se vor amesteca în compoziție sau motorul nu va fi suficient de puternic pentru a le amesteca. Rezultatul va fi pastă lipicioasă.

Arome și mirosuri puternice

Orice aliment cu o aromă foarte puternică (usturoi, ardei iute, etc.) poate afecta sigiliul de cauciuc al blenderului și poate „contamina” alimentele pe care le amesteci în blender pe viitor. S-ar putea să fi observat acest lucru când ai pus usturoiul brut în blender atunci când ai făcut sosul marinat pentru friptură, iar a doua zi dimineață aroma aceea s-a regăsit și în smoothie-ul tău, chiar și după ce ai spălat recipientul.

Prea puțin sau prea mult lichid

Când aparatul este în funcțiune și trebuie să adaugi lichid, toarnă-l foarte încet pentru a evita stropirea. Raportul dintre lichid și substanțe solide trebuie să fie corect. Dacă nu este suficient lichid în blender, aparatul va scoate unele sunete ciudate. Prea mult lichid, în schimb, și lamele nu vor veni în contact cu solidul.

Orice cu oase

Atunci când adaugi pui sau pește într-un blender, pentru chifteluțe, este important să te asiguri că nu există oase în carne. Acest lucru pare evident, dar ai fi surprins de cât de des atât profesioniști cât și începători fac această greșeală.


Acum gasesti blender la super oferta la eMag!


Roșii uscate la soare

Dacă nu ai un blender de înaltă performanță, nu încercați niciodată să amesteci roșiile uscate la soare, deoarece textura lor bătătorită va bloca blenderul. Dacă dorești totuși să le pui în compoziție, asigură-te că le înmoi din timp în apă.

Orice foarte fierbinte

Dacă pui lichid fierbinte în blender cu capacul deschis, poți suferi o arsură serioasă pe mâini. Aburul poate face capacul să explodeze, iar lichidul va ajunge în întreaga bucătărie.

Aluat

Aluatul este unul dintre lucrurile cel mai de evitat de făcut la blender. Se va întări cu siguranță dacă nu ești incredibil de atent.

Ghimbir

Nu pune ghimbir proaspăt sau uscat într-un blender. Este atât de fibros încât vei obține numai fâșii de mizerie. Este mai bine să îl toci separat.

Prafuri

Dacă pui făină, zahăr praf sau praf de copt într-un mixer, acesta se va împrăștia peste tot. În schimb, amestecă-l întâi într-un lichid și apoi toarnă-l în compoziție.

Frunze verzi la temperatura camerei

Când faci sucuri și vrei să le dai arome cu diferite frunze verzi, precum mentă sau busuioc, ai grijă când pui acele verdețuri bogate în fibre în blender. Amestecatul le poate transforma cu ușurință într-o compoziție maro cu aspect dezgustător. Pentru a menține culorile vibrante, pune frunzele verzi la congelator timp de 5 minute înainte să le adaugi în blender.

Unelte

Evită să pui sau să uiți din greșeală unelte în blender, în timp ce este în funcțiune, mai ales dacă sunt din plastic, sticlă sau ustensile din lemn. Acestea pot crăpa, sparge sau distruge complet vasul. Dacă trebuie să utilizezi un instrument în timp ce blenderul este în funcțiune, folosește o lingură metalică.

Facebook Comments
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Afaceri

Bucurie pentru milioane de români. Mai mulți bani în portofel pentru o categorie importantă de cetățeni | Capitala24

Publicat

pe

Plata orară pe care o primesc zilierii este calculată în raport cu valoarea salariului minim brut. Astfel, după majorarea recent adoptată de Guvern a salariului minim, începând cu 1 ianuarie 2019, lucrătorii cu ziua vor câştiga mai mulţi bani.

Una dintre consecinţele acestei majorări este modificarea tarifului orar al zilierilor. Astfel, după majorarea salariului minim brut pe economie, plata orară a lucrătorilor cu ziua va creşte, notează Avocatnet.ro.

Cum se calculează plata orară minimă a zilierilor:

După cum stabileşte Legea nr. 52/2011, actul normativ care reglementează activităţile cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri, lucrătorii cu ziua au dreptul, în schimbul activităţii executate, la o plată negociată direct cu beneficiarul lucrării, dar care are o limită minimă.

„Cuantumul remuneraţiei brute orare stabilite de părţi nu poate fi mai mic decât valoarea/oră a salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată”, se precizează în actul normativ.

Aşadar, plata orară a zilierilor are un plafon minim, care se calculează în raport cu valoarea pe oră a salariului minim brut. În prezent, salariul minim brut este de 1.900 de lei, ceea ce înseamnă că plata pe oră a unui lucrător cu ziua nu poate fi mai mică de 11,40 de lei, în condiţiile în care aceasta a fost calculată pentru o medie de 166,66 de ore pe lună.

În concluzie, după creşterea salariului minim brut, de la 1 ianuarie 2019, la 2.080 de lei, tariful orar al unui zilier nu va putea fi mai mic de aproximativ 12,4 lei (pentru o medie de 167,3 ore/lună).

