Connect with us

Eveniment

Amprenta de carbon – ce inseamna, cum se masoara si cum poate fi redusa

Publicat

pe

Amprenta de carbon a devenit un subiect din ce in ce mai discutat in ultimii ani, pentru ca a inceput sa influenteze in mod negativ viata oamenilor si planeta. Totusi, ce este ea? Cum iti dai seama cat de mult participi la formarea ei? Poate fi diminuata? Rapunsul la toate aceste intrebari le vei gasi in articolul de mai jos!

Ce trebuie sa stii despre amprenta de carbon

1. Ce este amprenta de carbon

Probabil ca nu stiai acest lucru, insa gazele de sera sunt emise nu doar de catre marile companii, ci si de catre oameni si gospodariile lor. Oricand consumi un bun sau serviciu, aceasta activitate are o influenta asupra celor din jur si a schimbarilor climatice. Practic, amprenta de carbon consta in cuantificarea emisiilor de gaze cu efect de sera generate in atmosfera. Foarte multe persoane considera ca de vina pentru aceste efecte este industrializarea, incinerarile si alte companii. Totusi, este important sa se inteleaga ca orice activitate, culturala, sportiva, de recreere sau rutinele zilnice ale unui individ sunt la fel de nocive. 

2. Cum se masoara amprenta de carbon

Pentru a masura cat mai exact amprenta de carbon, este indicat sa se apeleze la o companie specializata care se poate ocupa de actele pentru o autorizatie de mediu, asa cum este Stratos Management. Este nevoie de un sistem de calcul foarte precis, cu ajutorul caruia se identifica practicile adoptate de o activitate. Astfel, procesele atat interne, cat si externe ale companiei sunt analizate si se stabileste ce efectul are asupra mediului inconjurator. Calculul este influentat de energia electrica, generarea materiilor prime, modul de eliminare al deseurilor si multe altele. Dupa ce aceasta procedura este efectuata, urmeaza adoptarea unor metode prin care se poate minimiza efectul de sera sau chiar elimina complet.  

3. Cum poate fi redusa amprenta de carbon

Oamenii pot reduce amprenta de carbon daca aleg sa faca anumite schimbari in propria viata. Acestea pot tine de modul in care recicleaza, arunca deseuri, folosesc mijloacele de transport, alimentele pe care le mananca, hainele purtate si asa mai departe. Companiile trebuie sa faca si ele anumite demersuri. Cea mai eficienta solutie consta in consultanta de mediu. In aceasta industrie exista specialisti care se vor ocupa de evaluarea amprentei de carbon si aducerea unor solutii pentru diminuarea ei. De asemenea, sunt o multime de beneficii in ceea ce priveste constientizarea gradului de poluare pe care il poate avea o companie. Astfel, dupa implementarea strategiilor oferite de catre specialisti, nu doar planeta este protejata, ci si bugetul companiei tale. Mai mult decat atat, esti cu un pas inaintea competitiei, pentru ca indeplinesti deja criterii care vor deveni obligatorii in viitor. Nu in ultimul rand, clientii prefera o astfel de abordare. 

Asadar, amprenta de carbon este o problema cat se poate de serioasa si trebuie reglata cat mai repede. Ia in considerare sfaturile si informatiile de mai sus si nu ezita ca schimbarea sa inceapa de la tine!

 

Sursa foto: Unsplash.com

Facebook Comments
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Eveniment

Ce variante de creditare aleg antreprenorii români în anticiparea unei eventuale crize

Publicat

pe

Dacă pentru unii antreprenori criza care se preconizează este echivalentă cu a pune lacătul pe uşă, alţii văd în ea o oportunitate şi caută să finanţeze de pe acum soluţii pentru a trece cu bine peste perioada destul de dificilă care se presupune că va urma.

O parte dintre antreprenori aleg creditele bancare. Ce faci însă atunci când ai deja un împrumut, sau condiţiile de acordare a creditului de către banca la care ai deschis contul nu îţi permit să obţii unul?

