Connect with us

Afaceri

Fatadele ventilate ajuta la depasirea numeroaselor provocari ale proiectarii moderne a cladirilor

Publicat

pe

Proiectarea eficienta a unei cladiri are in vedere mai multi facotri, printre care ventilatia, termoizolarea, iluminarea naturala si acustica. Totodata, o parte importanta a acestei proiectari consta in sugerera materialelor si a produselor care faciliteaza controlul fluxului de aer, a luminii soarelui si a temperaturii, in vederea minimizarii provocarilor care vor aparea in timpul constructiei. Un astfel de produs este fatada ventilata care este adoptata pe scara tot mai larga de arhitectii din intreaga lume.

 

Fatada de ventilatie – un element de finisaj inovator

Apreciata pentru capacitatea sa de a satisface chiar si cele mai inalte specificatii ale standardelor moderne de constructie, fatada de ventilatie devine tot mai populara. Cunoscuta si sub denumirea de paravan de ploaie sau fatada cu strat dublu, fatada de ventilatie reprezinat in prezent solutia ideala de finisaj a cladirilor de inalta performanta. Aceasta necesita intretinere redusa, confera un aspect elegant si modern cladirilor si imbunatateste considerabil eficienta energetica, izolarea fonica si durabilitatea acestora.

 

Fatadele ventilate elimina o mare parte din riscuri

Ancorat independent de cladire, sistemul de fatada ventilata elimina posibilitatea degradarii zidurilor in conditii meteo speciale. Aceasta degradare, cunoscuta sub denumirea de “aparitie a zidurilor plangatoare” este cauzata de faptul ca placile de izolare sunt atasate direct de structura zidurilor, iar acest lucru compromite grav impermeabilitatea cladirii.

 

Tehnologia fatadelor ventilate

Fatadele ventilate se instaleaza folosind sisteme de ancorare care asigura distantarea fizica intre placi si perete. Astfel se creeaza un gol de aer care, pe principiul “cosului de fum” are o miscare naturala ascendenta continua si mentine temperatura si ventilatia zidurilor, eliminand complet riscul condensului sau a mucegaiului.

Acest sistem de fatade ventilate se recomanda in special cladirilor care au nevoie de medii controlate, cum ar fi cele destinate asistentei medicale sau ingijirii perroanelor in varsta, dar nu numai.

 

Fatadele ventilate ofera avantaje in orice anotimp

Cu toate ca au fost proiectate pentru a proteja exteriorul caldirilor de expunerea la conditii meteo dure (vant sau precipitatii), curand s-a constatat ca fatadele ventilate ofera numeroase avantaje atat in conditii de temperaturi crescute, cat si in conditii de frig si umiditate. Spatiul gol dintre placile fatadei si structura de sustinere, impiedica patrunderea umiditatii in cladire si, totodata, asigura ventilatia naturala continua.

 

Fatadele de ventilatie sunt o garantie pentru performantele energetice ale cladirii

Fatadele de ventilatie cu articulatii deschise asigura o performanta energetica mai buna fata de fatadele traditionale, indiferent de anotimp, temperatura sau conditii meteo. Se evidentiaza trei moduri prin care acestea imbunatatesc parametrii energetici:

  • golul de aer continuu ventilat natural pastreaza caldura in interior si impiedica disiparea acesteia
  • placile fatadei reflecta in mare parte razele soarelui
  • aerul rece care circula continuu in golul dintre placi si perete scade sesizabil cantitatea de caldura absorbita de cladire ceea ce permite reglarea temperaturii interioare cu costuri mult mai mici.

La toate acestea se adauga inlaturarea posibilitatii condensului, asigurarea impermeabilitatii cladirii si izolarea acustica.

 

Beneficiaza de fatade de ventilatie de calitate superioara si o gama variata de produse, expertiza in proiectare, constructie si instalare oferite de Equitone si, totodata, afla mai multe informatii despre acest sistem inovator.

