Connect with us

Exclusiv

Salutam numirea comisarului şef de poliție Marcel BĂLAN la conducerea POLIŢIEI MUNICIPIULUI PLOIEŞTI

Publicat

pe

După cum prea bine cunoașteți, procesul de achiziție a noii uniforme a polițiștilor a fost mediatizat excesiv de către IGPR, fiind prezentat în spațiul public inclusiv un eșantion care pe alocuri mai necesită unele ajustări, însă în ceea ce privește echiparea colegilor din cadrul altor structuri constatăm că la nivelul Poliției Române nu se mai înregistrează aceeași apetență pentru promovarea proceselor de achiziție pentru alte tipuri de echipamente, sens în care am putea trage concluzia că structurile operative ce reprezintă interfața instituției cu cetățeanul nu sunt chiar atât de importante dacă ne raportăm la specificațiile tehnice ale articolelor, dezvaluie sindicatul Europol.

Astfel, în data de 02.09.2022, pe SICAP, apare o nouă achizitie ,,discutabilă” a celor care, exclusiv în teorie, ar trebui să se îngrijească de bunul mers al Poliției Române. Așadar, constatăm că se cumpără, de 1.311.000 de lei (aprox. 268.000 euro) echipament ,,de protecție” necesar desfășurării activităților de pregătire profesională la nivelul unor structuri teritoriale. Este vorba despre Direcția de Pregătire Profesională din cadrul IGPR și de Serviciile/Birourile de Pregătire Profesională de la nivelul unităților teritoriale de poliție al căror personal va fi echipat mult mai bine decât polițiștii din alte structuri operative care la rândul lor necesită în mod imperios un echipament de protecție corespunzător activităților pe care le desfășoară.

Ca să nu fim înțeleși greșit, precizăm că ne bucurăm pentru faptul că polițiștilor din cadrul structurilor de pregătire profesională li se asigură un echipament specific activităților zilnice pe care le desfășoară, însă raportându-ne la specificațiile tehnice constatăm că aceștia vor fi îmbrăcați mult mai bine decât polițiștii ce acționează exclusiv în segmentul stradal. Astfel, după toate divergențele generate de forma și utilitatea noii uniforme pe care doar un singur polițist din țară o poartă momentan, în ciuda solicitărilor noastre de a fi distribuite eșantioane de uniformă în mai multe regiuni ale țării pentru a se observa modul în care materialele se comportă în funcție de condițiile climatice specifice, prin abordarea IGPR-ului cu privire la aceste achiziții putem ajunge la concluzia conform căreia cineva a decis într-un birou că ”instructorii” vor trebui să fie îmbrăcați mai bine decât ,,elevii”, existând riscul ca opinia publică sau colegii noștri din teritoriu să înțeleagă că poligoanele și sălile de curs sunt mai grele decât strada.

Semnele de întrebare pe care ni le ridicăm sunt cele referitoare la consultarea polițiștilor din cadrul structurilor teritoriale de pregătire profesională, a căror activitate este destul de importantă ținând cont de momentele pe care instituția le traversează în prezent, în care șefii nu au mai fost interesați de pregătirea subordonaților de cel puțin 15 ani, întrucât din informările transmise din teritoriu de către membrii organizației noastre, constatăm că tot din birou s-a decis inclusiv reinventarea culorii uniformei Poliției Române din albastru în maro, că așa va arăta acest echipament de protecție.

În concluzie, vor fi achiziționate pentru colegii din structurile de pregătire profesională 285 de echipamente de protecție de culoare maro, pe care instituția va trebui să le asigure articole de schimb la fiecare perioadă de un an sau 2, fiecare dintre acestea fiind formate din:

 • pantalon tactic;
 • bluză tactică;
 • veston tactic;
 • șapcă tactică;
 • fes tactic;
 • scurtă de iarnă;
 • ghete de iarnă.

