Connect with us

Afaceri

Care sunt cele 3 abilități-cheie dintr-un CV competitiv?

Publicat

pe

Atunci când discutăm despre competențe personale sau profesionale avem în vedere abilitatea de a realiza o acțiune, de a executa o misiune profesională la standardele solicitate, cu ajutorul cunoștintelor și al abilităților, scrie Empower.ro

În practică, fiecare angajator este în căutarea unui set specific de competențe care să convină cât mai bine unei anumite funcții. De reținut însă, că în afară de abilitățile specifice necesare pentru funcția respectivă, există anumite competențe la care majoritatea angajatorilor atrag o deosebită atenție, chiar dacă acestea pot să nu se regăsească în fișa postului pentru job-ul dat. Cunoașterea acestora, prezentarea și evidențierea lor în propriul CV vor spori în mod real șansele de a fi observat și invitat la un interviu.

Studiile și analizele efectuate în ultimii ani indică un top al celor mai căutate abilități pe piața muncii, și anume:

 1. Orientarea către rezultat.

Orientarea către rezultat presupune o permanentă asumare de noi responsabilități și realizarea a unui efort proporțional pentru a atinge rezultatul scontat. Deținerea acestei competențe înseamnă că trebuie să fii capabil să te auto-motivezi, să perseverezi chiar și atunci când echipa ta renunță, să investești timp și resurse pentru a-ți atinge obiectivele prestabilite într-un anumit termen.

Faptul că această categorie de persoane își setează în minte un rezultat la care vor cu adevărat să ajungă și caută calea cea mai rapidă și mai eficientă, face ca angajatorii să ofere șanse mult mai mari colaborării cu ei.

Cum poți verifica dacă te numeri printre persoanele care dețin această abilitate?

E simplu. Trebuie să observi dacă te caracterizează următoarele atitudini și comportamente:

 • îți stabilești în permanență obiective, atât pentru proiectele mari cât și pentru planuri minuscule;
 • depui efort constant de realizare cu succes a obiectivelor, în pofida eventualelor impedimente;
 • respecți cu strictețe termenii-limită;
 • îți place să lucrezi cu indicatori înalți de performanță și te fascinează îndeplinirea acestora;
 • ai o permanentă dorință de învățare și dezvoltare personală;
 • profiți de cele mai multe oportunități și stabilești standarde înalte de lucru și pentru colegii tăi.

Ajustarea modului de lucru la fiecare situație în parte, îmbrățișarea de noi idei, adaptarea la presiunile și provocările interne și externe ale companiei sunt criterii tot mai frecvent utilizate de angajatorii din toată lumea. Deoarece transformările din mediul economic nu sunt predictibile, companiile încep să fie mai flexibile și mai agile. De aceea, vor căuta, la rândul lor, candidați care se adaptează cu ușurință nevoilor de lucru, sunt întreprinzători, dispun din plin de resurse și se ridică până la nivelul oricărei provocări.

Prin urmare, poți deduce că ești o persoană flexibilă dacă:

 • schimbările din mediul de lucru nu constituie niciodată o problemă pentru tine;
 • accepți opinii și poziții opuse, dacă acestea sunt bine argumentate;
 • gândești rapid, acționezi cu grijă, dar și cu viteză;
 • accepți noi provocări;
 • prioritizarea task-urilor constituie pentru tine o activitate comodă.

Flexibilitatea implică câteva caracteristici pe care trebuie să ți le asumi și dintre ele enumerăm: încrederea în propria persoană, toleranța, empatia, respectul pentru cei din jur și optimismul. Așadar, obținând și dezvoltând această abilitate, asiguri propriei persoane o poziție foarte favorabilă în ochii viitorului angajator.

 1. Abilitatea de prioritizare a sarcinilor.

Trăim și activăm într-un mediu foarte dinamic, în care aproape totul este urgent şi trebuie să executăm numeroase sarcini într-un timp record. Prin urmare, în orice firmă, ca și în viața personală, managementul timpului este esenţial pentru atingerea obiectivelor şi realizarea activităţilor. Este important să ştim cum să ne planificăm activitatea şi cum să aplicăm un șir de metode. Gestionarea eficace a timpului şi a resurselor disponibile permite atingerea, pe deplin, a obiectivelor trasate.

Cu siguranță în viitoarea funcție pe care speri că o vei obține, vei fi „bombardat” cu sarcini urgente, complexe și mai ales, multe și importante. A prioritiza înseamnă să alegi ce faci şi ce nu faci. Pentru o prioritizare eficace, trebuie să cunoști ce este important şi să faci diferenţa dintre important şi urgent.

