Connect with us

Viața în București

Sfaturi simple pentru a prelungi viața calculatorului tău

Publicat

pe

Calculatorul a reușit să capete statutul de „cel mai bun prieten” al tău. Indiferent dacă ai acasă un computer de masă, sau un laptop, trebuie să știi că aparatul are nevoie de îngrijire și disciplină. Probabil că îți dorești să ai parte de el pentru cât mai multă vreme, de aceea întreținerea și curățarea periodică sunt niște acțiuni necesare și chiar obligatorii. Noi o să-ți mai oferim și alte câteva sugestii pentru a prelungi viața calculatorului tău, scrie DepanareLaptop.ro

1. Praful – cel mai mare dușman

Una dintre cele mai bune și mai sigure metode de a prelungi viața computerului tău este să îl eliberezi din mrejele prafului. Periodic, aspiră particulele care se acumulează pe suprafața sa, și acordă o atenție sporită prafului din interior. Această operațiune ar trebui să aibă o periodicitate de cel puțin șase luni. Dacă ai un computer de masă, poți încerca să-l cureți chiar tu. Pe de altă parte, dacă ești posesorul unui laptop, ar fi mai bine să apelezi la un specialist . Asta pentru că aceste device-uri au componente mai scumpe, care respectiv sunt mai greu de înlocuit.

2. Fă o retrospectivă a conținutului

După ce utilizezi un computer mai mult timp, începi să aduni prin mape diferite chestii de care ai nevoie, dar și o multitudine de lucruri de care nu ai și nici nu vei avea nevoie. Nu trebuie să fii specialist în tehnologiile informațiilor ca să-ți dai seama că toată aceste elemente odată adunate în calculator, contribuie intens la consumul memoriei prețioase. Unde mai pui că din cauza excesului de informație, device-ul tău va începe să funcționeze ca o râșniță veche. Noi îți sugerăm să îndepărtezi toate documentele de care nu mai ai nevoie, după care să instalezi și un cleaner. Aplicația te va ajuta să menții ordinea, să ștergi fișierele temporare și alte lucruri de prisos.

3. Defragmentarea-calea spre succes

Chiar dacă îți poate lua ceva timp, defragmentarea este un pas extrem de important în menținerea vieții și capacității computerului tău. Când nu mai ai treabă la el, începe defragmentarea. Operațiunea trebuie făcută cel puțin odată pe lună.

4. Vezi ce face antivirusul

Pentru care antivirus ai optat? Ești mulțumit de modul în care își face treaba? Știi cum să-l faci să-ți protejeze computerul? Dacă încă nu ai instalat un antivirus, nu ai niciun motiv să tergiversezi cu achiziționarea unui asemenea instrument. Imediat după ce l-ai instalat, începe cu o scanare. O idee bună ar fi să lași scanarea să se facă peste noapte, când nu ai treabă la calculator. Repetă scanările lunar.

5. Rărește fonturile

Chiar dacă nu îți vine să crezi, există studii care arată că fonturile, odată instalate pot îngreuna extrem de mult modul de funcționare a unui calculator. În special este afectată viteza de deschidere a aparatului. În concluzie, nu instala prea multe fonturi, sau mai șterge din ele.

6. Nu modifica programe despre care nu știi nimic

Deși ți se pare că ești expert, ar trebui să fii mai echilibrat atunci când vrei să modifici programele din computerul tău. Uneori, chiar și o banală modificare în Registry poate să-ți lase sistemul neutilizabil. Nici fișierele care ține de core-ul sistemului de operare nu sunt indicate pentru a fi modificate, așa cum nici programele care promit să-ți facă sistemul să ruleze mai bine nu sunt o idee bună. Până la urmă, e plin internetul de sfaturi de acest gen, iar dacă vrei să fii sigur că faci mișcări corecte și inofensive, poți merge la un service. În centrul de reparații laptop sectorul 3 din București de exemplu, specialiștii o să-ți explice ce e bine și ce nu e bine pentru device-ul tău.

7. Nu uita de baterie

Dacă folosești un laptop conectat la priză, ar fi bine ca la fiecare două-trei zile să-l scoți din priză și să-l folosești până când bateria i se va descărca complet. Este greșită concepția că ținându-l în priză, îi protejezi bateria. Dacă nu vrei să te trezești într-o zi că bateria computerului tău a devenit nefuncțională, folosește-o în mod regulat. Nu-ți face griji dacă observi că laptopul se încălzește prea tare. Acesta este un proces normal atunci când aparatul este conectat la o priză. Chiar și așa, evită să-l poziționezi pe suprafețe cu risc de ardere.