Iar cu privire la calitatea și utilitatea acestui tip de echipament, care vor fi net superioare comparativ cu specificațiile tehnice ale noii uniforme a polițiștilor, așteptăm ca reprezentanții IGPR să răspundă întrebărilor colegilor noștri din teritoriu care doresc la rândul lor echipament de protecție de calitate, asemănător cu specificațiile tehnice ale celui ce urmează să fie purtat de cei din structurile de pregătire profesională, astfel:

 • Cu ce este mai prejos un criminalist care stă în mijlocul traficului să fotografieze sau care intră în case sau alte locuri ce reprezintă adevărate focare de infecție pentru a efectua cercetări la fața locului?
 • Cu ce este mai prejos un conductor câine care intră într-o pădure sau alte locuri pline de vegetație și insecte pentru a căuta persoane dispărute sau autorii unor infracțiuni cu mod de operare deosebit?
 • Cu ce este mai prejos un coleg de la structura de protecție a animalelor care e nevoit să care efectiv cadavre de câini sau pisici ori alte animale vii?
 • Conducerea Poliției Române a luat în calcul, până la acest moment, achiziția unor echipament de protecție cu specificații tehnice de nivel ridicat și pentru acești polițiști operativi sau s-a gândit exclusiv la colegii noștri din cadrul structurilor de pregătire profesională?

În tot acest timp în care am obținut prorogarea termenului de sistare a normei de echipare, constatăm că în ceea ce privește evoluția demersurilor de achiziție a noii uniforme avem un element de noutate-se mai achiziționează 7000 de bucăți de caschete, nu care cumva să rămână polițiștii fără acest element deosebit de important al uniformei de serviciu, mai precizeaza sursa citata. (Sava N.).

Facebook Comments

Exclusiv

Doua proiecte cu cantec pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local Ploiesti

Publicat

pe

Pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local al Municipiului Ploieşti din data de 27 septembrie 2022 au fost incluse doua proiecte cu cantec:
– Proiect de hotărâre privind aprobarea documentaţiei „Spitalul PPP Ploieşti – Raport privind conceptul proiectului” – inițiat de primar Andrei-Liviu Volosevici

– Proiect de hotărâre privind transmiterea imobilului Patinoar artificial descoperit, situat în Ploiești str. Mareșal Averescu nr. 18C în administrarea Clubului Sportiv Municipal Ploiești

27.09.2022

Se sparge secretul viitorului Spital Municipal Ploieşti?
Proiect de hotărâre privind aprobarea documentaţiei „Spitalul PPP Ploieşti – Raport privind conceptul proiectului” – inițiat de primar Andrei-Liviu Volosevici.


Cu mii de probleme pe care le-a creat, cu datorii la Veolia pentru care a si deturnat bani publici, cu un operator de termie care a si oprit furnizarea apei calde pentru neplata facturilor, nastrusnicul Andrei Volosevici vrea sa indatoreze bugetul local (care cu problemele de mai sus este in faliment) cu un proiect frumos: obiectivul de investitii „Spital Municipal Ploiesti”.
Scandalurile din Consiliul Local Ploiesti s-au finalizat, in prima faza, prin amendamente care au fost adoptate cu respectarea stricta a legii, respectiv ale art 139 alin 12 din Codul administrativ:
12) Dacă în urma dezbaterilor din şedinţa consiliului local se impun modificări de fond în conţinutul proiectului de hotărâre, la propunerea primarului, a secretarului sau a consilierilor locali şi cu acordul majorităţii consilierilor locali prezenţi, preşedintele de şedinţă retransmite proiectul de hotărâre, în vederea reexaminării de către iniţiator şi de către compartimentele de specialitate.
Se retrimite DOAR CU ACORDUL MAJORITATII CONSILIERILOR LOCALI, fiind o optiune, daca majoritatea considera ca mai trebuie studiat. Ori, majoritatea a considerat ca nu trebuie!
Ulterior s-a incercat „executarea” consilierului local George Botez, nu mai revenim pe aceasta tema.
Prostia si perseverenta in niciun caz nu ii fac mai destepti
Surse din anturajul edilului ne-au confirmat ca dupa atata circ pe acest obiectiv de investitii „Spital Municipal Ploiesti” datorat amendamentelor adoptate, Andrei Volosevici va reveni in sedinta CL de azi cu majoritatea acestora incluse si nu intelegem tot circul si incercarea de „executare” a consilierului George Botez.
Oricum, bugetul local nu va fi indatorat si sunt conditii optime de vizualizat prestatia edilului, la sedinta Consiliului Local Ploiesti, cu floricele/nachos si suc, ca la o comedie la care te prapadesti de ras. Reactia consilierilor locali va fi ferma!
Proiect de hotărâre privind transmiterea imobilului Patinoar artificial descoperit, situat în Ploiești str. Mareșal Averescu nr. 18C în administrarea Clubului Sportiv Municipal Ploiești
II. Contractul de concesiune încheiat între firma Bisoceanu & Idriceanu si Primăria Ploieşti a fost semnat în 16 octombrie 2003. El viza concesionarea a 10.000 metri pătraţi în cel mai mare parc din Ploieşti, de la Sala Sporturilor. Pentru cei 10.000 mp, firma Bisoceanu & Idriceanu a fost obligată prin contract să achite o redevenţă de 700 de euro lunar. Prin contract, Bisoceanu & Idriceanu trebuia să investească 600.000 euro în repararea şi modernizarea patinoarului, în următorii trei ani de la semnarea contractului, plus alte 650.000 de euro pe terenul liber. Tot în trei ani.