Facebook Comments
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație locală

Este posibil ca o firma funerara neautorizata DSP, din sectorul 2, sa ascunda persoanele decedate de covid19

Publicat

pe

Ne miram de ce nu scapam de Covid si virusul ucigas isi ia tributul in vieti omenesti, cand legile sunt incalcate flagrant si mortii nu mai sunt tratati cu demnitate, cum ar trebui!

Ieri, 14 septembrie, 2020, la orele 20 s-a petrecut un caz revoltator in Bucuresti. Un decedat de Covid a fost ridicat in prezenta unui echipaj de Politie din sectorul 6, Bucuresti de catre angajatii unei firme funerare neautorizate DSP. Prin urmare nu se stie unde a depozitat cadavrul respectiv si in ce conditii.

Chiar daca a fost trecut pe constatatorul decesului cauza covid 19, firma funerara are obligatia sa detina autorizatie DSP, contract de dezinfectie pentru masini, contract cu o firma de ridicare deseuri periculoase. Toate aceste lucruri sunt obligatorii si trebuie stiute foarte bine de organele de control din cadrul oricarei primarii.

Firmele de servicii funerare care functioneaza clandestin sunt deosebit de periculoase, deoarece:

– isi pun in pericol proprii angajati, multi dintre ei neavand pregatirea profesionala si experienta necesara gestionarii unui caz atat de complicat, cum este decesul din cauza Covidului.

– nu dispun de spatii autorizate si corespunzatoare depozitarii decedatilor, ci merg pe improvizatie, desi orice decedat are dreptul sa fie tratat cu maximum respect.

Este cumplit sa stii ca omul drag este pus undeva intre cruci si sicrie, pe un pavaj plin de praf si uitat acolo!

– certificatul de deces este eliberat de medicul angajat de firma fantoma, care nu stie exact cauzele decesului. Ce se intampla cand in cazul unui decedat din cauza infectarii cu Covid este precizata o cauza eronata a mortii, cum ar fi: stop respirator, insuficienta cardiaca?

Raspunsul este: o nenorocire care ne afecteaza pe noi, pe toti si din cauza careia nu vom putea eradica virusul curand, asa cum isi doreste toata lumea!

Este posibil ca la inmormantarea lui sa vina multa lume si, mai ales, fara elementarul echipament de protectie.

Cu acest virus nu este de glumit din cauza iresponsabilitatii unora.

Se stie ca in cazul unei infectii periculoase si groapa trebuie sa fie mai adanca, iar groparii vor purta obligatoriu echipamentul de protectie, oricat le-ar fi de incomod!

Ce fac aceste firme care aduc medic care poate precizeaza o alta cauza a decesului? Este ca si cum ar ascunde murdaria sub pres, in camera copiilor.

– nu pot elibera factura sau bon fiscal pentru serviciile oferite, prin urmare este posibil ca apartinatorii sa nu beneficieze de ajutor de deces.

E trist ca se comit ilegalitati si cu mortii si autoritatile ar trebui sa intervina de urgenta!

Nu se poate ca un om care a fost probabil intubat si a suferit in demnitate sa fie tratat cu lipsa de respect de catre cei care se ocupa de inmormantarea lui! Memoria sa este intinata prin aceste acte abuzive.

Pe de alta parte, apartinatorii ar trebui sa verifice firmele de servicii funerare si sa renunte din start la colaborarea cu cele care nu sunt autorizate.

Si familia decedatului este pusa in pericol, cand se incearca din nu stiu ce motive musamalizarea cauzei reale a decesului.

Autoritatile trebuie sa verifice firmele de servicii funerare si sa aplice neintarziat si fara partinire sanctiunile care se cuvin, ca fiecare decedat sa fie preluat in liniste, legal si sa i se respecte demnitatea.

Trebuie sa se apeleze obligatoriu la serviciile unor firme funerare autorizate.

Un om are dreptul sa se stinga demn si sa i se organizeze legal ceremonia ce marcheaza sfarsitul calatoriei sale pe pamant intre ceilalti oameni!

