Connect with us

Afaceri

Care sunt cele 3 abilități-cheie dintr-un CV competitiv?

Publicat

pe

Atunci când discutăm despre competențe personale sau profesionale avem în vedere abilitatea de a realiza o acțiune, de a executa o misiune profesională la standardele solicitate, cu ajutorul cunoștintelor și al abilităților, scrie Empower.ro

În practică, fiecare angajator este în căutarea unui set specific de competențe care să convină cât mai bine unei anumite funcții. De reținut însă, că în afară de abilitățile specifice necesare pentru funcția respectivă, există anumite competențe la care majoritatea angajatorilor atrag o deosebită atenție, chiar dacă acestea pot să nu se regăsească în fișa postului pentru job-ul dat. Cunoașterea acestora, prezentarea și evidențierea lor în propriul CV vor spori în mod real șansele de a fi observat și invitat la un interviu.

Studiile și analizele efectuate în ultimii ani indică un top al celor mai căutate abilități pe piața muncii, și anume:

 1. Orientarea către rezultat.

Orientarea către rezultat presupune o permanentă asumare de noi responsabilități și realizarea a unui efort proporțional pentru a atinge rezultatul scontat. Deținerea acestei competențe înseamnă că trebuie să fii capabil să te auto-motivezi, să perseverezi chiar și atunci când echipa ta renunță, să investești timp și resurse pentru a-ți atinge obiectivele prestabilite într-un anumit termen.

Faptul că această categorie de persoane își setează în minte un rezultat la care vor cu adevărat să ajungă și caută calea cea mai rapidă și mai eficientă, face ca angajatorii să ofere șanse mult mai mari colaborării cu ei.

Cum poți verifica dacă te numeri printre persoanele care dețin această abilitate?

E simplu. Trebuie să observi dacă te caracterizează următoarele atitudini și comportamente:

 • îți stabilești în permanență obiective, atât pentru proiectele mari cât și pentru planuri minuscule;
 • depui efort constant de realizare cu succes a obiectivelor, în pofida eventualelor impedimente;
 • respecți cu strictețe termenii-limită;
 • îți place să lucrezi cu indicatori înalți de performanță și te fascinează îndeplinirea acestora;
 • ai o permanentă dorință de învățare și dezvoltare personală;
 • profiți de cele mai multe oportunități și stabilești standarde înalte de lucru și pentru colegii tăi.

Ajustarea modului de lucru la fiecare situație în parte, îmbrățișarea de noi idei, adaptarea la presiunile și provocările interne și externe ale companiei sunt criterii tot mai frecvent utilizate de angajatorii din toată lumea. Deoarece transformările din mediul economic nu sunt predictibile, companiile încep să fie mai flexibile și mai agile. De aceea, vor căuta, la rândul lor, candidați care se adaptează cu ușurință nevoilor de lucru, sunt întreprinzători, dispun din plin de resurse și se ridică până la nivelul oricărei provocări.

Prin urmare, poți deduce că ești o persoană flexibilă dacă:

 • schimbările din mediul de lucru nu constituie niciodată o problemă pentru tine;
 • accepți opinii și poziții opuse, dacă acestea sunt bine argumentate;
 • gândești rapid, acționezi cu grijă, dar și cu viteză;
 • accepți noi provocări;
 • prioritizarea task-urilor constituie pentru tine o activitate comodă.

Flexibilitatea implică câteva caracteristici pe care trebuie să ți le asumi și dintre ele enumerăm: încrederea în propria persoană, toleranța, empatia, respectul pentru cei din jur și optimismul. Așadar, obținând și dezvoltând această abilitate, asiguri propriei persoane o poziție foarte favorabilă în ochii viitorului angajator.