După cinci ani, chiar daca a constatat ca Bisoceanu & Idriceanu NU a indeplinit conditiile contractuale, edilul Andrei Volosevici, in primul mandat de primar, e efectuat o adevarata echilibristica pe cei 1,25 milioane euro prin care administratia locala a fost prejudiciata.
A lasat „investitorul” (Bisoceanu & Idriceanu) sa isi desfasoare linistit activitatea (ca doar era din „anturajul” sau).
Astfel, abia in anul 2015, Primăria Ploiești -prin alt primar- a intentat un proces în contencios administrativ, prin care a solicitat rezilierea actului de concesiune și reintrarea în posesia obiectivului. În octombrie 2019, a avut câștig de cauză în mod definitiv.
La data de 05 februarie 2021, în prezența unui executor judecătoresc, o comisie a Primăriei Ploiești s-a dus la patinoar și a stabilit condițiile evacuării, preluând în mod oficial toate bunurile de acolo.
Iata ca, dupa ce Andrei Volosevici s-a facut ca ploua in primul mandat de primar, fata de nerespectarea termenilor contractuali de catre Bisoceanu & Idriceanu, situația degradata a bazei sportive a revenit la municipalitate si va fi dat în administrare Clubului Sportiv Municipal, unde se vor efectua investitii serioase pe banii prostilor, pardon, ai contribuabilor. Frumos spagat pe bani publici! Vom reveni. (Ec Adrian Radu).

Articolul Doua proiecte cu cantec pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local Ploiesti apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Exclusiv

Sunteți gata să vă planificați mai ușor vacanța?

Publicat

pe

De

Self Booking Perfect Tour - Vacanțe personalizate

A sosit momentul să revoluționăm călătoriile. De aceea, un cunoscut operator de turism din România, a lansat o nouă și inovatoare modalitate de rezervare: „Self Booking”.

Compania a lansat un site web care îi va ajuta pe clienți să își planifice mai ușor singuri vacanțele – „Self Booking Perfect Tour – Vacanțe personalizate”.

Serviciul, disponibil prin intermediul acestui site este destinat celor care doresc să fie complet liberi de constrângeri și care își pot alege singuri datele și destinațiile prin simpla apăsare a unui buton. Self Booking este, de asemenea, perfect pentru cei care doresc să petreacă mai puțin timp organizându-și vacanțele și mai mult timp bucurându-se de ele.

Noul serviciu reprezintă o alternativă la modalitățile clasice de rezervare ale agențiilor, oferind un proces simplificat care își propune să ușureze sarcina călătorilor. Avantajele sunt clare – datorită proceselor optimizate, economisiți timp și obțineți o vacanță personalizată, pregătită exact în funcție de nevoile dumneavoastră. Puteți găsi cu ușurință cele mai bune oferte de zboruri, hoteluri și închirieri auto, toate într-un singur loc.