Chiar daca au fost trecut pe constatatorul decesul covid 19 firma are obligatia sa detina autorizatie DSP, contract de deratizare pentru masini, contract cu o firma de ridicare deseuri periculoase. Toate aceste lucruri sunt obligatorii si stiute foarte bine de organele de control din cadrul oricarei primarii.

 Firma fantoma din sectorul 2 nu este trecuta pe lista firmelor autorizate din Bucuresti. Rugam autoritatile locale din cadrul Politiei, Primariei sectorului 6 si DSP sa porneasca o anchetă in acest sens.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Afaceri

Cum recunosti o pizzerie buna?

Publicat

pe

Micile restaurante s-au dezvoltat intr-un mod exponential. In ziua de azi exista cateva zeci de restaurante intr-un oras mare. Datorita faptului ca sunt atat de multe nu mai stim care este cel mai bun, pe care sa il alegem. Mai ales cand vrem sa mancam o pizza delicioasa. Trebuie sa cantarim bine aceasta alegere deoarece nu toate restaurantele sunt la acelasi nivel. Ceea ce este si logic. Unele sunt mai bune in timp ce altele nu sunt suficient de competente pentru a te satisface pe deplin. Trebuie sa fii in masura sa distingi un restaurant bun de unul mediocru. Cum recunoastem o pizzerie buna? Va spunem noi in cele ce urmeaza.

Calitatea. Domeniul restaurantelor este extrem de abordat de cei care vor sa petreaca timp de calitate impreuna cu familia sau cu prietenii. O pizzerie buna se distinge prin primirea rezervata clientilor: daca sunt primiti cu amabilitate si sunt tratati asa cum trebuie, in mod corespunzator pe durata intregii sederii in restaurant, cu siguranta se vor reintoarce. Daca produsul este de bun gust si prezentat intr-un timp relativ scurt acest lucru este dovada eficientei. Prezenta unei cozi lungi de asteptare este dovada ca pizza oferita este de foarte buna calitate. Restaurantul trebuie sa fie  curat, preturile trebuie sa fie abordabile si sa se plieze pe toate buzunarele. In plus, trebuie sa ofere si o mare veriatete de tipuri de pizza.

Criteriile prin care o pizzerie este considerata buna sunt variate si numeroase. Cu toate acestea, nu toate au aceeasi valoare in ochii clientilor deoarece unele sunt prioritare si primele care sunt remarcae atunci cand intram intr-un restaurant. Atunci cand un client intra intr-un restaurant primul lucru pe care il oberva este atmosfera generala, daca restaurantul este sau nu curat. Insa, mai presus, ceea ce conteaza este calitatea serviciilor oferite deoarece daca angajatii nu se comporta asa cum trebuie cu clientii, vor prefera un restaurant care ofera mai bune servicii.

Drept urmare, in cazul in care nu stii cum sa recunosti o pizzerie buna, acum stii ca trebuie sa tii cont de calitatea serviciilor oferite, de curatenie si de varietatea de pizza oferita.

https://pizzaeforienord.ro/

Facebook Comments
Citeste in continuare

Afaceri

Ce este vopsirea în câmp electrostatic şi care sunt avantajele pentru care este folosită pe profile de aluminiu

Publicat

pe

De

Pentru că tot mai multe companii comercializează profile din aluminiu vopsite în câmp electrostatic şi reclama din jurul acestor produse este foarte intensă, specialiştii de la Analko oferă mai multe informaţii cu privire la acest aspect, astfel încât cumpărătorii să ia decizii în cunoştinţă de cauză.

Ce este vopsirea electrostatică?

Procesul de vopsire electrostatică este cel cu ajutorul căruia o peliculă reprezentată de o pudră cu rol decorativ se ataşează la suprafaţa din aluminiu, cu scopul de a îi modifica culoarea, dar şi pentru a oferi un nivel superior de protecţie contra factorilor externi aşa cum sunt ploaia, soarele, vântul, zăpada, îngheţul şi praful.