Noutatea bună este că abilitatea de prioritizare a sarcinilor poate fi exersată individual, elaborând o listă cu obiectivele personale pentru o anumită zi și analizându-le prin prisma importanței și urgenței, de exemplu: achitarea unei facturi este urgentă și importantă, achiziționarea unor cauciucuri de iarnă este importantă însă nu este urgentă, verificarea prețurilor la niște produse noi nu este nici urgentă și nici importantă etc.

Iată câteva caracteristici ale unei persoane care practică prioritizarea sarcinilor:

 • analizează rapid orice provocare apărută în calea sa;
 • folosește un minim de resurse pentru obținerea aceluiași rezultat;
 • deleagă sarcini neimportante altor persoane;
 • structurează mereu;
 • planificarea este „religia” activității sale.

Enumerând cele 3 abilități-cheie, vedem cât de mari sunt, de regulă, așteptările angajatorilor din ziua de azi. Felul în care tu și CV-ul tău răspundeți la existența acestor abilități te poate transforma în candidatul potrivit pentru cariera pe care ți-o dorești sau te poate elimina din prima etapă. Nu ezita deci să prevezi aceste competențe în propriul CV, dar totodată să te asiguri că dispui de acestea și că muncești, în permanență, la îmbunătățirea lor.

Facebook Comments
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Afaceri

Apple controlează jumătate din piața smartwatch-urilor la nivel global

Publicat

pe

De

Apple Watch e lider pe segmentul vânzărilor de smartwatch-uri în al treilea trimestru din 2019, cu 6,8 milioane de unități vândute. Apple Watch a devenit cel mai bine vândut smartwatch de pe piață, reușind să vândă aproape jumătate din totalul de „ceasuri inteligente”, adică 6,8 milioane dintr-un total de 14,2 milioane la nivel global. Apple e urmată în acest top de Samsung și Fitbit.

Un studiu Strategy Analytics a dezvăluit că ceasurile inteligente ale Apple, Apple Watch, au fost cele mai vândute în al treilea trimestru din 2019, cu 6,8 milioane de unități, cu 51% mai mult decât  în aceeași perioadă din 2018, când a reușit să vândă 4,5 milioane de unități.

 

Aceste date îi conferă companiei americane 47,9% din totalul vânzărilor la nivel mondial de ceasuri inteligente, în creștere față de procentul de doar 45% din 2018. Astfel, se poate spune că Apple Watch domină jumătate din piața globală de smartwatch-uri, potrivit studiului amintit.

 

Apple este, așadar, lider într-un domeniu aflat în creștere, cel al smartwatch-urilor. Cele 14,2 milioane de unități vândute în al treilea trimestru din 2019 sunt cu 42% mai multe decât în aceeași perioadă a anului precedent, când s-au vândut 10 milioane de unități.

 

Pe locul 2 se situează Samsung, cu 1,9 milioane de smartwatch-uri vândute în al treilea trimestru din 2019, ceea ce reprezintă o creștere și pentru compania coreeană, dat fiind că în anul precedent, în același interval, s-au vândut doar 1,1 milioane de unități. Cota de piață a celor de la Samsung este, așadar, de 13,4% din total, comparativ cu doar 11% cât avea anul trecut.

 

Realizatorii studiului citat afirmă că noile modele ale mărcii coreene, precum Galaxy Watch Active 2 ar putea face ca Samsung să-și îmbunătățească poziția la nivel global, pe piața smartwatch-urilor, în ultimul trimestru al anului.

 

Pe poziția a treia se află Fitbit, cu 1,6 milioane de unități vândute în trimestrul al treilea din 2019. Fitbit este, la rândul său, în creștere, dat fiind că în aceeași perioadă din 2018 vânduse doar 1,5 milioane de unități. Totuși, cota sa de piață este în scădere, de la 15% anul trecut la 11,3% în acest an.

 

Google a anunțat de curând achiziția Fitbit, cu obiectivul de a dezvolta noi instrumente dedicate activității fizice și care să garanteze protecția datelor utilizatorilor. Compania are deja propriul său ecosistem dezvoltat pentru astfel de dispozitive prin intermediul Wear OS și aplicații de tipul Google Fit.

 

Revenind la liderul clasamentului, Apple a lansat în această toamnă Apple Watch Series 5.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Afaceri

Unde gasesti servicii de forare de calitate in Bucuresti

Publicat

pe

Alegand un serviciu bun de foraje puturi Bucuresti veti avea de castigat pentru ca acest serviciu va va fi pe plac. Firma Tipfor va va pune mereu la dispozitie un serviciu cat mai bun si veti vedea ca veti lua o decizie buna optand pentru aceasta. Un put cu apa este mai mult decat o simpla gaura in pamant. Acesta va fi realizat asadar de oameni competenti si veti vedea ca el va fi rezultatul unui foraj de cea mai buna calitate. Un astfel de put va fi asadar o alegere extrem de buna pentru voi si il veti aprecia mult.

