Connect with us

Politică locală

Deputatul Lazăr Ion Marian acuză PSD că blochează proiectul de lege care aduce pensii mai mari militarilor în rezervă!

Publicat

pe

𝐏𝐒𝐃 𝐥𝐨𝐯𝐞𝐬̧𝐭𝐞 𝐢̂𝐧 𝐩𝐞𝐧𝐬𝐢𝐨𝐧𝐚𝐫𝐢𝐢 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐫𝐢 din orgolii politice: 𝐬𝐨𝐜𝐢𝐚𝐥-𝐝𝐞𝐦𝐨𝐜𝐫𝐚𝐭̦𝐢𝐢 𝐛𝐥𝐨𝐜𝐡𝐞𝐚𝐳𝐚̆ 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐠𝐞 care aduce pensii mai mari militarilor în rezervă! Astăzi, în cadrul Biroului Permanent al Camerei Deputaților, s-a luat o decizie care afectează direct pensionarii militari în rezervă: 𝐩𝐫𝐨𝐜𝐞𝐝𝐮𝐫𝐚 𝐝𝐞 𝐮𝐫𝐠𝐞𝐧𝐭̦𝐚̆ 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐠𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐩𝐮𝐬 𝐝𝐞 𝐏𝐍𝐋, 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐯𝐢𝐳𝐞𝐚𝐳𝐚̆ 𝐦𝐚𝐣𝐨𝐫𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐩𝐞𝐧𝐬𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐫𝐞, 𝐚 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐫𝐞𝐬𝐩𝐢𝐧𝐬𝐚̆. PSD a solicitat ca acest proiect să fie discutat în mai multe comisii, încetinind astfel procesul.

𝐂𝐞 𝐢̂𝐧𝐬𝐞𝐚𝐦𝐧𝐚̆ 𝐚𝐬𝐭𝐚? Propunerea PNL, care ar asigura recalcularea și indexarea pensiilor militare pe baza soldei actuale, este 𝐛𝐥𝐨𝐜𝐚𝐭𝐚̆ temporar, chiar dacă proiectul a fost foarte bine primit de reprezentanții pensionarilor militari și 𝐚𝐯𝐞𝐚 𝐚𝐜𝐨𝐫𝐝𝐮𝐥 𝐢𝐧𝐢𝐭̦𝐢𝐚𝐥 al coaliției de guvernare pentru indexare.

𝐏𝐒𝐃 𝐚 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐯𝐞𝐧𝐢𝐭 𝐢̂𝐧 𝐮𝐥𝐭𝐢𝐦𝐮𝐥 𝐦𝐨𝐦𝐞𝐧𝐭 𝐜𝐮 𝐮𝐧 𝐭𝐞𝐫𝐭𝐢𝐩 𝐥𝐞𝐠𝐢𝐬𝐥𝐚𝐭𝐢𝐯, argumentând că la Camera Deputaților ar trebui să fie prima instanță care să discute proiectul, și nu Senatul, unde a fost inițial depus de PNL. Motivul este unul pueril şi arată 𝐨 𝐫𝐞𝐳𝐢𝐬𝐭𝐞𝐧𝐭̦𝐚̆ 𝐜𝐥𝐚𝐫𝐚̆ 𝐝𝐢𝐧 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐞𝐚 𝐩𝐫𝐞𝐦𝐢𝐞𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐌𝐚𝐫𝐜𝐞𝐥 𝐂𝐢𝐨𝐥𝐚𝐜𝐮 𝐬̦𝐢 𝐚 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐢𝐝𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐬𝐚̆𝐮 față de acest proiect benefic pentru militarii în rezervă. PSD preferă să 𝐥𝐨𝐯𝐞𝐚𝐬𝐜𝐚̆ 𝐢̂𝐧 𝐩𝐞𝐧𝐬𝐢𝐨𝐧𝐚𝐫𝐢𝐢 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐫𝐢 doar pentru că 𝐬𝐨𝐥𝐮𝐭̦𝐢𝐚 𝐚 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐩𝐫𝐨𝐩𝐮𝐬𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐏𝐍𝐋.

𝐏𝐍𝐋 𝐫𝐚̆𝐦𝐚̂𝐧𝐞 𝐟𝐞𝐫𝐦 𝐚𝐧𝐠𝐚𝐣𝐚𝐭 𝐬𝐚̆ 𝐥𝐮𝐩𝐭𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐝𝐫𝐞𝐩𝐭𝐮𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐬𝐢𝐨𝐧𝐚𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐫𝐢. De asemenea, recent am reușit să adoptăm o ordonanță de urgență care a crescut plafonul de neimpozitare a pensiilor militare de la 2.000 la 3.000 de lei, beneficiind circa 200.000 de pensionari militari începând cu 1 octombrie.