Așa că am decis să vă ușurăm situația prin intermediul site-ului nostru, astfel procesul de planificare a vacanței să fie cât mai simplu posibil. Am vrut ca site-ul nostru să fie un instrument intuitiv conceput în așa fel încât să permită căutarea pe foarte multe paliere și criterii, cum ar fi:

 • Destinații de vacanță
 • Tip Vacanțe
 • Vacanțe cu Activități specifice
 • Oferte Sărbători
 • Vacanțe după Buget
 • Oferte speciale vacanțe
 • Tip oferte turistice.

Ajunși în acest punct puteți selecta categoria care vă interesează.

Pe pagina pentru fiecare categorie, de exemplu Oferte Sărbători, aveți la dispoziție mai multe opțiuni interesante:

 • Pachete Crăciun
 • Pachete Revelion
 • Paște
 • Halloween
 • Ramadan
 • Valentine Days
 • 1 Decembrie.

În fiecare an, căutăm cu toții vacanța perfectă. Cea care va fi distractivă și interesantă, dar și relaxantă și lipsită de stres. Ne dorim să putem petrece timp cu prietenii și familia într-o atmosferă care să fie deopotrivă festivă și distractivă. Dacă în acest an alegeți Pachete Crăciun aveți la dispoziție mai multe opțiuni pentru petrecerea timpului în perioada Crăciunului.

Viena este un oraș care îți taie respirația în perioada Crăciunului. Orașul este împodobit cu luminițe și pomi de Crăciun, în parcuri și pe străzi. Mirosul de turtă dulce plutește pe străzi, iar priveliștile și sunetele muzicii de Crăciun umplu fiecare colț al Vienei.

Piețele de Crăciun din Viena sunt locul perfect pentru a intra în spiritul sărbătorilor. Vă puteți răsfăța cu vin fiert cald delicios și produse de patiserie făcute de localnici care își vând produsele de generații întregi. Veți găsi, de asemenea, o mulțime de decorațiuni la tarabele din piață – de la ornamente artizanale la jucării tradiționale din lemn care vă vor face inima să se topească.

Și dacă încă nu v-ați bucurat suficient de sărbători, există o mulțime de alte activități care vă așteaptă în Viena: patinaj pe gheață la Palatul Hofburg, plimbări cu sania pe domeniul Palatului Schönbrunn sau chiar o vizită cu Moș Crăciun însuși!

Un alt oraș magic de Crăciun este Londra. Londra este unul dintre cele mai populare orașe din lume și este cu siguranță unul care trebuie vizitat în timpul sărbătorilor. Este casa multor tradiții bine cunoscute din lume, inclusiv a unora vechi de secole. Piețele de Crăciun sunt una dintre aceste tradiții. Le puteți găsi peste tot în oraș, de la Trafalgar Square la Covent Garden și chiar la Camden Town. Acestea sunt pline de bunătăți delicioase, vin fiert și ciocolată caldă.

De asemnea, puteți face o plimbare prin Hyde Park sau puteți savura o ciocolată caldă lângă un foc confortabil la unul dintre numeroasele restaurante din Londra. Ei bine, luna decembrie la Londra este la fel de magică ca orice altă lună a anului – doar că este împodobită cu decorațiuni de Crăciun!

O gamă largă de opțiuni pentru toate bugetele vă stă la dispoziție, fie că doriți să explorați Europa de sărbători sau să descoperiți noi destinații exotice, Self Booking Perfect Tour va avea întotdeauna ceea ce căutați.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Exclusiv

Când trebuie să vă programați o vizită la cabinetul unui medic ortoped

Publicat

pe

De

Kino Med

Corpul uman este un organism complex, cu multe sisteme care lucrează în tandem pentru a ne permite să funcționăm cât mai bine. Atunci când o parte a corpului este compromisă, aceasta poate afecta negativ și alte zone ale sănătății dumneavoastră.

Sistemul musculo-scheletic reprezintă o parte importantă din greutatea corpului dumneavoastră și vă ține împreună. Acesta este format din oase, articulații, ligamente, tendoane și cartilaje care asigură rezistență și flexibilitate, precum și protecție împotriva rănilor. Oasele dumneavoastră sunt ținute împreună de tendoane și ligamente care le conectează ferm între ele, oferind stabilitate și sprijin pentru articulații.