Echipa Tipfor are o experienta vasta in domeniu, de aceea puteti apela la serviciile pe care ea le ofera. Veti vedea ca aceste servicii vor fi calitative, iar oamenii care se vor ocupa de acest foraj isi vor face mereu treaba cat mai vine. Acesti profesionsiti isi desfasoara activitatea inca din anul 2007 si pana in prezent. Ei sunt profesionisti si au in vedere mereu nevoile voastre. Pentru acesti profesionsiti este extrem de importanta calitatea serviciilor pe caree vi le ofera. Ei vor avea mai multe lucruri in vedere, astfel incat sa va bucurati de niste foraje puturi de calitate.

Atunci cand vine vorba despre foraje, trebuie sa stiti ca debitul de apa obtinut este important. In acelasi timp, conteaza si calitatea apei pe care o veti putea obtine. Nu veti avea probleme in a va bucura de niste puturi cu apa limpede si veti vedea ca veti lua o decizie buna in a va orienta catre un astfel de serviciu de o calitate cat mai buna. Aceasta echipa de profesionisti va efectua o lucrare excelenta, iar adancimile medii la care ea va lucru vor fi medii, dar si mari in acelasi timp. Ele vor fi cuprinse intre 40 si 250 de metri.

Informarea este foarte importanta atunci cand alegeti o astfel de firma. Va trebui asadar sa va informati perfect atunci cand incepeti un foraj. Trebuie asadar sa tineti cont de toate lucrurile importante atunci cand incepeti acest proces de foraj. Tipfor va va veni in ajutor in acest sens si va va oferi in permanenta un serviciu de o calitate cat mai buna. Veti vedea ca ea va va sta la dispozitie in orice moment si veti lua o decizie buna daca o veti alege.

Veti primi gratis informatiile care fac legatura la debitele de apa obtinute, dar si asupra adancimilor de care ar trebui sa stiti in ceea ce priveste putul pe care il veti realiza. Echipa se va interesa atat de altitudine, cat si de potentialul acvifer al zonei, dar si geologia zonei respective si anume duritatea rocilor din zona. Imediat ce se va analiza astfel locatia, Tipfor va va pune la dispozitie toate informatiile pe care le doriti, astfel incat sa va bucurati de un serviciu cat mai bun. Veti vedea ca veti lua mereu o decizie excelenta optand pentru aceasta firma. Ea va va sta la dispozitie si o veti aprecia foarte mult.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Afaceri

Cum alegem conveioarele potrivite SKBS

Publicat

pe

Atunci cand ne dorim sa ne asiguram ca afacerea noastra este bine pusa la punct din perspectiva transportului intern de marfa, trebuie sa stim cum sa alegem corect sistemul de conveioare. Alegerea sistemului de conveioare care sa fie potrivit pentru transport poate sa fie de multe ori o bataie de cap pentru cei care lucreaza in depozite sau in centrele de distributie. Managerii si planificatorii de transport se confrunta de multe ori cu o mare dilema in acest sens, incercand sa gaseasca cele mai bune sisteme de conveioare pentru a manipula materialele cu care se lucreaza sau bunurile finite.

 

Acum, in functie de operatiunile ce se vor produce, de materialele ce trebuie sa fie manipulate si de cerintele de aplicare, sistemele de conveioare pot sa varieze de la ceva simplu pana la cele mai complexe.

 

În timp ce diverse tipuri de echipamente sunt disponibile pentru a satisface nevoile unei aplicații, cea mai bună mentalitate atunci când se ia în considerare un sistem transportor este să vă asigurați că sistemul este proiectat având în vedere caracteristici specifice: 1) ușurința adaptabilității la nevoile în schimbare.

 

Trebuie sa va asigurati ca materialele ce se transporta vor fi in siguranta, iar conveiorul este fiabil si nu necesita mare intretinere, dar si este eficient din punct de vedere energetic.

 

Există o serie de caracteristici sau caracteristici specifice de căutat atunci când proiectați, evaluați, selectați și alegeți transportoarele pentru sistemul dvs.:

 

Modularitate. Indiferent de tipul de transportor necesar, căutați modularitatea. Selectați transportoarele care dispun de secțiuni, module și componente pre-proiectate, care pot fi combinate liber pentru a oferi un aspect personalizat inițial, dar pot fi, de asemenea, reconfigurate cu ușurință, dacă este necesar.

 

Flexibilitate. Căutați transportoare care pot găzdui cu ușurință diferite dimensiuni ale produselor, în special lățimi mai mari. De asemenea, căutați transportoare care pot satisface cerințele de astăzi, dar pot adapta, de asemenea, cerințele viitoare de creștere a debitului.

Echipa noastra va mai vine in ajutor cu gama variata de rampe de egalizare profesionale pentru ca dumneavoastra sa eliminati diferentele de distanta dintre podeaua depozitului si cea a camionului.