 1. Abilitatea de prioritizare a sarcinilor.

Trăim și activăm într-un mediu foarte dinamic, în care aproape totul este urgent şi trebuie să executăm numeroase sarcini într-un timp record. Prin urmare, în orice firmă, ca și în viața personală, managementul timpului este esenţial pentru atingerea obiectivelor şi realizarea activităţilor. Este important să ştim cum să ne planificăm activitatea şi cum să aplicăm un șir de metode. Gestionarea eficace a timpului şi a resurselor disponibile permite atingerea, pe deplin, a obiectivelor trasate.

Cu siguranță în viitoarea funcție pe care speri că o vei obține, vei fi „bombardat” cu sarcini urgente, complexe și mai ales, multe și importante. A prioritiza înseamnă să alegi ce faci şi ce nu faci. Pentru o prioritizare eficace, trebuie să cunoști ce este important şi să faci diferenţa dintre important şi urgent.

Noutatea bună este că abilitatea de prioritizare a sarcinilor poate fi exersată individual, elaborând o listă cu obiectivele personale pentru o anumită zi și analizându-le prin prisma importanței și urgenței, de exemplu: achitarea unei facturi este urgentă și importantă, achiziționarea unor cauciucuri de iarnă este importantă însă nu este urgentă, verificarea prețurilor la niște produse noi nu este nici urgentă și nici importantă etc.

Iată câteva caracteristici ale unei persoane care practică prioritizarea sarcinilor:

 • analizează rapid orice provocare apărută în calea sa;
 • folosește un minim de resurse pentru obținerea aceluiași rezultat;
 • deleagă sarcini neimportante altor persoane;
 • structurează mereu;
 • planificarea este „religia” activității sale.

Enumerând cele 3 abilități-cheie, vedem cât de mari sunt, de regulă, așteptările angajatorilor din ziua de azi. Felul în care tu și CV-ul tău răspundeți la existența acestor abilități te poate transforma în candidatul potrivit pentru cariera pe care ți-o dorești sau te poate elimina din prima etapă. Nu ezita deci să prevezi aceste competențe în propriul CV, dar totodată să te asiguri că dispui de acestea și că muncești, în permanență, la îmbunătățirea lor.

Facebook Comments
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Afaceri

Cea mai bună promovare doar cu SEO (Search Engine Optimization)

Publicat

pe

Tehnologia informațională a luat amploare în ultimele secole, deci și omul modern trebuie să se regăsească  prin această schimbare. Utilizarea internetului, diferitor site-uri a devenit virală – o necesitate de primă importanță. În asemenea condiții, cei care sunt din mediul vânzărilor au oportunitatea de a-și face cunoscute serviciile pe această platformă. Însă, astfel de doritori de a se promova pe internet, la momentul actual, sunt  milioane din întreaga lumea. Întrebarea este cum să aveți câți mai mulți potențiali clienți ? Cum aceștia să aleagă să viziteze site-ul dumneavoastră și nu al concurenților. În acest caz ne vine în ajutor SEO.

Dar ce este acestea și care este scopul lor în general? Scoate în evidență creativitatea și originalitatea oamenilor activi în domeniul IT?

Cu siguranță da. SEO este una din cele mai în vogă activități ce permite userilor o perfectă cunoaștere a site-urilor. Aceștia dându-și seama de exigența unei verificări conştiente în procesul de avansare a vizibilităţii în motoarele de căutare și are drept scop extinderea traficului calitativ al unui site.

Această știință relativ nouă presupune o multitudine de operaţii executate de echipa de promovare/o agenție SEO în scopul extinderii poziţiilor unui site web în lista de rezultate ale căutărilor, pentru anumite cuvinte – cheie, interesante şi relevante din punctul de vedere al afacerii respective. SEO este domeniul cu un potențial infinit de afirmare, implicare remunerată, promovare garantată.

Oportunități deschise

Supraviețuirea site-urilor se datorează unei bune funcționări și dirijări. SEO ajută site-urile să fie promovate prin două modalități: fie că informează cât mai mulți oameni despre existența unui brand, fie – făcând ca site-ul să devină atât de atrăgător, încât numărul vizitatorilor, potențiali cumpărători online să crească în mod natural.