Ai grijă de computerul tău și el te va răsplăti cu longevitate!

Facebook Comments
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Viața în București

Imortalizeaza cele mai frumoase momente din perioada maternitatii

Publicat

pe

sedinta foto maternitate

Vestea ca urmeaza sa devina mamica este foarte emotionanta pentru fiecare femeie, iar aceasta veste este plina de bucurie, dar si de numeroase intrebari cu privire la cum va fi viata odata ce un nou suflet va deveni membru al familiei. Cu toate acestea, este foarte important ca fiecare femeie sa se bucure de aceasta perioada cu adevarat unica a maternitatii. Iar pentru a pastra cat mai vie amintirea celor noua luni de sarcina, orice viitoare mamica poate sa apeleze la sedinte foto maternitate.

sedinta foto maternitate

O astfel de sedinta foto maternitate poate fi cel mai frumos cadou pentru viitorul copil, atunci cand acesta va ajunge sa realizeze care este firul vietii si sa priveasca fotografii din perioada in care mama lui il purta in pantec. Mai mult decat atat, si pentru viitoarea mamica o sedinta foto maternitate reprezinta cea mai buna alegere pentru a putea beneficia de amintiri de neuitat dintr-o perioada frumoasa, dar uneori si grea, in care a trebuit sa poarte sarcina. Oferta de fotografi profesionisti care realizeaza astfel de sedinte foto de maternitate este foarte numeroasa. Prin urmare, atunci cand vine vorba sa angajezi un astfel de fotograf nu iti ramane decat sa gasesti un fotograf in apropiere, un fotograf care sa aiba un portofoliu reprezentativ pentru aceste sedinte foto maternitate, dar si recenzii foarte bune din partea clientilor care au apelat la serviciile sale.

sedinta foto maternitate

Trebuie spus ca o sedinta foto de maternitate se poate realiza atat in studiouri profesionale, cat si in locuinta proprie sau chiar in aer liber. Tot ceea ce conteaza este ca viitoarea mamica sa se simta cat mai in largul sau si sa pozeze cu multa naturalete pentru a transmite cele mai sincere emotii pe care le are in aceasta perioada plina de sensibilitate si vulnerabilitate, perioada reprezentata de lunile de sarcina. Mai mult decat atat, aceste sedinte foto maternitate sunt un adevarat succes atunci cand viitoare mamica opteaza pentru o vestimentatie care sa ii puna in evidenta burtica, dar mai ales atunci cand fotografiile surprind burtica dezbracata.

In ciuda faptului ca multe femei nu se simt atragatoare sau frumoase in lunile de sarcina, trebuie spus ca in aceasta perioada fiecare femeie este speciala si atunci cand alegi un fotograf specializat in sedinte foto maternitate cele mai emotionante trairi sunt surprinse in fotografii ce vor deveni amintiri pentru tot restul vietii.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Viața în București

Alege flota de microbuze de inchiriat de la Transcar!

Publicat

pe

Deplasati-va cu ajutorul unui microbuz sau al unui autocar  https://transcarsrl.ro/inchirieri-autocare/  spre orice locatie turistica si veti vedea ca salvati timp pretios si o suma importanta de bani si sunteti scutiti de efortul de asteptare dupa mijloacele de transport public.

Personalizati-va calatoria si asiguranta ca fiecare calatorie este pe placul grupului iar atmosfera va fi una relaxata si plina de buna dispozitie. Nu ratati oferta ideala pentru excursii si tururi de oras, pentru ca  excursiile de grup sunt foarte populare in randul persoanelor care iubesc turismul si vor sa descopere locuri atat de frumoase din tara sau din strainatate.

(mai mult…)

Facebook Comments
Citeste in continuare

Viața în București

Congelator vertical sau orizontal? Ce să alegi

Publicat

pe

De

Dacă bucătăria ta are nevoie de un congelator, una din primele alegeri pe care trebuie să le faci este între congelatoare verticale și congelatoare orizontale. Care este mai bun? Vom afla în rândurile de mai jos.

Alegerea între un congelator orizontal și unul vertical ține foarte mult de preferințele personale și, mai ales, de spațiu. Fiecare dintre ele este un aparat care oferă lucruri diferite și are avantaje și dezavantaje.