Claret Credit a analizat motivele pentru care românii aleg să apeleze la credite în această perioadă.

Studiul a fost realizat pe un număr de 3200 de cereri de finanţare solicitate de români pe perioada verii. Cei mai mulţi dintre aplicanţi sunt bărbaţi, cu un procent de 51%.

Oraşele din care aplică cei mai mulţi români sunt Bucureşti, Cluj şi Iaşi, urmate de Ploieşti, Timişoara şi Braşov. Constanţa şi Craiova ocupă ultimele locuri în rândul oraşelor mari de unde se solicită împrumuturi de tip nebancar.

Analiza efectuată conduce la următoarele concluzii privind modul şi motivele pentru care românii se împrumută în anticiparea unei crize financiare:

Tipurile de credit pentru care aplică cei mai mulţi români sunt:

–        Credit de nevoi personale cu garanţie imobiliară 31%

–        Credit pentru persoane juridice cu garanţie imobiliară 12%

–        Credit pentru proiecte imobiliare 27%

–        Credit pentru afaceri în HoReCa 10%

–        Credit Antreprenor 11%

–        Credit Ipotecar 9%

Vârsta solicitanţilor – cei mai mulţi aplicanţi au între 35-44 ani

–        18-24: 13,93%

–        25-34: 19,59%

–        35-44: 25,19%

–        45-54: 23,85%

–        55-64: 9,55%

–        peste 65: 7,88%

Sumele solicitate – un sfert dintre aplicanţi solicită peste 20.000 EUR

–        40% aplică pentru sume până în 10.000 Euro

–        35% aplică pentru sume până în 20.000 Euro

–        25% aplică pentru sume de peste 20.000 Euro

La sfârşitul anului 2021, Claret Credit a acordat credite de peste 15 milioane de euro în România, iar valoarea celui mai mare credit solicitat a fost de 3.000.000 de Euro.

Cum aplică românii pentru credite nebancare:

–        72% din români aplică online

–        15% din români merg direct la sediul instituţiei nebancare

–        7% aplică telefonic

–        6% aplică prin intermediul firmelor de intermediere financiară

Durata de acordare a creditelor:

–        85% din creditele acordate au primit aprobarea în 5 zile lucrătoare

–        15% din credite au primit aprobare până la 10 zile lucratoare, în funcţie de complexitatea situaţiei solicitantului

Ce tip de dobândă preferă românii:

–        90% preferă dobânda fixă pe toata durata contractului, în timp ce doar 10% îşi doresc dobândă variabilă

De ce se împrumută în această perioadă dezvoltatorii imobiliari:

–        63% dintre dezvoltatori se împrumută ca să înceapă un nou proiect de dezvoltare imobiliară

–        37% se împrumută pentru finalizarea construcţiei deja începute

Natura construcţiilor pentru care se împrumută dezvoltatorii imobiliari

–        70% din dezvoltatorii care au accesat un credit nebancar construiesc blocuri rezidenţiale, iar 30% complexe de case individuale

Despre Claret Credit

Claret Credit este o instituţie financiară nebancară ce îşi desfăşoară activitatea în România. Viziunea Claret este de a fi un lider pe piaţa instituţiilor financiare din România, fiind singura instituţie de acest tip care oferă soluţii financiare “all in one” pentru sectorul privat, bazându-se pe inovare constantă, profesionalism şi implicarea echipei.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Eveniment

De ce sunt companiile din România atractive pentru personalul asiatic?

Publicat

pe

Dacă dorești să îți extinzi echipa, vei descoperi în curând că angajarea unor oameni din alte țări poate deveni complicată. Angajații trebuie să înțeleagă beneficiile legale cerute într-o țară străină precum România (dar și așteptările de pe piață pentru compensare) înainte de a dezvolta un contract de muncă conform.