Avantajele oferite de vopsirea electrostatică

Vopsirea electrostatică vine cu o serie de avantaje importante. În primul rând, tratamentul chimic cu ajutorul cărora sunt eliminaţi toţi agenţii de pe suprafeţe astfel încât acestea să rămână perfect curate şi gata pentru a fi vopsite, face ca pulberea colorată să adere perfect la stratul pe care este aplicată. Vopsirea este un proces cu ajutorul căruia pudra este pulverizată folosind pistoale electrostatice, ceea ce înseamnă că procesul de vopsire va dura foarte puţin în comparaţie cu metodele tradiţionale. Ulterior, piesa intră în procesul de tratare, în cadrul căruia pulberile colorate sunt polimerizate şi se stabilizează pe suprafaţa profilelor. Toate aceste operaţiuni fac ca piesele vopsite astfel să fie foarte rezistente, acesta fiind şi motivul pentru care profilele vopsite electrostatic sunt atât de căutate.

Persoanele care apelează la astfel de soluţii au opţiuni aproape nelimitate în ceea ce priveşte aspectul. Profilele pot fi colorate în orice nuanţă iar în ceea ce priveşte texturile, cumpărătorul are două variante: texturi fine şi texturi cu diverse striaţii. Stabilitatea cromatică reprezintă de asemenea un avantaj considerabil. Pudra colorată utilizată în vopsirea electrostatică intră în două categorii principale, legate de modul în care culorile se degradează din cauza radiaţiilor solare. Clasa 1 rezistă cel mai puţin la razele solare în timp ce Clasa 2 oferă o rezistenţă de până la 5 ori mai puternică.

Profilele vopsite electrostatic rezistă foarte bine la zgârieturi. Pentru că vopseaua are o textură specifică este îmbunătăţită considerabil rezistenţa la zgârieturi ceea ce înseamnă că produsele pot fi manevrate cu încredere, fără teama că se pot deteriora. Utilizarea profilelor în fiecare zi este mult mai durabilă. De asemenea, culorile texturate sunt mult mai rezistente, iar nuanţele mai fine sunt mai uşor de deteriorat, ceea ce înseamnă că atunci când proiectul permite alegerea unor profile texturate, cumpărătorul ar trebui să meargă pe această variantă pentru a obţine rezultate cu durabilitate extinsă.

Profilele vopsite în câmp electrostatic sunt uşor de întreţinut. Aceste profile nu au nevoie de soluţii de întreţinere foarte complexe şi pot fi curăţate cu apă şi detergent clasic. Utilizând aceste două substanţe şi o lavetă fină pentru curățare, profilul îşi va recăpăta aspectul iniţial foarte uşor. Toate aceste beneficii şi avantaje au făcut ca profilele vopsite electrostatic să fie incluse în numeroase proiecte de construcţie sau de renovare.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri din București

Politică locală2 ore inainte

Un candidat INDEPENDENT este principalul contra-candidat al actualului primar din Sectorul 4

Este vorba de Doctorul FILIP Constantin – Titian care și-a început campani electorală in urma cu doua săptămâni și deja...

ExclusivO zi inainte

Model de administratie liberala- Filipestii de Padure – Prahova/Falsuri, abuzuri, delapidari, distractii la mare si nu numai, totul pe banii publici/Clanul Sportivilor (I)

Cu toate ca”Regina” PNL Prahova „plange” si asta o face de obicei atunci cand eclozeaza mai multe si apare lupta...

Știri din județO zi inainte

#Reset Plastic!

Pentru a proteja mediul înconjurător, Kaufland România a introdus în premieră în magazine un sistem nou de colectare a recipientelor...

Exclusiv2 zile inainte

UPDATE/Haosul dintr-o institutie publica din subordinea primarului liberal Adrian Dobre, un primar garantat de Andrei Volosevici/Adrian Vaida este trimis la deschiderea anului scolar de către șeful Poliției Municipale, Manea Cristian, chiar daca gardianul public a fost in contact cu persoane depistate cu Covid!

(Preluare Inpolitics): Fostul primar pedelist al sectorului 3, Liviu Negoiță, vicepreședinte de partid de guvernămînt și desemnat inclusiv premier la...

