Connect with us

Viața în București

Cum sa mentii ambreiajul motocicletei in stare buna de functionare?

Publicat

pe

Principiul de functionare a ambreiajului mecanic. Ambreiajul mecanic functioneaza pe baza fortelor de frecare ce apar intre doua sau mai multe perechi de suprafete sub actionarea unei forte de apasare.

Partile componente ale unui ambreiaj mecanic sunt grupate astfel: partea conducatoare, partea condusa si mecanismul de actionare. Parte 848c26i a conducatoare a ambreiajului este solidara la rotatie cu volantul motorului, iar parttea condusa co arborele primar al cutiei de viteze, parti componente pe care le regasesti la orice kit ambreiaj original sau pe care il accesezi.

Componenta kitului de ambreiaj

Partea condusa se compune din:

 • discul condus cu garniturile de frecare
 • arborele primar al cutiei de viteze (arborele ambreiajului).

Prin frecarea care ia nastere intre suprafata frontala a volantului si discul de presiune, pe de o parte, si suprafetele discului condus, pe de alta parte, momentul motor este transmis arborelui primar al cutiei de viteze si mai departe, prin celelalte organe ale transmisiei, la rotile motoare.

Mecanismul de actionare este format din mansonul cu rulment de  presiune, furca, tija, arcul de readucere si parghia pedalei. In starea cuplata, atunci cand se apasa asupra pedalei de actionare a mecanismului ambreiajului, forta se transmite prin tija si furca la mansonul rulmentului de presiune, care va apasa capetele interioare ale parghiilor de debreiere, iar acestea se vor roti in jurul punctului de articulatie de pe carcasa. Astfel, parghiile de debreiere deplaseaza discul de presiune spre dreapta, comprimand arcurile. In acest caz, dispare apasarea dintre discuri si volant si, deci, si forta de frecare, iar momentul motor nu se transmite mai departe.

 

Cuplarea ambreiajului

Cuplarea ambreiajului se realizeaza prin eliberarea lina a pedalei, dupa care arcurile 3 cor apasa din nou discul de presiune pe discul condus, iar acesta din urma pe volant, cat timp intre suprafetele de frecare ale ambreiajului nu exista o apasare mare, forta de frecare care ia nastere va avea o valoare redusa si in cosecinta va exista o alunecare intre suprafetele de frecare, motiv pentru care discul condus va avea o turatie mai mica. A ceasta este perioada de patinare a ambreiajului. In aceasta situatie, se va transmite prin ambreiaj numai o parte din momentul motor. In perioada de patinare a ambreiajului, o parte din energia mecanica se transforma in energie termica, iar ambreiajul se incalzeste, producand uzura mai rapida a garniturilor de frecare.

La eliberarea completa a pedalei ambreiajului, forta dezvoltata de arcuri este suficient de mare pentru a permite transmiterea in intregime a momentului motor fara patinare.

 

Cerintele impuse ambreiajului

Pentru a putea sa-si indeplineasca rolurile mentionate, ambreiajele trebuie sa indeplineasca urmatoarele cerinte:

La decuplare – sa permita decuplarea completa si rapida a motorului de transmisie, pentru a da posibilitatea schimbaii treptelor fara socuri si pentru a preintampina uzura prematura a ambreiajului prin existenta frecarii mecanice dintre suprafetele in contact atunci cand automobilul este oprit cu motorul in functiune, iar decuplarea sa se faca cu eforturi reduse, fara a necesita o cursa prea mare la pedala (120200 mm).

Daca decuplarea nu este completa, schimbarea treptelor se face cu zgomot, deoarece rotile dintate ale schimbatorului de viteze se afla sub sarcina partiala. Acest lucru conduce la uzura partilor frontale ale dintilor pinioanelor sau cuplajelor. De asemenea, la o decuplare incompleta, cu schimbatorul de viteze intr-o treapta oarecare si motorul in functiune, se produce patinarea ambreiajului care are drept urmare incalzirea sa si uzarea garniturilor de frecare.

La cuplare – sa asigure o cuplare progresiva a motorului cu transmisia, pentru a evita pornirea brusca din loc a automobilului si socurile in organele transmisiei;

sa permita eliminarea caldurii care se produce in timpul procesului de cuplare la patinarea ambreiajului si sa asigure in stare cuplata o imbinare perfecta intre motor si transmisie, pentru a putea transmite integral momentul maxim al motorului fara patinare.

Daca cuplarea ambreiajului nu se face progresiv apar acceleratii mari la demararea automobilului, care au o influenta negativa asupra pasagerilor si incarcaturii.

