Connect with us

Viața în București

Trucuri de organizare a alimentelor în lăzi frigorifice

Publicat

pe

Organizarea alimentelor nu este treabă ușoară într-o ladă frigorifică. Dar cel mai simplu să faci asta este cu ajutorul caserolelor sau containerelor de plastic. Sau cu ajutorul pungilor. Sau cu un sistem de notare a tot ce intră și tot ce iese din ladă. Mai jos, câteva trucuri care te vor ajuta să fii mai bine organizat în privința lăzii frigorifice:

1. Folosește caserole/containere de plastic pentru depozitare

Există multe modele de lăzi frigorifice care nu dețin multe accesorii, acele coșuri pentru alimente din partea superioară. Dacă și lada ta frigorifică este la fel – sau dacă are prea puține astfel de coșuri – un sistem de organizare cu cutii de plastic este ideal.

Indiferent ce tip de containere folosești, ar trebui să-ți organizezi alimentele congelate pe categorii:

 

– carne roșie

– carne de pasăre

– pește

– legume și verdețuri

– fructe

– supe

– mâncare gătită

– pâine și produse de patiserie

 

Alege un cod de culoare pentru fiecare în parte și folosește cutii de plastic de culori diferite. Sau, dacă ai cutii într-o singură culoare, lipește-le etichete într-o anumită culoare, astfel încât să-ți fie ușor să le reperezi atunci când cauți ceva anume în lada frigorifică.

Vrei să faci o supă de pui? E simplu, e în cutia albastră. Cauți niște pătrunjel pus bine pentru iarnă? E în cutia verde. Știi asta dinainte să deschizi capacul lăzii frigorifice.

2. Ține evidența produselor din lada frigorifică

Când arunci lucruri de-a valma în lada frigorifică e ca și cum le-ai arunca într-o gaură neagră. Nu mai știi ce ai și nici unde se află în fundul lăzii frigorifice. De aceea, cel mai bun sistem este cel al unui sistem de notare a alimentelor care intră și al alimentelor care ies din lada frigorifică.

 

Evident, fiind vorba de un sistem ceva mai meticulos, probabil nu e viabil pentru toată lumea. Dar dacă te știi tipul bine organizat, poți apela cu încredere la el. Te va scuti de multă bătaie de cap și vei ști instant ce mai ai nevoie să cumperi, fără a răscoli tot conținutul lăzii frigorifice.

 

Așadar, ia o foaie de hârtie și un pix și pune-le la îndemână, aproape de lada frigorifică. Foaia ai putea chiar s-o prinzi cu un magnet sau cu scoci direct de pereții sau capacul lăzii frigorifice. Bagi trei pungi de carne (una de pui, una de porc și una de carne tocată) la congelator? Notează-le pe foaie. Peste câteva zile sau săptămâni, când vei fi uitat deja că ai făcut asta, o simplă privire aruncată pe foaia de ”inventar” îți va aduce aminte instant.

3. Folosește o racletă pentru îndepărtarea gheții

Cu siguranță știi cum arată racletele acelea micuțe pentru curățarea parbrizului mașinii pe timp de iarnă. Cumpără una și depoziteaz-o în lada ta frigorifică, la îndemână. Îți va fi de folos când vei avea de îndepărtat straturi de gheață de pe pereții lăzii frigorifice sau de pe pungile și cutiile cu alimente pentru a le scoate mai ușor din lăcașul lor.

Costă foarte puțin, dar te ajută enorm de mult!

Facebook Comments
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Viața în București

Tehnologii utile de care ai nevoie pentru televizorul tău

Publicat

pe

De

Casele devin din ce în ce mai inteligente, în mare parte datorită multitudinii de produse inteligente care populează rafturile magazinelor. Fie că sunt noi categorii de produse, fie că e vorba de produse clasice care au devenit inteligente, casele și apartamentele nu vor mai fi la fel. Dintre cele din urmă, televizorul a devenit și mai mult centrul multimedia al familiei, iar acest lucru s-a întâmplat mulțumită câtorva tehnologii care au revoluționat acest produs. Iată care sunt acestea și de ce ai nevoie de ele pentru următorul tău televizor.

Sistemul de operare

Termenul de „televizor smart” cauzează ceva reticență din cauza sistemului de operare. În percepția generală a publicului, un sistem de operare este complicat, ai nevoie să investești timp și bani pentru a-l face să funcționeze cum vrei și, de cele mai multe ori, întâmpini și probleme în utilizare.

Însă sistemul de operare al unui televizor este mult mai diferit și, în mod crucial, mult mai simplu decât cel al unui computer. Dacă sistemul de operare al unui PC este creat pentru a face cât mai multe lucruri, cel al unui televizor are rolul de a te aduce cât mai repede în fața canalelor TV și a filmelor online preferate.