 

Iată care sunt beneficiile pe care le prezintă România pe piața muncii

 

Guvernul României stabilește standardele pentru beneficiile statutare ale angajaților. Aceste beneficii sunt, în general, necesare pentru toți angajații, cu câteva excepții. Cele mai comune beneficii includ concediul medical, concediul de odihnă și securitatea socială. Așadar, pentru unii oameni, printre care se numără și muncitorii din Asia, pe care îi poți aduce în firma ta cu ajutorul Work-finder.eu, România prezintă o serie de avantaje.

În primul rând, România oferă o foarte mare stabilitate pe piața muncii. Atunci când vine vorba de oameni din alte țări, care vin să lucreze pe teritoriul României, aceștia își doresc să nu fie nevoiți să se mute de la un job la altul. Din acest punct de vedere, România este cât se poate de atractivă. Atât timp cât angajatul își ia în serios atribuțiile și responsabilitățile, nu va exista posibilitatea unei concedieri.

În România, orice minut muncit în plus este plătit. În general, oamenii aleg să lucreze în alte țări tocmai din dorința de a strânge mai mulți bani pe care să-i poată trimite acasă, la cei dragi. Majoritatea angajatorilor români oferă posibilitatea de a face overtime (adică de a munci peste program), cu remunerarea acestui timp la finalul lunii. În plus, munca din timpul unui weekend este plătită, chiar dublu, deoarece zilele de weekend reprezintă zile de odihnă, iar cei care aleg să muncească în acel interval de timp sunt recompensați. 

Pe lista celorlalte avantaje pe care piața muncii din România le oferă muncitorilor străini, precum celor din Asia, se numără și cazarea asigurată, mesele oferite din partea angajatorului și decontarea transportului. Deoarece oamenii care vin din alte țări nu au o locuință în România, angajatorii trebuie să le asigure cazarea pe toată durata contractului de muncă. Pe lângă asta, o masă în  timpul zilei, care este esențială pentru a da randament în timpul programului de muncă, este oferită tot de angajator. În acest fel, angajații nu doar că economisesc timp și sunt scutiți de anumite sarcini care pot provoca stres, dar au și posibilitatea de a strânge mai mulți bani pentru cei de acasă.

În România, muncitorii din alte țări sunt tratați la fel ca restul românilor. Diferențierile nu fac parte din etica și codul moral al unui mediu de lucru, așa că nu va exista problema discriminărilor. Salariile sunt aceleași ca și ale românilor, iar respectul acordat este, de asemenea, același. Angajații sunt răsplătiți pentru efortul și seriozitatea de care dau dovadă,  iar dacă după încheierea perioadei contractuale doresc să muncească în continuare în aceeași companie, angajatorii obișnuiesc să îi recompenseze cu bilete de avion dus-întors până în țara de origine. 

Așadar, acestea sunt câteva dintre beneficiile pe care o țară precum România le oferă angajaților săi. Tocmai din aceste motive, tot mai mulți străini își caută locuri de muncă în această țară.

 

Sursa foto: unsplash.com

Facebook Comments
Citeste in continuare

Eveniment

Cauți un televizor ieftin? Află cum să te încadrezi în buget și totuși să faci o alegere bună

Publicat

pe

Achiziționarea unui televizor este rareori o investiție ușoară pentru că nu este o achiziție pe care o faci foarte des. Un nou TV poate reprezenta divertismentul întregii familii și de aceea este important să urmărești câțiva factori cheie și să cauți să răspunzi la câteva întrebări înainte de a cumpăra online.

 

Descoperă în continuare câteva aspecte de care trebuie să ții cont, atunci când ai un anumit buget pentru un nou televizor

 

Alege ecranele LED pentru că oferă o calitate mai bună a imaginii și pentru că sunt mai ușor de procesat pentru serviciile de gestionare a deșeurilor electronice. Acest lucru se datorează faptului că televizorul tău LED obișnuit conține mult mai puține substanțe dăunătoare și toxice decât ecranul LCD sau CRT standard. Alege să cumperi online telelevizoare ieftine de pe altex.ro pentru că vor avea o durată de viață mai lungă și o calitate mai bună a imaginii. Tehnologia pentru ecranele LED există de peste un deceniu, așa că nici tehnologia LED nu va ridica prețul televizorului de vis la înălțimi improbabile.