Administrație locală3 zile inainte

Este posibil ca o firma funerara neautorizata DSP, din sectorul 2, sa ascunda persoanele decedate de covid19

Ne miram de ce nu scapam de Covid si virusul ucigas isi ia tributul in vieti omenesti, cand legile sunt...

Exclusiv3 zile inainte

Model de administratie liberala/UN NOU INCENDIU, IERI SEARA, LA GROAPA DE GUNOI DIN ARICESTII RAHTIVANI, la firma unde candidatul PNL la Primaria ARICESTII RAHTIVANI – Mihai Viorica – este agent IMOBILIAR (II)

Incendiu la Ecomaster Service, din nou, si seara trecuta. Deci, temerile cetatenilor din comuna Aricestii Rahtivani sunt din ce in...

Exclusiv5 zile inainte

Model de administratie liberala/INCENDIU LA GROAPA DE GUNOI DIN ARICESTII RAHTIVANI, la firma unde candidatul PNL la Primaria ARICESTII RAHTIVANI – Mihai Viorica – este agent IMOBILIAR

La data de 09.09.2020, Incisiv de Prahova a publicat articolul: “Model de administratie liberala- Brebu – Prahova/”Sa imi suga p_la...

Eveniment5 zile inainte

Reparatii usi sector 5 – solutia ideala pentru urgente

Locuinta sau biroul tau are o usa defecta care nu se mai inchide sau deschide corespunzator?...

Exclusiv6 zile inainte

Ghid Remarketing Prin Facebook Ads – Romania 2020

Într-un scenariu ideal, toți vizitatorii site-ului dvs. ar decide să cumpere produsele dvs., să se înscrie pentru serviciile dvs., să...

Exclusiv7 zile inainte

Model de administratie liberala/Cântăreața fotomodel Codruța Filip, angajată la Sănătate să monitorizeze spitalele regionale

”Șarpele” Coldea nu uită și nu iartă ”trădarea” lui Kovesi ” Să vă fie frică, Coldea se ridică” titram anul...

EvenimentO săptămână inainte

Președintele PER Dănuț Pop întreabă opinia publică :”Partidele mari pregătesc fraudarea alegerilor?”

Partidul Ecologist Român acuză partidele mari că s-au aliat să elimine șansa partidelor neparlamentare din cursa...

ExclusivO săptămână inainte

Bogdan Toader: Abuz, șantaj și intimidare, metode de campanie, la PNL Prahova

Bogdan Toader, candidatul Alianței pentru Prahova la un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Prahova, acuză reprezentanții Partidului Național...

gel UV gel UV
UncategorizedO săptămână inainte

Toamna aceasta, alege manichiura cu gel UV! Iata cateva culori pe care le poti incerca

Orice femeie isi doreste sa arate perfect, asa ca, pe langa vestimentatie si machiaj, trebuie sa acorde o atentie speciala...

ExclusivO săptămână inainte

„Unde dai și unde crapă” poposeste in curtea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ)

Este firesc să existe o rivalitate între companii de același profil, cu sediul în Europa și cu sediul peste Ocean....

ExclusivO săptămână inainte

Campanie electorala dura-marca PNL Prahova/Candidatul PNL la Primaria Comarnic a comandat controale la firmele care sustin PSD-ul si utilizeaza supermanii de la Antifrauda pe post de „bata electorala” (III)

Nu este prima data cand cei de la PNL utilizeaza aceasta metoda. Ieri, supermanii de la Antifrauda cu doua autoturisme...

Exclusiv2 săptămâni inainte

Santaj monstru la adresa redactiei Incisiv de Prahova pentru ca a ales sa il sustina la preşedinţia Consiliului Judeţean (CJ) Prahova pe actualul preşedinte Bogdan Toader/Nu cedam santajelor, presiunilor, amenintarilor de orice fel si nici la combinatiile cu procurori si/sau „militieni”

Recunoastem ca, la data de 02.02.2020, Incisiv de Prahova a publicat urmatorul articol: „Anunt transant privind pozitionarea ziarului Incisiv de...

Știrea Zilei