Toate reglajele pe care trebuie să le faci unui televizor smart țin de imagine, sunet, modul în care se conectează la internet. Și cam atât. Singurul lucru pe care trebuie să-l faci în plus este să instalezi o mână de aplicații.

OFERTA TELEVIZOR ONLINE: eMAG!

O aplicație de mobil creată cu cap

Pentru că vei avea în fața ta un sistem de operare, vei avea nevoie de o metodă simplă de a-l controla. Telecomanda este utilă în momentele în care navigația se poate face prin cele 6 butoane clasice (stânga, dreapta, sus, jos, confirmare și înapoi). Însă, atunci când ai nevoie să cauți termeni, să plasezi cursorul unui browser pe un anumit element, ai nevoie de ceva mult mai bun.

Sigur, poți recurge la o tastatură și la un mouse (sau la o tastatură cu trackpad încorporat – Logitech K400 este un bun exemplu), însă ai la dispoziție o soluție mult mai simplă (și mai ieftină, chiar gratuită): aplicația de smartphone și tabletă creată de către producătorul televizorului.

O aplicație de mobil creată cu cap va include câteva lucruri de bază: emularea butoanelor de telecomandă, includerea unui trackpad virtual și a unei tastaturi qwerty, pe care să o folosești ori de câte ori pe televizor va fi afișat un câmp de text.

Conectivitate care să mulțumească pe toată lumea

Opțiunile de a te conecta la internet și la accesoriile preferate ar trebui să se ghideze după sesiunile de shopping pe care le făceam împreună cu părinții, atunci când eram în creștere. Inevitabil ne alegeam cu haine care trebuiau să ne vină și peste câteva luni. La fel trebuie să se întâmple și cu opțiunile de conectivitate pentru următorul tău televizor.

Port-urile USB, HDMI și cele audio-video trebuie să fie multe. În cazul primelor două: cel puțin patru. În cazul celorlalte – suficiente pentru a te conecta la sistemele audio și video mai vechi, în cazul în care vrei să te folosești de așa ceva.

Nu în ultimul rând, ai nevoie de o conexiune Bluetooth de calitate, întrucât majoritatea producătorilor de accesorii audio pentru TV includ acest tip de legătură.

Chiar dacă pare greu de crezut, există trenduri și în lumea televizoarelor inteligente. Producătorii sunt fixați în acest moment pe minimalism, calitate a imaginii și pe un sistem de operare suficient de rapid pentru ca utilizatorii să navigheze cu ușurință între canalele TV, aplicațiile de streaming și propria colecție de clipuri video și fotografii.

 

Cam acestea sunt tehnologiile de care ai nevoie pe următorul tău televizor.

Ai mai adăuga ceva la această listă?

Cauta oferta de televizoare online acum si pe eMAG.ro!

Sursa articol drive.google.com

 

Facebook Comments
Citeste in continuare

Viața în București

Calendar desfasurare examen de Bacalaureat – iulie 2019

Publicat

pe

De

Calendarul desfasurarii examenului de Bacalaureat, sesiunea iulie 2019:

Proba orala: 3-13 iunie 2019

 • 3-4 Iunie 2019 – Examen oral de Limba Romana – proba A
 • 5-6 Iunie 2019 – Examen oral de Limba Materna – proba B
 • 7, 10 – 11 Iunie 2019 – Evaluarea Competentelor digitale – proba D
 • 12-13 Iunie 2019 – Examen oral de limba straina – Proba C

Calendar BAC 2019 prima sesiune – Proba scrisa

 • 1 Iulie 2019 – Limba si Literatura Romana – proba Ea – examen scris
 • 2 Iulie 2019 – Limba si Literatura Materna – proba Eb – examen scris
 • 3 Iulie 2019 – Proba obligatorie a profilului – proba Ec – examen scris
 • 4 Iulie 2019 – Proba la alegere a profilului si specializarii – proba Ed – examen scris

Afisarea rezultatelor la BAC 2019

 • 8 Iulie 2019 – Afisarea rezultatelor, pana la ora 12:00 si depunerea contestatiilor intre ora 12:00 si 16:00
 • 9-12 Iulie 2019 – Rezolvarea Contestatiilor
 • 13 Iulie 2019 – Afisarea rezultatelor finale.

Conform Calendar BAC 2019, candidatii de alta confesiune decat cea ortodoxa, care sarbatoresc Rusaliile in data de 10 iunie, pot fi programati pentru sustinerea probei D in zilele de 7 si 11 iunie.


SUBIECTE OFICIALE in curand pe edu.ro!