Este important pentru cei care înțeleg că viitorul depinde de tehnologiile informaționale, că aparținem unei epoci a internetului și că piața online este una cu perspectivă, cu potențial maximal. Este al celor care cred în succes.

Posibilitățile de angajare vor crește pe măsură ce te identifici cu însăși pagina de internet. Din acel moment nu mai sunt două părți, ci un tot întreg, lucrezi pentru promovare, promovarea site-urilor lucrează pentru tine. Orice manager va fi cointeresat să posede în arsenalul său un asemenea specialist.

Principalele avantaje/dezavantaje

 • Înveți să analizezi calitatea site-urilor;
 • Creezi conținuturi atractive și relevante;
 • Promovezi cu succes afaceri online;
 • Descoperi modul de gândire a motoarelor de căutare și a utilizatorilor acestora;
 • Înțelegi cum cresc vânzările online și cum creezi strategii de branding.

Avantajul unei persoane angajate în această rețea a site-urilor este – posibilitatea de a lucra full-time, în totală cunoștință de cauză și potrivire cu valorile și obiectivele companiei.

Totuși o asemenea agenție are avantajul că este în permanență pregătită să soluționeze sarcini de diferite complexități. Posedă un arsenal de cunoștințe, eficiență, experiență etc.

Dezavantajul este absența unor cunoștințe solide și experiență în domeniu (mai ales în Republica Moldova, chiar  și România unde deseori nici nu se găsesc astfel de specialiști).

Costul ridicat al unui pachet de instrumente SEO perfecționat pe selectarea și reprezentarea atractivă a informațiilor, automatizarea de sarcini și atenționarea de cazuri excepționale.

Salariul și cheltuielile dispuse unei persoane care lucrează full-time devin uneori inacceptabile.

Un parcurs mai lung pentru a „intra în temă”, comunicarea mai lentă cu clientul (din cauza distanței) și numărul mai redus de ore alocate (în funcție de bugetul convenit).

Posibilitate sau nu pentru promovarea și dezvoltarea afacerilor în România

După cum știm lumea virtuală este una liberă,  democratică. Aceasta înseamnă că, nu întâlnim obstacole sau impedimente în a realiza ceva, doar dacă în imaginaţia noastră. Astfel, potrivit destinației unei afaceri, aceasta poate contribui la pătrunderea de pieţe noi, la majorarea clienților, la micșorarea costurilor etc.

Dacă până în prezent site-urile erau cunoscute ca o notă informativă despre o companie sau alta, iar ceea ce ține de activitatea comercială era offline, acum tot mai mult se pune accentual pentru procurarea de produse sau servicii direct de pe site. Aceasta înseamnă o posibilitatea excelentă pentru mulți antreprenori, mai ales în contextul concurenţei slabe. Cine va cunoaște să învârtească aceste realităţi – va putea fi mereu cu un pas înaintea celorlalţi.

Așadar, SEO este o realitate. Dacă până în prezent nu ați utilizat la maxim posibilitățile unui site web în promovarea și îmbunătățirea afacerii dumneavoastră, atunci este momentul perfect de a trece la cea de-a doua etapă, de a progresa vizibil în ochii concurenților. Cu sfaturile unui specialist SEO totul devine realitate.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Afaceri

Black Friday in Romania – emag 15 Nov 2019

Publicat

pe

De

BLACK FRIDAY in Romania – 15 Noiembrie – aproape a sosit…


Daca veti fi interesati de achizitionarea de produse noi: electrocasnice, electronice, laptopuri, frigidere sau aspiratoare plus multe alte variante, prin intermediul eMAGde Black Friday, atunci va venim in ajutor cu un ghid complet!Black Friday eMAG –
Libertate in Fiecare Zi! –
De acum aveti libertatea sa comandati orice, oricand.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Afaceri

Principalele motive pentru a opta pentru trepte si scari din sticla in incinta locuintei sau a afacerii

Publicat

pe

Din ce in ce mai multi specialisti si experti in design interior recomanda persoanelor care doresc sa schimbe ceva in locuinta lor sau in sediul afacerii sa opteze pentru produsele din sticla securizata. Aceste accesorii nu numai ca sunt moderne, ci sunt si foarte sigure si solicitate de catre clientii interesati sa investeasca in ceva practic si la moda.