Problemele legate de functionarea defectuoasa a unui sistem de ambreiaj se poate rezolva prin inlocuirea kitului vechi cu un kit de ambreiaj absolut nou-nout.

Facebook Comments
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Viața în București

Aranjamente florale nunta – Descoperă Eleganța Naturală: Just Bloom Studio, atelier de aranjamente florale care transforma orice eveniment într-un răsfăț vizual.

Publicat

pe

De

Planificarea unei nunți poate fi un proces plin de emoție, iar fiecare detaliu contează în crearea unei experiențe memorabile. Printre aspectele cheie care adaugă farmec și eleganță unei nunti se numără aranjamentele florale. Acestea nu doar decorează spațiul, ci reflectă și personalitatea cuplului și creează o atmosferă unică și captivantă. În căutarea furnizorului perfect pentru aranjamente florale, am descoperit Just Bloom Studio – o destinație de încredere pentru eleganță naturală și design floral rafinat.

Creații Inspirate de Natură

Just Bloom Studio se remarcă prin abordarea lor proaspătă și inspirată în ceea ce privește aranjamentele florale pentru nunta ori evenimente private. Cu o pasiune profundă pentru natură și frumusețea ei efemeră, echipa studio-ului îmbină armonios flori proaspete și texturi subtile pentru a crea opere de artă florale. Fiecare aranjament este gândit cu atenție și creat cu măiestrie, aducând un strop de natură și rafinament în fiecare eveniment.

Experiența Personalizată a Clientului

Un alt aspect care definește Just Bloom Studio este angajamentul lor față de satisfacția clientului și dorința de a realiza viziunea fiecărui cuplu. Echipa studio-ului colaborează strâns cu clienții pentru a înțelege nevoile lor, gusturile și preferințele, creând astfel aranjamente florale personalizate care reflectă cu fidelitate stilul și atmosfera evenimentului. Fie că este vorba de o nuntă elegantă sau de o ceremonie în aer liber, Just Bloom Studio oferă soluții creative și inovatoare pentru a transforma visul fiecărui cuplu în realitate.

Calitate și Profesionalism

În fiecare aspect al muncii lor, Just Bloom Studio demonstrează un nivel înalt de calitate și profesionalism. De la selecția atentă a florilor proaspete și a materialelor complementare, până la executarea impecabilă a fiecărui aranjament floral, echipa studio-ului pune accent pe detalii și perfecționism. Cu o experiență vastă de 10 ani în domeniu și o reputație solidă, Just Bloom Studio este alegerea ideală pentru cuplurile care doresc să aducă o notă distinctă de frumusețe naturală în ziua cea mare.

Pentru cuplurile care caută aranjamente florale nunta, Just Bloom Studio este partenerul perfect. Cu creații inspirate de natură, o experiență personalizată a clientului și un standard ridicat de calitate și profesionalism, acest furnizor de aranjamente florale se distinge prin abordarea unică și pasiunea pentru frumusețea efemeră a florilor. Alegeți Just Bloom Studio pentru a transforma visul tău într-o realitate plină de frumusețe și farmec.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Viața în București

Cum să vă bucurați de mâncare fără gluten când mâncați în oraș

Publicat

pe

De

tarta fara gluten

Vă doriți o masă delicioasă în oraș, dar vă temeți de provocările legate de dieta fără gluten? Nu vă faceți griji! Cu o planificare minimă și informare adecvată, vă puteți bucura de o varietate de preparate delicioase și sigure, oriunde v-ați afla.

Permiteți-ne să vă oferim câteva sfaturi practice pentru a vă asigura o experiență culinară relaxantă și plăcută, indiferent de restricțiile alimentare. Vă vom ajuta să alegeți localuri potrivite, să comandați mâncare gustoasă și să comunicați eficient cu personalul, asigurându-vă o experiență lipsită de griji și plină de savoare.

Sunteți gata să descoperiți o lume a gusturilor, indiferent de restricțiile alimentare? Împreună vom demonstra că savoarea și sănătatea pot coexista armonios!

Alegerea restaurantului potrivit

Primul pas este alegerea restaurantului potrivit care să vă satisfacă nevoile alimentare fără gluten. Iată câteva sfaturi utile:

 • Cercetare online: Folosiți platforme sau aplicații dedicate pentru a căuta restaurante care oferă opțiuni fără gluten în meniu sau care sunt certificate ca fiind fără gluten.
 • Citiți recenziile: Consultați recenziile online ale altor clienți care urmează o dietă fără gluten pentru a afla despre experiențele lor la anumite restaurante.
 • Comunicarea telefonică: Nu ezitați să sunați la restaurant înainte de a merge pentru a confirma disponibilitatea opțiunilor fără gluten sau pentru a verifica dacă pot adapta preparatele pentru a se potrivi nevoilor dumneavoastră.