Le uram succes tuturor absolventilor de liceu care urmeaza sa sustina saptamana viitoare probele scrise din cadrul examenului de Bacalaureat 2019!

Facebook Comments
Citeste in continuare

Viața în București

Cand cel mai nou nu inseamna neaparat si cel mai bun

Publicat

pe

De

Un mesaj foarte agresiv din partea producătorilor de telefoane mobile este acela al asocierii noutății cu calitatea. În cele mai multe cazuri, această asociere este rațională. Dacă aruncăm o privire pe piețele care au ajuns la maturitate, consumatorii și-au dat seama deja că cel mai nou produs nu este neapărat cel care li se potrivește. Cel mai bun exemplu este piața de telefoane mobile, unde vânzările sunt într-o ușoară scădere.

 

Achiziția unui smartphone te va pune în fața unei alegeri: mai ieftin sau mai bun. Din fericire, ai de unde alege – magazinele online și offline sunt pline de modele cu specificații variate. În funcție de acestea și prețul diferă mai mult sau mai puțin. Așa că întrebarea principală pe care trebuie să ți-o pui este: mai ieftin sau mai bun?

 

Dacă o astfel de întrebare îți sună cunoscută, ești în locul potrivit. Astăzi discutăm despre motivele pentru care Huawei P10 Plus încă mai merită atenția ta, în ciuda unui model mai noi și, în același timp, mai costisitor.

 

Huawei are o reputație solidă în domeniul telefoanelor mobile iar, în ultimii ani, brandul a devenit din ce în ce mai cunoscut. Lansarea din anul 2017 a telefoanelor Huawei P10 și Huawei P10 Plus a dominat primele pagini ale reviewurilor, modelul fiind unul dintre cele mai puternice smartphone-uri Huawei ale momentului.

 

Huawei P10 Plus a fost cel mai bun telefon al brandului, de până atunci, o îmbunătățire considerabilă asupra modelului P9, din numeroase puncte de vedere.

 

Camera sa Leica se comportă excelent în condiții luminoase normale sau slabe, autonomia bateriei este impresionantă iar telefonul vine dotat cu un spațiu de stocare generos. Există două modele disponibile, o variantă cu 4 GB RAM și 64 GB spațiu de stocare și una 6 GB RAM și 128 GB stocare.

 

Huawei P10 Plus fost primul telefon Huawei ce a putut concura cu variante ale super brandurilor cum ar fi LG G6, iPhone 7 și Samsung Galaxy S7. Telefonul oferă o experiență de utilizare cel puțin similară cu restul flagship-urilor.

 

Display-ul IPS-NEO de 5.5 inch cu rezoluție 2560×1440 pixeli, 540 ppi, este protejat cu sticlă Corning Gorilla Glass 5 și oferă o luminozitate mare și un unghi larg de vizualizare. Culorile sunt naturale, cu un filtru pentru lumină albastră și posibilitatea de a regla ecranul după preferințe.

Huawei P10 plus - eMAG

Din punct de vedere al designului, este un telefon clasic, cu colțuri rotunjite, ce aduce aminte de familiarul iPhone. Carcasa impresionează prin soliditate și rezistență, cu finisaje premium. Mai mult, pentru aventurieri, Huawei P10 Plus este rezistent la contactul cu apă.

 

Telefonul este disponibil in varianta cu un singur SIM sau Dual SIM. Alte elemente de conectivitate includ 4G cu viteze de până la 600 Mbp, Wi-Fi în standardele a/b/g/n/ac, dual-band pe 2.4 și 5 GHz, Bluetooth 4.2, A-GPS, GLONASS, BDS și GALILEO, NFC și port infraroșu printre cele mai importante.

 

Camera foto și video este domeniul în care Huawei P10 Plus aduce o îmbunătățire vizibilă. Camera de 20 Megapixeli + 12 Megapixeli color oferă o versatilitate ce redă imagini naturale, chiar și în lumină scăzută. Filmările sunt impresionante datorită modului de înregistrare video 4K 2160p@30fps.

 

Huawei P10 Plus a fost și este disponibil în numeroase variante de culoare precum alb ceramic, albastru, auriu, negru grafit, argintiu, roz și verde.

Așadar, Huawei P10 Plus se bucură de super performanță, datorită procesorului Octa Core, oferă fotografii wow, mulțumită camerei foto duale de 20+12 MP, are autonomie extinsă cu acumulatorul de 3750 mAh și redă imagini clare pe ecranul generos NEO-IPS LCD de 5.5′.

Dincolo de specificații, telefoane precum Huawei P10+ se dovedesc a fi suficient de fiabile pentru a trece printr-un ciclu de utilizare de 2-3 ani. Iar vestea cea mai bună este că tu nu trebuie să cheltuiești o sump imensă pe următorul tău smartphone.