In locuintele unde acest lucru este posibil, montarea de trepte si scari din sticla este recomandata tuturor celor care doresc ceva nou si inedit, care sa le ofere oportunitatea de a schimba complet aspectul incaperilor.

Beneficiile si caracteristicile scarilor din sticla securizata

Scarile din sticla sunt foarte solicitate de catre cumparatori, fiind ansambluri deosebite, care ofera un sentiment special pentru toti cei ce le folosesc. Atat montatorii, cat si designerii se confrunta cu o mare provocare atunci cand construiesc si monteaza scari din sticla securizata, deoarece trebuie combinat calculul rezistentei la vibratii cu designul adaptat preferintelor fiecarui client in parte.

Scarile din sticla folosesc numai sticla tratata special, securizata si laminata, astfel incat sa nu puna in pericol sanatatea si siguranta utilizatorilor. Scarile din sticla securizata pot fi folosite pentru proiecte comerciale, dar si pentru proiecte din locuintele personale.

Specialistii garanteaza realizarea cu precizie a decupajelor si a montajului, astfel incat sa nu fie vizibile imbinarile. Datorita experientei indelungate, proiectele care implica realizarea si montajul de scari de sticla sunt usor de abordat de catre specialisti.

Treptele din sticla securizata – cat de sigure sunt?

Unul dintre cele mai importante elemente de decorare a unei intrari sau a interiorului unei cladiri, cu o componenta de siguranta si de securitate importanta, este treapta din sticla. Aceste trepte sunt realizate din sticla securizata si laminata, simpla placare a treptelor fiind o solutie impresionanta de design interior, aspectul de siguranta fiind furnizat de structura ascunsa din beton sau din metal.

Inainte de a alege modelul sticlei necesare pentru producerea de trepte de sticla securizata, este necesar ca oamenii sa aiba in vedere solutia de lipire a sticlei pe suport, care trebuie sa preia abaterile de planeitate – daca acestea exista – si sa aiba o componenta elastica pentru jonctiunea sticla – metal – beton.

Inserturile, in cazul treptelor din sticla, sunt reprezentate de aplicatii cu folii colorate, dar si de iluminarea cu LED in cantul sticlei, cu un rezultat deosebit de spectaculos. In vederea obtinerii acestui rezultat, procesul de laminare este unul complex, in care se folosesc dispozitive speciale pentru a mentine distanta in spatiul necesar inserarii LED-urilor.

Metodele de fixare a treptelor sunt variate si cuprind piese de prindere punctuala simple sau personalizate, care pot fi din inox, rezultatul fiind un ansamblu complet fiabil. Nu in ultimul rand, una dintre cele mai importante solutii in ceea ce priveste treptele din sticla este reprezentata de calitatea de antialunecare. Aceasta va usura traficul pentru exploatare prin siguranta pe care o ofera, atat in aplicatiile indoor, cat si in aplicatiile outdoor.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri din București

Afaceri5 ore inainte

Cea mai bună promovare doar cu SEO (Search Engine Optimization)

Tehnologia informațională a luat amploare în ultimele secole, deci și omul modern trebuie să se regăsească  prin această schimbare. Utilizarea...

Eveniment8 ore inainte

ABC Fitness Convention 8th Edition – Fitness & Health Marathon

Ești pasionat de fitness, aerobic, nutriție, terapii complementare și în general de un stil de viață sănătos? Dacă răspunsul este...