Ce să comandați

Odată ce ați ales restaurantul, este timpul să explorați meniul și să descoperiți deliciile fără gluten care vă așteaptă. Iată câteva recomandări:

 • Salate: Optați pentru salate proaspete cu o varietate de legume, verdețuri și proteine slabe, cum ar fi pui la grătar sau pește. Asigurați-vă că dressingul este fără gluten și cereți ca ingredientele să fie preparate separat pentru a evita contaminarea.
 • Fripturi la grătar: Carnea la grătar, cum ar fi friptura, puiul sau peștele, sunt opțiuni excelente fără gluten, dacă sunt preparate pe grătare dedicate sau cu instrumente separate. Asigurați-vă că solicitați gătirea completă și verificați cu privire la condimentele utilizate.
 • Supe: Multe supe clare sau creme de legume pot fi fără gluten, dar verificați cu atenție lista ingredientelor pentru a vă asigura că nu conțin cereale care conțin gluten.
 • Opțiuni vegetariene: Legumele la grătar, tofu, linte sau fasole pot fi baza unor preparate delicioase și hrănitoare fără gluten. Alegeți preparate care sunt gătite separat și verificați sosurile și condimentele utilizate.

Sfaturi suplimentare

 • Adaptați preferințele culinare: Nu vă limitați la opțiunile predefinite din meniu. Fiți creativi și comunicați cu chelnerul pentru a adapta preparatele fără gluten la preferințele dumneavoastră.
 • Puneți întrebări: Nu ezitați să puneți întrebări chelnerului și bucătarului despre ingrediente, prepararea alimentelor și posibilele surse de contaminare cu gluten. Cu cât aflați mai multe, cu atât vă veți simți mai confortabil și mai sigur cu alegerile dumneavoastră.

Comunicarea eficientă cu personalul restaurantului

Comunicarea clară și directă cu personalul restaurantului este importantă pentru o experiență culinară sigură și plăcută. Iată câteva fraze utile pe care le puteți folosi:

 • „Sunt alergic/ă la gluten.”sau „Urmez o dietă fără gluten din motive medicale.” – Explicați clar nevoile dumneavoastră alimentare încă de la început.
 • „Aș dori să văd opțiunile din meniu care sunt fără gluten.” sau „Puteți recomanda preparate care pot fi adaptate pentru a fi fără gluten?” – Solicitați recomandări și informații despre preparatele potrivite.
 • „Vă rog să verificați cu bucătarul dacă „numele preparatului” conține gluten.” – Clarificați orice nelămuriri pe care le aveți cu privire la anumite ingrediente.
 • „Ați putea să-mi spuneți cum sunt preparate sosurile și condimentele?” – Verificați prezența glutenului în sosuri și adaosuri.
 • Fiți politicos, dar ferm:Exprimați-vă nevoile clar și politicos, dar nu ezitați să reiterați importanța preparatelor fără gluten.
 • Arătați-vă aprecierea: Mulțumiți personalului pentru că a ținut cont de nevoile dumneavoastră alimentare.
 • Relaxați-vă și bucurați-vă de masă:După ce ați luat toate măsurile de precauție necesare și ați comunicat clar nevoile dumneavoastră, relaxați-vă și bucurați-vă de ieșirea în oraș și de compania celor dragi.

După o cină delicioasă la restaurant, vă puteți răsfăța cu un desert excepțional la o cofetărie specializată în delicii fără gluten. Aici, veți descoperi o varietate de opțiuni tentante, de la prăjituri fine până la fursecuri delicate și prăjituri decadente, toate pregătite cu grijă pentru a se potrivi perfect nevoilor dvs. Alimentare (încearcați minunata tarta fara gluten, realizată cu pasiune de o cofetărie dedicată exclusiv acestui tip de produse). Astfel, puteți să vă relaxați și să vă delectați cu deserturile preferate fără a vă face griji în privința compoziției acestora.