𝐕𝐨𝐦 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐢𝐧𝐮𝐚 𝐬𝐚̆ 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚̆𝐦 pentru ca această propunere să fie votată și să asigure echitate pentru toți pensionarii. Conform proiectului liberal, pensiile militarilor vor crește în funcție de creșterea soldei pe care o primesc militarii activi. O astfel de măsură va asigura echitatea între pensionarii militari: 𝐧𝐮 𝐯𝐨𝐫 𝐦𝐚𝐢 𝐟𝐢 𝐝𝐢𝐟𝐞𝐫𝐞𝐧𝐭̦𝐞 la banii de pensie între pensionarii militari cu același grad, dar care s-au pensionat în momente diferite.

Lazăr Ion Marian,
Deputat PNL Vâlcea

Facebook Comments
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politică locală

Diaspora, inima care bate pentru o Românie europeană

Publicat

pe

De

În fiecare familie din România, există cel puțin o poveste despre diaspora. Este povestea fiicelor și fiilor, fraților și surorilor, prietenilor care au plecat peste hotare în căutarea unui trai mai bun. Pentru mulți, decizia nu a fost una ușoară, dar a fost inevitabilă: au plecat în țările civilizate ale Uniunii Europene pentru spitale decente, pentru educație de calitate, pentru respectul care, acasă, le-a fost refuzat.

Acesta este adevărul pe care nu-l putem ignora: România a pierdut oameni buni, talente, suflete, pentru că nu le-a putut oferi condițiile pe care le merită. Însă acești oameni, chiar și departe de casă, nu și-au pierdut legătura cu țara. Trăiesc cu jumătate de inimă aici, cu jumătate acolo. Și mulți dintre ei spun același lucru: „Dacă am avea ceea ce ne dorim acasă, ne-am întoarce.”

Diaspora – puntea dintre România și Europa

Cei care trăiesc în diaspora sunt dovada vie a ceea ce înseamnă Europa pentru noi. Ei ne arată că țările Uniunii Europene nu sunt doar un model abstract, ci realitatea palpabilă a unor standarde de viață superioare, a unor spitale unde pacientul contează, a unor școli unde copiii sunt viitorul, nu statisticile.

De aceea, pentru România, Europa nu este doar o direcție politică, ci o necesitate vitală. Fondurile europene sunt cele care fac posibile modernizarea spitalelor noastre, construirea de școli, infrastructură, dar mai presus de toate, readucerea încrederii că România poate fi un loc în care să ne dorim să trăim.

Dar modernizarea nu vine peste noapte, nici din discursuri goale sau din invocarea unui trecut glorios. Ea vine din muncă, din reforme și, mai ales, din investiții. Nu putem avea medici și profesori care să rămână în țară fără salarii decente, fără echipamente moderne, fără respect. Dacă vrem să oferim generațiilor viitoare șansa de a trăi aici, trebuie să construim o Românie care să concureze cu orice altă țară din Uniunea Europeană.

Când alegem să sprijinim drumul european al țării noastre, nu alegem doar apartenența la o comunitate de state. Alegem spitale care funcționează, educație de calitate și respect pentru fiecare cetățean. Alegem să ne întindem mâna către cei plecați, să le spunem: „Știm de ce ați plecat. Și vrem să facem ca întoarcerea voastră să fie posibilă.”

Duminică – ziua deciziei

Această schimbare nu vine singură, iar istoria ne-a arătat că fiecare pas înainte a fost făcut de oameni care au ales să creadă. Duminică, avem șansa să ne facem auzită vocea și să arătăm că România își dorește să rămână pe drumul european. Este o zi în care putem spune răspicat că vrem o țară care să respecte demnitatea cetățenilor săi, o țară care să nu mai piardă oameni buni, ci să-i aducă înapoi.

Diaspora este jumătate din inima noastră, dar cealaltă jumătate este aici. Și doar împreună, alegând un viitor european, putem să unim aceste două jumătăți. Haideți să arătăm că România merită mai mult. Duminică, haideți la vot şi alegeţi libertatea, nu izolarea!

Facebook Comments
Citeste in continuare

Politică locală

Politicienii cu mentalități învechite nu au ce căuta în funcții de conducere

Publicat

pe

De

Într-o societate modernă, bazată pe egalitate de șanse și respect reciproc, afirmaţiile publice ale lui Călin Georgescu, conform cărora femeile ar trebui să fie limitate la bucătărie și la rolul de a face copii sunt profund greșite și periculoase. Ele perpetuează discriminarea și prejudecățile care împiedică o jumătate din populație să-și atingă potențialul. Este inadmisibil ca un politician – o persoană care ar trebui să reprezinte interesele tuturor cetățenilor – să promoveze astfel de concepții retrograde.