Atunci când oricare dintre aceste elemente este rănit sau deteriorat, poate duce la dureri care pot fi debilitante pentru unele persoane.

Când ar trebui să consultați un medic ortoped-traumatolog

Ortopedie-traumatologie este o subspecialitate a ortopediei care se concentrează pe leziunile, bolile și afecțiunile care afectează sistemul musculo-scheletic. Un medic ortoped-traumatolog va putea oferi tratament pentru afecțiuni precum traumatisme acute și dureri cronice, precum și îngrijire pentru pacienții care au suferit o intervenție chirurgicală.

Dacă vă confruntați cu oricare dintre următoarele simptome, este posibil să fie nevoie să solicitați tratament:

– Dureri sau umflături articulare

– Slăbiciune sau amorțeală a membrelor

– Durere la nivelul spatelui sau al coloanei vertebrale (durerea poate iradia în josul membrelor)

– Dificultate în mers sau alergare din cauza durerii de genunchi sau de șold.

Durerea, umflarea, rănile și rigiditatea articulațiilor pot duce la o amplitudine limitată de mișcare. Și atunci când aria de mișcare este limitată, poate fi dificil sau dureros să îndeplinești sarcini de zi cu zi, cum ar fi transportul lucrurilor și chiar mersul pe jos. Specialiștii în ortopedie Kinomed pot lucra cu dvs. pentru a crește mobilitatea și pentru a vă ajuta să reveniți la normal. Creșterea gamei de mișcare poate fi adesea realizată prin terapie fizică, tratament nechirurgical și, uneori, intervenții chirurgicale.

Afecțiuni, cum ar fi artrita, bursita și osteoporoza pot provoca durere și disfuncție care pot fi cu adevărat debilitante. Afecțiunile ortopedice sunt adesea cronice, ceea ce înseamnă că tind să dureze luni sau chiar ani și sunt adesea progresive, ceea ce înseamnă că se vor agrava în timp – mai ales fără tratament. Unele dintre aceste afecțiuni sunt legate de vârstă, altele sunt genetice, iar altele sunt cauzate de utilizarea excesivă a zonei afectate.

Beneficiile unui consult ortopedic

Indiferent dacă durerea dumneavoastră ortopedică se datorează unei leziuni sau unei stări de sănătate, medicul ortoped poate diagnostica eficient problema și poate recomanda un plan de tratament eficient pentru a reduce inflamația care provoacă durerea.

Restabilirea funcționalității normale

Pacienții se confruntă adesea cu rigiditate debilitantă și gamă limitată de mișcare în urma unei răni sau ca urmare a unor afecțiuni precum artrita. Acest lucru poate avea un impact negativ semnificativ asupra vieții tale de zi cu zi, interferând cu practic tot ceea ce vrei să faci. Un medic ortoped poate diagnostica problema specifică și poate recomanda tratamente care vă vor ajuta să vă îmbunătățiți funcționalitatea articulațiilor.

Îmbunătățirea performanței fizice și sportive

Medicii ortopedii care sunt special instruiți în medicina sportivă pot diagnostica și trata rapid leziunile care sunt frecvent suferite de persoane active fizic, deoarece acești oameni sunt mai susceptibili la diferite tipuri de leziuni musculo-scheletice și necesită o recuperare mai rapidă. Acești specialiști în medicină sportivă pot crea un plan personalizat pentru a ajuta la îmbunătățirea performanței sportivilor profesioniști și amatori și, prin urmare, la minimizarea efectelor negative pe termen lung ale activității fizice riguroase.

Furnizarea de tratament chirurgical dacă și când este necesar

Când măsurile de tratament conservatoare nu reușesc să amelioreze durerea și să îmbunătățească mobilitatea, chirurgii ortopedici pot folosi tehnici chirurgicale avansate, minim invazive pentru a rezolva problemele musculo-scheletice și pentru a restabili funcția normală. Adesea, aceste proceduri chirurgicale sunt efectuate în ambulatoriu, permițând pacienților să înceapă recuperarea acasă mai târziu în aceeași zi.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri din București

Eveniment24 de minute inainte

Ce variante de creditare aleg antreprenorii români în anticiparea unei eventuale crize

Dacă pentru unii antreprenori criza care se preconizează este echivalentă cu a pune lacătul pe uşă, alţii văd în ea...