În final, mâncatul în oraș cu o dietă fără gluten nu trebuie să fie un obstacol. Prin puțină planificare, cunoștințe și comunicare eficientă, puteți să vă bucurați de o gamă variată de preparate delicioase și sigure, să explorați diverse restaurante și să savurați experiența culinară alături de prieteni și familie.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Afaceri

6 Avantaje pe care le ai dacă alegi să cumperi roviniete

Publicat

pe

De

rovinieta

6 Avantaje pe care le ai dacă alegi să cumperi roviniete prin intermediul rovinieta.online

Achiziția de roviniete în mediul business reprezintă o activitate care necesită foarte multă atenție, întrucât atunci când discutăm despre mediul antreprenorial, discutăm cel mai probabil despre companii de transport marfă care folosesc vehicule destul de grele, pentru care amenda pentru lipsa rovinietei poate să însemne o mică avere. Spre exemplu, conform L241 din 2002, amenda pentru lipsa rovinietei în cazul unui vehicul destinat transportului de marfă cu o greutate mai mare de 12 tone și care are în componență minim 4 axe, poate ajunge la 11900 RON în valoarea maximă.

Există o metodă destul de ingenioasă prin care aceste companii de transport se pot feri de eventuale amenzi venite din partea CNAIR, pe motivul lipsei rovinietei. În fiecare companie de transport există un manager de transport care trebuie să se ocupe de managementul de roviniete, însă orice om poate să greșească, poate să uite, iar aceste greșeli nu vor fi tolerate de inspectorii CNAIR. Pentru ei nu contează că un camion spre exemplu a avut rovinietă valabilă 5 ani la rând. Dacă l-au surprins o singură dată în afara localității fără rovinietă valabilă, șansele să scape fără amendă sunt zero.

rovinieta

rovinieta

Metoda ingenioasă prin care firmele de transport pot sta departe de amenzile CNAIR se numește rovinieta.online, un portal destinat companiilor care cumpără rovinieta online, un portal care are foarte multe avantaje de altfel.

6 Avantaje pe care le ai dacă alegi să cumperi roviniete prin intermediul rovinieta.online

 1. Ai acces la o serie de alerte care te vor avertiza când expiră rovinieta. Aceste alerte sunt foarte importante în contextul în care uiți efectiv să cumperi rovinieta pentru un anumit vehicul. Te salvează efectiv de amenzile CNAIR. Alertele se emit pe SMS și pe e-mail și sunt valabile pentru rovinietele cumpărate pe o perioadă mai mare de 30 de zile. Amenzile nu sunt dorite de nimeni și e foarte important să încercăm să stăm departe de ele.
 2. Poți achiziționa mai multe roviniete în același timp. Portalul oferă posibilitatea managerilor de transport să achiziționeze mai multe roviniete simultan. Tot ce trebuie făcut este completarea unui tabel de comandă care poate fi descărcat de pe site, cu datele esențiale: numerele de înmatriculare ale vehiculelor, categoria vehiculelor și bineînțeles perioada pentru care se dorește achiziționarea pentru fiecare rovinietă în parte.
 3. Se generează automat o bază de date cu toate facturile. O funcție foarte importantă pentru managerii de transport, îi ajută foarte mult la final de lună când trebuie să trimită facturile spre contabilitate. Sunt super simplu de descărcat aceste facturi din moment ce sunt toate la un loc. Dacă se achiziționează rovinietele dintr-un singur loc toate facturile vor fi evident în același loc. E un serviciu care ajută destul de mult marile companii.
 4. Externalizarea completă a managementului de roviniete. Un serviciu de administrare roviniete parc auto revoluționar în România. Practic, în baza unui contract de colaborare, compania cedează managementul de roviniete spre personalul portalului rovinieta.online. Personalul portalului își asumă prin acest contract și eventuale amenzi care pot apărea la poșta companiei dacă se constată că a fost vina lor exclusiv.
 5. Ai acces la cel mai bun calculator pentru roviniete. După cum am putut observa, prețurile pentru rovinietele românești au niște forme imposibil de reținut. Nu mai punem la socoteală faptul că aceste prețuri se modifică constant prin fel de fel de legi cum s-a întâmplat și anul acesta pe 11 martie. Un calculator rovinieta online este mai mult decât binevenit în acest context, cu siguranță este de mare folos pentru orice manager de transport.
 6. Toate serviciile oferite de rovinieta.online sunt gratuite. Cel mai important aspect legat de acest portal este că toate serviciile pe care le oferă sunt gratuite. Nu se percep taxe, comisioane, prețurile rovinietelor sunt aceleași cu prețurile rovinietelor comercializate oficial de CNAIR. De fapt, rovinieta.online este partener oficial CNAIR așa că nu are cum să aibă adaos comercial pentru rovinietele vândute. Da, e greu de crezut că cineva oferă asemenea servici gratuite mai ales într-o țară ca România, însă în cazul rovinieta.online este 100% adevărat.
 7. Nu stii daca mai ai rovinieta valabila? Nimic mai simplu. Poti face singur o verificare rovinieta pe modulul gratuit pus la dispozitie online, cu rezultate oficiale.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri din București

Eveniment5 ore inainte

MATE-FIN a prezentat la BSDA solutii CBRNe inovatoare destinate utilizarii militare si pentru aparare civila

Bucuresti, 29 May 2024 – MATE-FIN, o companie 100% romaneasca, cu o cifra de afaceri de peste 20 milioane de lei,...