Descoperiti si gama varitata de lifturi hidraulice SKBS pentru a usura procesul de transport a marfii.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri din București

Exclusiv8 ore inainte

Judecatorii ICCJ sunt fierti pe un membru CSM

Dacă ,,omul de rând” al lui Iohannis este cel care joacă golf miercurea la Clubul Diplomaților sau cel care nu...

EvenimentO zi inainte

Antrenamentul care da cele mai bune rezultate

Inainte de a incepe orice fel de antrenament, trebuie sa va stabiliti in mod clar un program cat mai bun...

Exclusiv2 zile inainte

Ceea ce a facut precedentul guvern, ca derapaj, baietii noi si „onesti” sublimeaza: amplifica derapajul

Dacă ,,omul de rând” al lui Iohannis este cel care joacă golf miercurea la Clubul Diplomaților sau cel care nu...

Eveniment2 zile inainte

Cum să ai un gazon perfect cu ajutorul unei motocoase Stihl

Grădina este prima pe care o vedem atunci când intrăm în curtea unei case, iar mulți dintre propietarii de case...

Afaceri2 zile inainte

Apple controlează jumătate din piața smartwatch-urilor la nivel global

Apple Watch e lider pe segmentul vânzărilor de smartwatch-uri în al treilea trimestru din 2019, cu 6,8 milioane de unități...

Eveniment2 zile inainte

Alegeri potrivite pentru situatiile in care va aflati

In anumite momente avem senzatia ca noi suntem cei mai neputinciosi si ca nimeni in afara de noi nu mai...

Exclusiv3 zile inainte

Te tăvălești de off-ul ”penalilor”, urli să curgă cătușe ”fără număr”, dar când vine vorba despre drepturile tale taci ca porcul în păpușoi

Mare agitație mare! Guvernul ”Gaură” taie pensiile de serviciu … cică și ale magistraților. Când majoritatea din 2016 (mă rog,...

Eveniment3 zile inainte

Transformarea unui server folosit intr-unul refurbished

Daca doriti sa cumparati niste servere folosite, e posibil sa fi descoperit si serverele refurbished. Trebuie sa stiti insa cateva...

Exclusiv4 zile inainte

OPINIE/Suntem slugile hoților ce controlează societatea!!!

Analiza efectelor ne ocupă majoritatea timpului în care am putea acumula experiență reală, cultură și civilizație și am putea îndrepta...

Exclusiv5 zile inainte

Incompetenta conducerii Politiei Locale Ploiesti taxata de instanta

De la intrarea României în UE în 2007, PIB-ul țării a crescut constant de la 123,7 miliarde de euro la...

Exclusiv6 zile inainte

Un articol tipic „Observ….”, lipsit de realitate, dar cu un continut rautacios, rau intentionat, mizerabil, si nu cu tinta de a se afla adevarul ci de a manipula

Un articol tipic ” Observ….”, lipsit de realitate, dar cu un continut rautacios, rau intentionat, mizerabil, si nu cu tinta...

ExclusivO săptămână inainte

IPJ Prahova sta pe butoi de pulbere/De la culoarea „rosie” (grena) la portocaliu – galben, cu „sageata”

Un articol tipic ” Observ….”, lipsit de realitate, dar cu un continut rautacios, rau intentionat, mizerabil, si nu cu tinta...

ExclusivO săptămână inainte

Fostul şef al IPJ Prahova Viorel Dosaru si-a „cumparat de la bec” o banda dintr-o strada in Parcul Industrial Ploiesti/Fostii subalterni de la Politia Rutiera se fac ca au „orbul gainilor”

Directorul Parcului Industrial Ploieşti- Andrei Tudor – a decedat în somn, în urma unui infarct, acum cca doua saptamani de...

ExclusivO săptămână inainte

Biroul şi Directoratul de Informaţii al Comunităţii de Informaţii al Consiliului Naţional de Securitate al SUA, alertate de mai multe ori în cazul ambasadorului SUA la UE, Gordon Sondland, şi mai mulţi oficiali români

Articolul care urmează nu este despre România stat de drept, acest articol este despre cum a evoluat învățământul din România,...

EvenimentO săptămână inainte

La Multi Ani, AJCSPH! La Multi Ani tuturor persoanelor cu dizabilitati de pe mapamond

Asociatia Judeteana Constanta a Sportului pentru Persoane cu Handicap (AJCSPH) a sarbatorit pe data de 3 decembrie, impreuna cu partenerii...

Exclusiv2 săptămâni inainte

Jocul politic în jurul valorii de 4,8 lei pentru un Euro a imputinat rezervele valutare cu peste un miliard de Euro

(Preluare Inpolitics): Ziua de 1 decembrie a fost, anul acesta, una mai specială: pe lîngă aniversarea Marii Uniri, a fost...

Știrea Zilei