Congelatoare orizontale

Congelator orizontal - EMAG

Congelator orizontal – EMAG

Congelatoarele orizontale sunt larg deschise, cu excepția celor care inclus și coșuri suspendate detașabile sau, câteodată, separatoare, astfel încât acestea oferă mai mult spațiu util decât congelatoare verticale. Congelatoarele orizontale ocupă însă cu aproximativ 20% mai mult spațiu util decât un congelator vertical.

Temperatura într-un congelator orizontal rămâne constantă și mai scăzută, deoarece nu are un sistem de auto-decongelare. De asemenea, aerul nu circulă la fel de mult într-un congelator orizontal. Acest lucru ajută la prevenirea așa-numitei „arsuri prin congelare” mai bine decât o fac congelatoare verticale.

În cazul în care are loc o întrerupere a alimentării cu energie electrică, un congelator orizontal este o alegere mai potrivită. Acesta va menține mâncarea înghețată mai multă vreme decât unul vertical.

De asemenea, acestea au tendința de a utiliza mai puțină energie electrică decât cele verticale, dar asigură-te că compari etichetele în ceea ce privește economisirea energiei în timp ce faci cumpărăturile, pentru a vedea ce modele sunt mai eficiente din punct de vedere energetic.

Cu toate acestea, în ciuda unor eventuale coșurilor atârnate, ele pot fi mai greu de organizat decât modelele verticale. Este foarte greu să găsești mâncarea de care ai nevoie într-un congelator orizontal, fără a rearanja lucrurile înăuntru.

De-congelarea manuală este, de asemenea, singura opțiune posibilă pentru curățarea unui congelator vertical. Trebuie să iei în considerare că dezghețarea manuală durează câteva ore și trebuie să golești complet congelatorul pentru a-l putea dezgheța.

Congelatoarele orizontale tind să fie mai ieftine decât congelatoarele verticale.

Congelatoare verticale

Principalul avantaj al unor congelatoare verticale este că au o amprentă mai redusă asupra spațiului disponibil și ele încap mai ușor într-un spațiu disponibil. Ele sunt, așadar, mai potrivite pentru o bucătărie mică.

De asemenea, congelatoarele verticale sunt mai ușor de organizat, deoarece au rafturi. Nu va trebui să sapi până la fundul congelatorului pentru un anumit produs, ci acesta va fi organizat pe rafturi. Precum într-un frigider, și un congelator vertical va fi organizat mai riguros. Cu toate acestea, în cazul unui congelator vertical, spațiul de stocare nu poate fi ajustat. Rafturile vin fixe și nu pot fi mutate pentru a ajusta spațiul disponibil.

Un congelator vertical are ca opțiuni de dezghețare atât dezghețarea manuală, precum în cazul congelatoarelor orizontale, cât și dezghețarea automată. Cu toate acestea, congelatoaree cu dezghețare automată permit creșterea temporară a temperaturilor, ceea ce ar putea afecta performanțele aparatului.

Un congelator vertical permite aerului să circule mai mult prin interiorul său, ceea ce poate duce la degradarea alimentelor prin „arsura prin congelare”.

Acestea vin de obicei într-o varietate de finisaje, spre deosebire de congelatoarele orizontale, precum ardezie sau oțel inoxidabil.

Deși sunt convenabile, temperatura rafturilor ușilor unor congelatoare verticale este adesea mai caldă decât interiorul congelatorului.

Un congelator vertical este de obicei mai zgomotos decât un congelator orizontal.

De asemenea, un congelator vertical costă mai mult în funcționarea zilnică.

Concluzii

În concluzie, un congelator este un aparat care își are locul în orice gospodărie și poate fi util pentru orice persoană. Alegerea dintre congelatoare verticale și congelatoare orizontale nu este foarte grea și ține în principal de dorințele și necesitățile fierăruia. Ai spațiu mic în bucătărie și vrei o organizare mai minuțioasă în congelator, alege congelatoare verticale. Vrei cât mai mult spațiu de depozitare și un aparat mai ieftin la cumpărare și la funcționare, atunci alege congelatoare orizontale.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri din București

Exclusiv11 ore inainte

Mitica de la SRI face pe profesorul

(Preluare Inpolitics): Auzită cîndva de la un frizer: românul e cel mai prost client din lume. Oricît de rău l-ai...

Exclusiv2 zile inainte

Deficitele sunt de pe vremea PDL şi erau duble/. Deci asta cu deficitele este marotă pentru cretini.

(Preluare FLUX 24): Șeful PNL Iași, uns recent ministru al Mediului, nu știe ce înseamnă „stresul ratei la bancă”. În...