Facebook Comments
Citeste in continuare

Afaceri

Dezastru pentru români! Ce se intampla cu economia tarii! Au anunțat acum | Capitala24

Publicat

pe

Deficitul comercial al României a avansat cu 15,84% în primele zece luni, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, până la 11,85 miliarde euro, în condiţiile în care importurile au crescut mai rapid decât exporturile, arată datele publicate, luni, de Institutul Naţional de Statistică (INS).  

În primele zece luni din 2017, deficitul comercial a fost de 10,225 miliarde euro. După primele nouă luni ale acestui an, deficitul comercial crescuse cu 11,8%, la 9,95 miliarde euro, scrie News.ro.

În primele zece luni din 2018, importurile au fost 69,03 miliarde euro, cu 10,3% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Totodată, exporturile au fost de 57,19 miliarde euro, un avans de 9,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Astfel, deficitul comercial a ajuns la 11,85 miliarde euro după primele zece luni, cu 15,8% peste cel înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut.

În luna octombrie 2018, exporturile au însumat 6,34 miliarde euro, iar importurile au însumat 8,23 miliarde euro, rezultând un deficit de 1,89 miliarde euro. Faţă de luna octombrie 2017, exporturile din luna octombrie 2018 au crescut cu 10%, iar importurile au crescut cu 16,1%.

În perioada ianuarie-octombrie, ponderi importante în structura exporturilor şi importurilor sunt deţinute de grupele de produse: maşini şi echipamente de transport (47,4% la export şi 38% la import) şi alte produse manufacturate (32,2% la export şi respectiv 30,7% la import).

Valoarea schimburilor intra-UE28 de bunuri în perioada ianuarie-octombrie a fost de fost de 43,88 miliarde euro la expedieri şi de 51,538 miliarde euro la introduceri, reprezentând 76,7% din total exporturi şi 74,7% din total importuri.

În 2017, exporturile României au urcat cu 9,1%, iar importurile au avansat cu 12,3%. Deficitul comercial a crescut cu 30% faţă de 2016, la 12,96 miliarde euro pentru români.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Afaceri

Zi decisivă pentru țara noastră! Ce s-ar putea întâmpla cu România și Bulgaria | Capitala24

Publicat

pe

Marţi este programat votul, iar decizia finală va fi luată de Consiliul UE. Documentul a fost adoptat în noiembrie de Comisia pentru Libertăţi Civile din PE, relateaza news.ro.

Comisia Libertăţilor Civile (LIBE) a reiterat în 5 noiembrie recomandarea adresată miniştrilor statelor membre Uniunii Europene (UE) de a aproba rapid aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen, ca membre cu drepturi depline.

O abordare în două etape – suspendarea controalelor la frontierele interne maritime şi aeriene, urmată de eliminarea controalelor la frontierele interne terestre – implică un anumit număr de riscuri şi ar putea să aibă un efect negativ asupra viitorului extinderii spaţiului Schengen, subliniau membrii Comisiei.

Astfel, eurodeputaţii cereau ca decizia să fie luată sub forma unui ”act juridic unic”.

Ei îi îndemnau, de asemenea, pe miniştrii UE să ia o decize cu privire la aderarea Croaţiei la spaţiul Schengen, imediat ce această ţară va îndeplini criteriile de aderare.

Membrii Comisiei subliniau că spaţiul Schengen este un dispozitiv unic în felul său şi una dintre cele mai mari reuşite ale UE, iar mânarea aderării depline a României şi Bulgariei are consecinţe negative atât asupra celor două ţări, cât şi asupra întregii Uniuni.

Menţinerea controalelor la frontierele interne şi reintroducerea lor în spaţiul Schengen pot afecta încrederea cetăţenilor în instituţii în în integrarea europeană, sublinia Comisia LI BE.

Această menţinere a controalelor are de asemenea consecinţe economice negative asupra pieţei interne a UE şi asupra importurilor şi exporturilor dinspre şi către România şi Bulgaria, insistau eurodeputaţii.

Extinderea spaţiului Schengen sau libera circulaţie a cetăţenilor UE nu ar trebui să fie afectată de efectele negative ale lacunelor altor politici UE precum cele referitoare la azil şi imigraţie, aprecia LIBE.

 

”Comisia Libertăţilor Civile a reafirmat că Bulgaria şi România ar trebui să devină membre cu drepturi depline ale spaţiului Schengen şi a respins perspectiva unei aderări parţiale, mai întâi cu frontierele aeriene şi maritime şi apoi cu frontierele terestre”, a declarat atunci  raportorul Serghei Stanişev, din cadrul grupului parlamentar european al socialiştilor şi democraţilor (S&D).