Eveniment5 ore inainte

De ce sunt companiile din România atractive pentru personalul asiatic?

Dacă dorești să îți extinzi echipa, vei descoperi în curând că angajarea unor oameni din alte țări poate deveni complicată....

Eveniment10 ore inainte

Cauți un televizor ieftin? Află cum să te încadrezi în buget și totuși să faci o alegere bună

Achiziționarea unui televizor este rareori o investiție ușoară pentru că nu este o achiziție pe care o faci foarte des....

Eveniment14 ore inainte

3 modalități eficiente prin care reduci costurile energetice în locuință

Diminuarea costurilor facturilor la utilități este un obiectiv pe care multe familii și-l propun, dar care nu este atât de...

Eveniment19 ore inainte

Vezi ce presupune leasingul operațional full și cum poate fi acesta benefic pentru afacerea ta!

Dacă ai o afacere, probabil știi cât de mult timp, stres și bani trebuie să...

Eveniment24 de ore inainte

TOMMY HILFIGER SE REDESCHIDE IN PALAS MALL IAŞI CU UN NOU ASPECT IMPRESIONANT

Pe 20 septembrie, magazinul Tommy Hilfiger si-a redeschis portile in Palas Mall Iasi cu un nou design impresionant si modern...

EvenimentO zi inainte

Cum să-ți amenajezi casa cu un buget redus

Dacă urmează să te muți într-o locuință și ai planuri de amenajare, dar nu ai buget extrem de generos pentru...

ursitoare botez ursitoare botez
Uncategorized2 zile inainte

Ursitoare botez vesele, stralucitoare si magice

Ursitoarele de botez sunt animatoare, artiste si prezentatoare reunite intr-un cadru magic, pentru a anima petrecerea de botez a copilului. Au...

Deep Forest Fest Deep Forest Fest
Eveniment2 zile inainte

Deep Forest Fest revine și anul viitor! Mai puternic, mai tare, mai electrizant!

Treptat, festivalul de muzică electronică Deep Forest Fest se impune drept unul de tradiţie pentru Râmnicu Vâlcea şi nu numai....

Uncategorized2 zile inainte

Cum alegi cea mai buna comoda pentru dormitor sau living

O comoda este o piesa de mobilier inalta de aproximativ o jumatate de metru, din lemn, cu mai multe sertare,...

intretinere terenuri sportive intretinere terenuri sportive
Uncategorized2 zile inainte

Intretinere terenuri sportive profesional si cu costuri reduse

Pentru multi, sportul este atat o pasiune, cat si un hobby. Nenumarate ore sunt petrecute la antrenamente individuale sau cu echipa...

sprijinire excavatie utilizat sprijinire excavatie utilizat
Uncategorized2 zile inainte

Sprijinire excavatie cu palplanse diferite

Atunci cand santierul este suficient de mare, incat partile laterale ale unei excavatii adanci depasesc unghiul de repaus al solului, solul...

Uncategorized2 zile inainte

Cea mai amplă ediție a programului Huawei Seeds for the Future s-a încheiat cu o ceremonie de premiere a studenților din România și Republica Moldova

București, 28 septembrie 2022. Huawei a încheiat cea de-a noua ediție a programului Seeds for the Future cu o ceremonie...

Eveniment3 zile inainte

Huawei a lansat seria nova 10

HUAWEI nova 10 și nova 10 Pro vin cu un design elegant și oferă prima cameră frontală de 60 MP...

Eveniment3 zile inainte

Cum ne protejam telefonul intr-un mod eficient

Smartphone-ul pe care il folosim in fiecare zi a ajuns sa fie ceva aproape vital pentru noi. In zilele noastre,...

Eveniment3 zile inainte

Tazz este acum disponibil în AppGallery, magazinul de aplicații al Huawei

București, 27 septembrie 2022 – Aplicația de food delivery Tazz este acum disponibilă în AppGallery, magazinul de aplicații al Huawei....

Știrea Zilei