Afaceri8 ore inainte

Black Friday in Romania – emag 15 Nov 2019

BLACK FRIDAY in Romania – 15 Noiembrie – aproape a sosit… Daca veti fi interesati de achizitionarea de produse noi:...

Exclusiv10 ore inainte

Tatăl lui Ludovic Orban, Imre Orban, a fost ofițer de Securitate

Bugetul.ro a mers pe urmele acestei dezvăluiri, descoperind chiar o declarație făcută de șeful liberalilor în acest sens. În anul...

Exclusiv2 zile inainte

Jurnalista Sorina Matei face dezvaluiri teribile despre un important judecator din Romania

(Preluare Inpolitics): Am avut un eveniment spectaculos și grav, totodată, după dezvăluirile Rise Project privind afaceri neprincipiale ale unui politician...

Exclusiv3 zile inainte

EXCLUSIV/Iata cate ceva despre gasca lui Orban din sfere ale puterii PSD…/Oare nu or fi stiut PSD – isti despre relatiile oculte ale lui Orban propus premier acum!

Asociatia Judecatorilor pentru Apararea Drepturilor Omului avertizeaza intr-un comunicat emis luni. AJADO il distruge pe Iohannis: „Intentia declarata a Presedintelui...

Eveniment3 zile inainte

EchipamentCuratenie.ro – aliatul tau de nadejde in orice afacere ai avea

In ziua de azi, tot mai multe persoane aleg sa urmeze calea antreprenoriatului, deoarece isi doresc sa castige mai multi...

Exclusiv4 zile inainte

ANAF să ceară acordul deținutului Sorin Blejnar de a îl pune pe afișele ,,fără contrabandă”

O a doua chestiune observată la metrou (pe lângă cea cu emag-Mihai Șora despre care am scris) este următoarea: au...

Uncategorized4 zile inainte

De ce este bine sa facem un detartraj la interval regulat de timp

Cand vine vorba de sanatatea orala, nu este recomandat sa lasam lucrurile la voia intamplarii. In primul rand, multe alte...

Eveniment4 zile inainte

Protejarea mediului inconjurator o prioritate pentru toti

Populatia globului creste mereu, iar dezvoltarea industriala face ca satele sa se schimbe in orase, iar orasele sa se extinda...

Exclusiv5 zile inainte

Managementul “exceptional” al primarului PNL, Adrian Dobre/Se anunta vremuri grele pentru angajatii de la stat subordonati ai primarului “care este”…

Viitorul Guvern care ar putea fi format de PNL şi alte partide politice va acorda o atenţie sporită refacerii capacităţilor...

Eveniment6 zile inainte

Ce trebuie sa stii despre Biletul Zilei la pariurile sportive?

Pentru a paria pe „biletul zilei” va trebui in primul rand sa va faceti o strategie cat mai buna, astfel...

Exclusiv6 zile inainte

Bomba lui Valeriu Stoica: USR ar putea deveni noul PSD

Judecatoarele MORAR Maria si DRASOVEANU (LIMPEDE) Corina, de la Judecatoria Sibiu, care au “cercetat”, respectiv motivat si semnat, Sentinta civila...

Viața în BucureștiO săptămână inainte

Sfaturi simple pentru a prelungi viața calculatorului tău

Calculatorul a reușit să capete statutul de „cel mai bun prieten” al tău. Indiferent dacă ai acasă un computer de...

EvenimentO săptămână inainte

Ce trebuie consumat daca tineti Dieta Rina

Dieta Rina este o dieta apreciata pentru eficienta sa, de aceea este important sa o aveti in vedere. Ea va...

UncategorizedO săptămână inainte

Ghid de alegere a unei saltele in functie de gradul de confort

Ca multe accesorii necesare la casa omului, saltelele pot prezenta la randul lor o serie de variabile multiple care te...

Știrea Zilei