”Această abordare în două etape creează un precedent periculos, care nu doar că nu are nicio bază juridică solidă, dar care implică totodată inconveniente economice, sociale şi politice asupra UE”, a adăugat eurodeputatul bulgar.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri din București

Exclusiv12 minute inainte

Bucurie pentru milioane de români. Mai mulți bani în portofel pentru o categorie importantă de cetățeni / Comisarul de Prahova

Plata orară pe care o primesc zilierii este calculată în raport cu valoarea salariului minim brut. Astfel, după majorarea recent...

Afaceri16 minute inainte

Bucurie pentru milioane de români. Mai mulți bani în portofel pentru o categorie importantă de cetățeni | Capitala24

Plata orară pe care o primesc zilierii este calculată în raport cu valoarea salariului minim brut. Astfel, după majorarea recent...

Exclusiv2 ore inainte

România, în insolvență! Situația este cu adevărat tragică. Care sunt cauzele de la baza crizei / Comisarul de Prahova – Comisarul de Prahova

Care sunt principalele motive? Resursele financiare insuficiente, investiţiile greşite şi lipsa unei strategii de risc fundamentată pe realităţile din economie...

Exclusiv4 ore inainte

„Un fel de formă fără fond”. Vezi cine face acuzațiile / Comisarul de Prahova – Comisarul de Prahova

Săptămâna trecută, Klaus Iohannis a prezentat într-o conferinţă de presă principalele concluzii ale dezbaterilor din ultimii ani organizate sub tutela...

Afaceri4 ore inainte

Dezastru pentru români! Ce se intampla cu economia tarii! Au anunțat acum | Capitala24

Deficitul comercial al României a avansat cu 15,84% în primele zece luni, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, până...

Exclusiv5 ore inainte

Surprize imense de Crăciun pentru bugetari. Vezi categoriile care primesc primă și 150% din salariul net / Comisarul de Prahova

Astfel, cei peste 500 de angajaţi ai companiei au încasat prima anuală, care nu este deloc de neglijat, ci se...

Uncategorized6 ore inainte

Te-ai saturat de mirosurile neplacute care raman chiar si dupa ce ai terminat de gatit?

Orice pasionat de bucatarie, de gatit, stie ca trebuie sa isi echipeze bucataria cu toate ustensilele si electronicele sau electrocasniele...

Exclusiv6 ore inainte

OPINIE/Va fi trimisă în judecată Laura Codruta Kovesi?

Au început audierile în dosarul format ca urmare a denuntului lui Sebastian Ghiță împotriva Laurei Codruta Kovesi. Infracțiunile de care...

Exclusiv7 ore inainte

O piață în continuă creștere, la costuri mai mici decât în alte state europene / Comisarul de Prahova – Comisarul de Prahova

Cei mai importanţi furnizori medicali privaţi din România au deja o experienţă de piaţă de peste 20 de ani, doi...

Afaceri9 ore inainte

Zi decisivă pentru țara noastră! Ce s-ar putea întâmpla cu România și Bulgaria | Capitala24

Marţi este programat votul, iar decizia finală va fi luată de Consiliul UE. Documentul a fost adoptat în noiembrie de Comisia...

Exclusiv10 ore inainte

HOROSCOP 10 decembrie. Zodiile care primesc foarte mulți bani. Atenție nu îi risipiți! / Comisarul de Prahova – Comisarul de Prahova

BERBEC Eşti avantajat de conjunctura astrologică. Cu toate că nu eşti foarte încântat de ceea ce ţi se întâmplă, eforturile...

Exclusiv12 ore inainte

Pică Guvernul? Ce a declarat Călin Popescu-Tăriceanu / Comisarul de Prahova – Comisarul de Prahova

„Socotelile pentru moţiunea de cenzură sunt foarte simple. (…) Nu contest dreptul opoziţiei de a depune o moţiune de cenzură....

Exclusiv14 ore inainte

Catastrofa care s-a abătut asupra României. Niciodată în istorie țara noastră nu a trecut prin așa ceva / Comisarul de Prahova

Anul 2018 este cel de al 29-lea an de declin al populaţiei ţării şi evoluţiile au continuat în acelaşi sens:...

Exclusiv18 ore inainte

Este dezastru total pentru Laura Codruța Kovesi! Acuzațiile de corupție la adresa ei curg lanț! Reacția lui Klaus Iohannis! Care va fi următorul pas (SURSE) / Comisarul de Prahova

Sebastian Ghiţă a reuşit să o facă din nou vedetă. Acesta a depus un denunţ împotriva ei în care o...

Exclusiv20 de ore inainte

Probleme mari pentru românii din Italia! MAE intervine / Comisarul de Prahova – Comisarul de Prahova

„Autorităţile române urmăresc cu atenţie subiectul modificărilor legislative introduse în legislaţia rutieră italiană prin Decretul-lege nr.113/2018. Astfel, Ambasada României la...

Afaceri21 de ore inainte

Mare atenție! Cine va primi bani în plus în Decembrie. Vezi dacă te afli pe lista | Capitala24

Veștile sunt bune, mai ales acum în prag de sărbatori.Dacă până în prezent doar cei care lucrau la stat se...

Știrea Zilei