Exclusiv3 zile inainte

PROMO/ DOCUMENTE BOMBA/ADEVARUL despre “dosarul TETRA” de la Politia Locala Ploiesti/ Acuzații penale nefondate asupra unor sefi si politisti locali

Sefi și polițisti locali din Ploiești acuzați de inducere în eroare a organelor judiciare și mărturie mincinoasă, in mod fals!...

Afaceri4 zile inainte

Unde gasesti servicii de forare de calitate in Bucuresti

Alegand un serviciu bun de foraje puturi Bucuresti veti avea de castigat pentru ca acest serviciu va va fi pe...

Exclusiv4 zile inainte

Este o premieră care va face BNR să cheltuie multe zeci de milioane de Euro din rezerva valutară ca să acopere accelerarea deprecierii leului DECLANȘATĂ de Iohannis

(Preluare FLUX 24): Șeful PNL Iași, uns recent ministru al Mediului, nu știe ce înseamnă „stresul ratei la bancă”. În...

Exclusiv5 zile inainte

Klaus Werner Iohannis de 4 ani nu a dat niciun interviu, nu a organizat nicio conferinţă de presă, nu a participat la niciun interviu/dezbatere televizată, nu acceptă întrebări, provocări, jurnalişti combativi si doreşte în tăcere al doilea mandat

(Preluare Inpolitics): Guvernul Orban instalat cu voturile unor pesediști încă neexcluși din partid, în mod straniu, își începe activitatea cu...

Exclusiv6 zile inainte

DNA Alba confirmă că s-a infirmat în întregime soluţia de clasare în dosarul proiectelor lui Barna

Sorina Ruxandra Matei revine cu dezvaluiri in EXCLUSIVITATE. DNA: Dosarul penal al proiectelor lui Barna, redeschis de DNA pe 28...

Eveniment7 zile inainte

INDAGRA 2019: Iridex Group Plastic prezintă soluții specializate pentru domeniul agricol

În fiecare an evenimentul principal al agricultorilor este INDAGRA, unde în fața miilor de participanți sunt prezentate cele mai inovative...

ExclusivO săptămână inainte

Adjuncta DNA, Mădălina Scarlat, a infirmat în întregime a doua ordonanţă de clasare a DNA Alba în dosarul lui Dan Barna, redeschizând dosarul şi dispunând reluarea urmăririi penale

Sorina Euxandra Matei revine cu dezvaluiri in exclusivitate: DNA a redeschis abia săptămâna trecută, luni, 28 octombrie 2019, “dosarul proiectelor...

ExclusivO săptămână inainte

SORINA MATEI DA DE PAMANT CU JUDECATOAREA COTOFANA: ” Madam Coțofană este un #FAKE”

Se va întâmpla în câteva zile. La capătul unei sesiuni electorale naționale. Klaus Iohannis va fi reales. Oficial, în calitate...

ExclusivO săptămână inainte

Ministerul Justitiei vrea sa secretizeze planurile de cooperare

Liderul PNL, desemnat candidat de prim-ministru, este pândit de mai multe riscuri. Dintre care în mod cert unul și-l asumă...

Exclusiv2 săptămâni inainte

Barometrul asta comandat de EuropaFm a fost platit din banii de reclama la spitale de stat de la Primarie (prin administratia spitalelor)?

Liderul PNL, desemnat candidat de prim-ministru, este pândit de mai multe riscuri. Dintre care în mod cert unul și-l asumă...

Eveniment2 săptămâni inainte

Sfaturi practice pentru a alege culoarea potrivita pentru acoperis terasa si copertine

Milano Designs este o firma foarte apreciata inceea ce priveste solutiile pentru acoperis terasa si copertine, geamuri, usi glisante, gradini...

Eveniment2 săptămâni inainte

Pentru un apartament Militari suntem gata sa platim o viata

Suntem o familie tanara si ne-am saturat sa stam cu chirie! Am avut atat de multe experiente negative din perioada...

Exclusiv2 săptămâni inainte

La americani, nu există incident, shooting, incendiu, atac, operatiune highly classified, scandal, anchetă ca oficialii să nu iasă și sa țină conferințe de presă și să răspundă tuturor întrebărilor

La americani, șeful US Central Command, generalul Frank McKenzie de 1000 de stele, a vorbit 1 oră și 1 minut...

Eveniment2 săptămâni inainte

153 DE SECUNDE  – Manifestul milenialilor ajunge la Craiova

“Am fost făcut să rezist. Să nu se clintească nimic din mine” “153 de secunde” – teatru contemporan ce documentează...

Știrea Zilei