Eveniment9 ore inainte

„Un client care ne spune din ce motiv este nemulțumit este un client generos, pentru că ne arată unde greșim” – Flavia Popa, BRD

29 mai, București. Într-un mediu economic marcat de amenințări și vești negative, păstrarea realismului este esențială. Atât în deciziile pe...

Administrație localăO zi inainte

realme lansează oficial modelul C67 în România

București, România, 28 mai 2024 – realme, brandul cu cea mai rapidă ascensiune din piață este pregătit să redefinească standardul din...

EvenimentO zi inainte

Cele mai bine vândute dispozitive Navitel: Navitel R600, R66 2K și AR280 Dual

Navitel, lider în domeniul soluțiilor de navigație și tehnologie auto, anunță că modelele sale de camere de bord Navitel R600,...

UncategorizedO zi inainte

Tiny House Festival se mută la Vama Veche: cel mai mare eveniment de vacanțe în natură din Europa de Est

Ceamai mare expoziție de locuințe neconvenționale de vacanță are loc anul acesta pe malul mării, cu 40 de unități de...

EvenimentO zi inainte

Detaliile contează! De ce au nevoie jucătorii de unități de mare viteză?

SSD-urile au devenit soluția standard și orice utilizator de PC care a experimentat această schimbare de generație nu ar dori...

UncategorizedO zi inainte

HONOR lansează MagicOS 8.0 pentru seria HONOR Magic V2

Noul sistem de operare bazat pe Android 14 utilizează inteligența artificială pentru a oferi o interfață de utilizator optimizată, o eficiență superioară a bateriei...

echipamente horeca echipamente horeca
Uncategorized2 zile inainte

Cateva exemple de echipamente HoReCa necesare pentru cocktail-uri

Pe masura ce avansam inspre lunile de vara, creste si cererea pentru cocktail-uri si mocktail-uri (fara alcool) in baruri si...

Eveniment2 zile inainte

Samsung Electronics ocupă primul loc pe piața globală a monitoarelor OLED

Compania atinge o cotă de piață globală de 34,7% în segmentul monitoarelor OLED la doar un an de la lansarea...

Eveniment3 zile inainte

Descoperă Eleganța și Confortul Gama Noastră de Mobilă de Dormitor la HomeMobili Timișoara

Bine ați venit la HomeMobili Timișoara, destinația supremă pentru mobilier de lux, unde rafinamentul și confortul se îmbină perfect pentru...

Eveniment3 zile inainte

Avantajele și Dezavantajele Tăierii cu Laser

Tăierea cu laser este o tehnologie avansată utilizată în diverse industrii pentru a tăia materiale cu precizie și eficiență. Această...

Eveniment4 zile inainte

Sa-l cunoastem mai bine pe domnul George Orbu – PRIMAR ARICESTII RAHTIVANI – ACTIONAR CHEVRON (II)/Jaful din bugetul public pare a fi un sport național la Aricestii Rahtivan

The post Sa-l cunoastem mai bine pe domnul George Orbu – PRIMAR ARICESTII RAHTIVANI – ACTIONAR CHEVRON (II)/Jaful din bugetul...

Eveniment5 zile inainte

Complexul Turistic Simared Baia Mare: Destinația de vis pentru relaxare și aventură în Maramureș

Complexul Turistic Simared, situat în inima pitorească a Maramureșului, în orașul Baia Mare, își deschide porțile pentru toți cei care caută...

Eveniment5 zile inainte

Ionel Călin – O Nouă Speranță pentru Primăria Comunei Albești, Constanța

Într-o perioadă în care nevoile comunităților locale sunt mai urgente ca niciodată, Ionel Călin își anunță candidatura pentru funcția de...

Eveniment5 zile inainte

Noi investitii in orasul Cernavoda, punct strategic recunoscut de oficialitatile americane

Portul Cernavoda – port strategic pe Dunare Marti, 21 mai 2024, portul Cernavoda a fost vizitat de Christopher Townsend, presedintele...

Uncategorized6 zile inainte

Quickmobile.ro: Lider în tehnologie pe piața online în România

Într-o eră în care tehnologia avansează rapid, Quickmobile.ro s-a afirmat ca una dintre principalele destinații online pentru cumpărătorii din România...

Știrea Zilei