Astfel de declarații sunt o reflecție a unor mentalități învechite şi periculoase și o discriminare flagrantă față de femei. În mod evident, acest tip de discurs aruncă în derizoriu progresul realizat în ultimele decenii în ceea ce privește egalitatea de gen. Femeile au demonstrat, de-a lungul timpului, că pot fi lideri excepționali, fie că vorbim despre politică, economie, știință sau artă. Excluderea lor de la poziții de conducere pe baza unor stereotipuri este o pierdere enormă pentru societate și pentru dezvoltarea sa.

Astfel de opinii sunt nefondate și contrare realității. Femeile din întreaga lume ocupă astăzi funcții importante – de la conducerea guvernelor, cum este cazul prim-miniștrilor din țări precum Noua Zeelandă sau Finlanda, până la poziții cheie în corporații internaționale. Aceste exemple demonstrează că rolul femeii nu este și nu trebuie să fie limitat de stereotipuri și prejudecăți.

Un politician care promovează astfel de idei este complet deconectat de la valorile actuale. Egalitatea de șanse nu este un lux, ci un drept fundamental. Ignorarea acestui principiu arată o lipsă de respect față de femei și o incapacitate de a înțelege diversitatea și complexitatea unei societăți moderne.

Pe de altă parte, astfel de declarații ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru alegători. Ce fel de viitor poate promova un lider care gândește în termeni de secol XIX? Este esențial ca societatea să respingă categoric astfel de opinii și să sancționeze politic pe cei care le promovează. Numai prin susținerea egalității și a drepturilor egale pentru toți putem construi o societate justă și prosperă.

Un politician care susține astfel de viziuni nu are ce căuta în cele mai înalte funcții ale statului. Viitorul aparține celor care înțeleg că progresul vine din colaborare, diversitate și respect pentru toți cetățenii, indiferent de gen.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Politică locală

România celor neglijați – vocea fiecărui cetăţean contează!

Publicat

pe

De

În România de astăzi, prea mulți oameni simt că vocea lor nu mai contează. Politicienii par să vorbească o limbă diferită, una care nu ajunge la cei ce se zbat zi de zi să pună pâine pe masă. Sărăcia a devenit mai mult decât o stare economică – este percepută ca o nedreptate, o rană deschisă care sapă în demnitatea multora. În spatele acestei realități, se află temeri adânc înrădăcinate: teama de a fi marginalizat, de a pierde puținul câștigat cu greu, de a rămâne singur.

Sărăcia nu este o sentință – putem schimba lucrurile, dar nu prin izolare şi extremism!

Călin Georgescu a sesizat această „breşă” în societatea românească şi a exploatat-o la maximum în interesul său personal, ajungând astfel să câştige primul tur al alegerilor prezidenţiale. Ce înseamnă asta pentru noi? Un pericol iminent de a pierde tot ce am acumulat în 35 de ani de democraţie! Călin Georgescu, deşi pozează într-un salvator al neamului românesc, este departe de acest ideal pe care îl văd unii oameni. Ideile promovate în spaţiul public, o parte sunt extrem de periculoase şi nocive, altele sunt doar monologuri care sună bine, dar care nu pot fi aplicate.

Chiar şi aşa, încă există soluții. Și, mai important, există speranță de mai bine! Soluţiile şi speranţa unui viitor mai bun sunt strâns legate de continuarea parcursului pro-european şi menţinerea legăturilor cu partenerii strategici internaţionali promovate de Elena Lasconi! Aceste legături nu pot fi păstrate de un om care promovează idei fasciste şi izolaţioniste precum Călin Georgescu!

Singurătatea: o rană care trebuie vindecată

Sute de mii de români își văd copiii și nepoții doar pe ecranele telefoanelor. Din cauza plecărilor masive în străinătate, singurătatea a devenit o realitate pentru mulți părinți și bunici. Dar această distanță poate fi micșorată. Rămânând în Uniunea Europeană, păstrăm granițele deschise. Asta înseamnă că vizitele vor rămâne simple, fără obstacole birocratice. Dacă cineva vă promite că vom fi mai bine izolați de Europa, gândiți-vă la ce ar însemna să îi vedeți pe cei dragi mai rar, să aveți nevoie de vize pentru a merge la ei sau să trăiți cu frica faptului că nici ei nu vor mai putea reveni acasă.

De aceea, este important să respingem cu fermitate orice formă de extremism şi de ideologii care ameninţă să ne ducă înapoi în perioada de tristă amintire dinainte de ‘89. Mai mult, rămânând şi consolidând prezenţa noastră în structurile internaţionale, putem face mai multe pentru ca tinerii noștri să se întoarcă. Investițiile în locuri de muncă bine plătite și sprijinul pentru cei care vor să înceapă afaceri aici, în România, sunt esențiale. Nu e doar un vis. Este un obiectiv pe care îl putem atinge, împreună.