 

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri din București

Afaceri6 ore inainte

Ai nevoie de transport pentru nisip sau alte materiale?

Emar Trade Construct este o companie care pune preţ în primul rând pe seriozitate, profesionalism, respect şi nu în ultimul...

Exclusiv7 ore inainte

Academia de Politie, smenuri, plagiate si…normal, “amante”! Bani la greu…/UN NOU SCANDAL

Structura DNA ST Ploiesti, probabil in cardasie cu Structura Centrala, incearca cu disperare sa musamalize un caz grav de coruptie...

ExclusivO zi inainte

CCR a decis, în unanimitate, că domnul Costică Iohannis a pus o întrebare de ratat

Adică toate măgăriile cu numărarea voturilor prin soft au fost de pomană? Pe românește, CCR a decis, în unanimitate, că...

Uncategorized3 zile inainte

Orașul București ii urează La mulți ani fondatorului 07funerare

Orașul București ii urează La mulți ani fondatorului 07funerare. De 10 ani in spatele inmormantarilor decente din Romania sta un...

Exclusiv3 zile inainte

“Haideţi să vă spun ce a făcut zilele trecute Licu, pe viaţa micuţei Sorina”

Adică toate măgăriile cu numărarea voturilor prin soft au fost de pomană? Pe românește, CCR a decis, în unanimitate, că...

Exclusiv4 zile inainte

Ce a facut domnul Ciolos cu informatiile din raportul nr.63986/28.11.2008?

Adică toate măgăriile cu numărarea voturilor prin soft au fost de pomană? Pe românește, CCR a decis, în unanimitate, că...

Eveniment4 zile inainte

Comunicat de Presa/ Asociatia Victimelor Abuzurilor Directiei Nationale Anti-Coruptie din Romania

Asociatia Victimelor Abuzurilor Directiei Nationale Anti-Coruptie din Romania (AVADNAR) constituie o entitate civica care reprezinta interesele tuturor victimelor abuzurilor DNA,...

Afaceri5 zile inainte

Ce este un advertorial?

Pentru a obține o poziționare cât mai bună în căutările Google, orice site are nevoie de o vizibilitate cât mai...

Exclusiv5 zile inainte

MAI “crapa” de deontologie profesionala/Seful IPJ Gorj- sex cu amanta si musamalizari ordinare in instanta, ca razbunare

A fost o  sedinta lunga…in cadrul Judecatoriei Motru….pana si judecatorul, nenea asta care decide si dispune ,, in numele legii”...

Exclusiv6 zile inainte

“Famiglia” de la DNA ST Ploiesti si incercarile actuale de musamalizare ale dosarului nr 214/P/2018

ROMAN FOILETON DNA ST Ploiesti SAGA By Incisiv de Prahova Saga procurorilor de la DNA ST Ploiesti deocamdata doar unii...

EvenimentO săptămână inainte

Remanierea a dezamorsat o posibilă demonstraţie de 10 august

Ion Cristoiu a declarat pentru MEDIAFAX că remanierea miniştrilor Carmen Dan (Interne) şi Teodor Meleşcanu (Externe) era necesară, aparent într-o...

ExclusivO săptămână inainte

Militianul paraditorilor de la DNA ST Ploiesti, muzica greceasca si dosarul fabricat directorului ziarului Incisiv de Prahova (I)

Politistul judiciar TOMA Ciprian de la DNA ST Ploisti este un politist obscur, din Campina, un „sifon” care a fost...

EvenimentO săptămână inainte

PSD doreşte să aibă candidat propriu. Voi vorbi cu Tăriceanu despre o susţinere în turul doi

In prezent repatrieri  este cuvantul care se rosteste cu o doza de tristete, dar face cinste si firmelor care se ocupa...

EvenimentO săptămână inainte

Despre repatrieri numai de bine

In prezent repatrieri  este cuvantul care se rosteste cu o doza de tristete, dar face cinste si firmelor care se ocupa...

EvenimentO săptămână inainte

Alan Turing, noul chip de pe bancnota de 50 de lire sterline. Geniul din Bletchley Park, primul gay care primeşte o asemenea onoare

Motto ” Pentru că regele Babilonului s-a oprit la o răspântie, unde încep două drumuri, şi stă să ghicească: scutură săgeţile,...

EvenimentO săptămână inainte

Sistemul de pensii private a avut o evoluţie pozitivă în primul trimestrul al anului

Motto ” Pentru că regele Babilonului s-a oprit la o răspântie, unde încep două drumuri, şi stă să ghicească: scutură săgeţile,...

Știrea Zilei