„România sunteți voi”

În mijlocul acestor provocări, nu trebuie să uităm ceva esențial: voi, cei care ați muncit din greu, sunteți cei care aţi pus fundaţia acestei țări. Ați dus greul, iar acum e momentul să fim uniți și să continuăm să construim sănătos pe această bază. Nu lăsați țara pe mâna celor care fac doar promisiuni ce sună frumos. Nu acceptați să fim izolați de Europa și de șansele pe care aceasta ni le oferă. Votul vostru contează. Vocea voastră contează. România poate fi un loc mai bun, dar asta depinde de noi toți.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri din București

Eveniment3 zile inainte

România, partea fără sens. Posibile cazuri de corupție în cadrul Registrului Auto Român și în cadrul Poliției Române

România, partea fără sens. Simple posibilități: Este posibil ca angajați ai DRPCIV (Permise și Înmatriculări Auto), împreună cu angajați ai...

Politică locală4 zile inainte

Diaspora, inima care bate pentru o Românie europeană

În fiecare familie din România, există cel puțin o poveste despre diaspora. Este povestea fiicelor și fiilor, fraților și surorilor,...

Escape Room pentru copii in Bucuresti Escape Room pentru copii in Bucuresti
Viața în București4 zile inainte

Escape Room: O aventură pentru toate vârstele

Dacă ai simțit vreodată nevoia să evadezi din cotidian și să te pierzi într-o lume plină de mister și provocări,...

Politică locală4 zile inainte

Politicienii cu mentalități învechite nu au ce căuta în funcții de conducere

Într-o societate modernă, bazată pe egalitate de șanse și respect reciproc, afirmaţiile publice ale lui Călin Georgescu, conform cărora femeile...

Politică locală5 zile inainte

România celor neglijați – vocea fiecărui cetăţean contează!

În România de astăzi, prea mulți oameni simt că vocea lor nu mai contează. Politicienii par să vorbească o limbă...

Politică locală5 zile inainte

Nehotărâţii care pot schimba soarta ţării prin votul lor!

România se află la o răscruce de drumuri, iar deciziile luate în zilele următoare pot schimba traiectoria țării pentru generațiile...

Politică locală5 zile inainte

Apă plată sau carbogazoasă? Ce spun agenții economici despre „viziunea” lui Călin Georgescu

Într-un peisaj politic dominat de incertitudine, discursurile populiste ale lui Călin Georgescu pătrund în sfera economică, aducând în discuție subiecte...

Eveniment5 zile inainte

Moscova se amuză: România „independentă” în viziunea lui Călin Georgescu

Într-o Românie în care fiecare scrutin electoral pare o ruletă rusească, Călin Georgescu a devenit un personaj aparte pe scena...

Lazăr Ion Marian Lazăr Ion Marian
Politică locală5 zile inainte

Aderarea completă a României la Schengen cu frontierele terestre de la 1 ianuarie 2025

Decizia de a permite României să intre complet în spațiul Schengen, inclusiv cu frontierele terestre, de la 1 ianuarie 2025,...

Exclusiv6 zile inainte

Conspirația cosmică a lui Călin Georgescu: Ce ne-a ascuns NASA despre Lună

Imaginați-vă următorul scenariu: NASA, o agenție spațială cu buget anual de zeci de miliarde de dolari, decide să pună în...

Eveniment6 zile inainte

De ce nu mai producem nimic? Călin Georgescu atacă problema scobitorilor și nu numai.

România, țara unde fiecare plai este o poezie, pare să fi devenit și țara unde fiecare scobitoare devine o dramă...

Eveniment6 zile inainte

Călin Georgescu: Desprins de realitatea industrială, economică și culturală a României

România se află, din nou, într-un moment crucial al istoriei sale, iar pe scena politică apare figura enigmatică a lui...

Eveniment6 zile inainte

Călin Georgescu și „scamatoria” schimbărilor climatice: O viziune controversată

Un salvator al neamului sau un visător periculos? Călin Georgescu, autoproclamat „vizionar” și promotor al suveranismului, pare să se fi...

Eveniment6 zile inainte

Alexandr Dughin, profetul Rusiei: „Călin Georgescu e deja omul nostru! România urmează”

Profetul Rusiei: Alexandr Dughin își alege „mâna dreaptă” la București Dacă ar exista un premiu pentru cea mai rapidă capitulare...

Afaceri7 zile inainte

Marta Vieira da Silva: excelența în fotbalul feminin și importanța consistenței

Marta Vieira da Silva, cunoscută simplu ca Marta, este una dintre cele mai mari fotbaliste din toate timpurile. De-a lungul...

Uncategorized7 zile inainte

Allview lansează tableta Prime H201 LTE, design elegant, performanță, mobilitate și conectivitate

Brașov, 03 decembrie 2024 – Allview își extinde portofoliul de tablete și lansează tableta Prime H201 LTE, un dispozitiv premium care impresionează prin...

Știrea Zilei