De asemenea, aspecte ale dezvoltării tehnologiei LED care ar putea crește prețul unui televizorului depind de rezoluția televizorului (HD sau UHD) și de dimensiunea televizorului, în special de adâncimea acestuia.

Televizoarele ultra-subțiri folosesc de obicei o tehnologie LED specifică numită iluminare de margine pentru a reduce greutatea și adâncimea televizorului, dar această tehnologie la modă vine cu un preț și ar putea reduce calitatea imaginii tale.

Iluminarea marginilor funcționează prin plasarea principalelor LED-uri în jurul marginilor ecranului, astfel încât lumina să fie direcționată din lateral. Aceasta înseamnă că uneori, imaginea poate apărea puțin mai întunecată, sau mai slabă, spre centrul ecranului – cel mai îndepărtat punct de sursele de lumină.

Alternativa este iluminarea de fundal completă, dar, dacă nu ești pregătit(ă) să plătești suplimentar, acest lucru va duce la un afișaj mai slab calitativ.

O altă alegere pe care trebuie să o faci este între HD sau UHD. Aceste două abrevieri sunt sunt adesea, de înțeles, confuze. 

Sună foarte asemănător, dar înseamnă lucruri destul de diferite pentru calitatea imaginilor pe care le vei putea obține la un anumit tip televizor. Mai exact, abrevierile vin de la HD care în englează înseamnă „high-definition”, iar UHD înseamnă „ultra-high-definition”.

Un televizor HD va putea afișa imagini și videoclipuri la o rezoluție maximă la 1080 pixeli. Aceasta înseamnă că vei putea reda DVD-uri și discuri Blu-ray la calitatea maximă dorită și orice programe de difuzare pe care le vizionezi vor arăta, de asemenea, cât de bine pot fi.

Cu toate acestea, un televizor UHD, cunoscut și sub numele de televizor 4K, are o rezoluție de două ori mai mare, adică de 2160 pixeli. Aceasta înseamnă că investiția într-un televizor UHD acum îți va asigura divertismentul în viitor atunci când sunt introduse noi formate de DVD-uri și servicii de difuzare. 

Practic, vei fi deja la apogeul divertismentului și vei putea să te scufunzi în conținut fantastic de înaltă calitate atunci când ai un televizor UHD acasă. De fapt, discurile Blu-ray 4K sunt deja disponibile și există multe emisiuni disponibile pe internet și servicii de streaming similare care pot fi vizionate într-un format 4K glorios. 

 

Sursa Foto: Pexels.com

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri din București

Eveniment38 de minute inainte

Ce variante de creditare aleg antreprenorii români în anticiparea unei eventuale crize

Dacă pentru unii antreprenori criza care se preconizează este echivalentă cu a pune lacătul pe uşă, alţii văd în ea...

Eveniment5 ore inainte

De ce sunt companiile din România atractive pentru personalul asiatic?

Dacă dorești să îți extinzi echipa, vei descoperi în curând că angajarea unor oameni din alte țări poate deveni complicată....

Eveniment10 ore inainte

Cauți un televizor ieftin? Află cum să te încadrezi în buget și totuși să faci o alegere bună

Achiziționarea unui televizor este rareori o investiție ușoară pentru că nu este o achiziție pe care o faci foarte des....

Eveniment15 ore inainte

3 modalități eficiente prin care reduci costurile energetice în locuință

Diminuarea costurilor facturilor la utilități este un obiectiv pe care multe familii și-l propun, dar care nu este atât de...

Eveniment19 ore inainte

Vezi ce presupune leasingul operațional full și cum poate fi acesta benefic pentru afacerea ta!

Dacă ai o afacere, probabil știi cât de mult timp, stres și bani trebuie să...

Eveniment24 de ore inainte

TOMMY HILFIGER SE REDESCHIDE IN PALAS MALL IAŞI CU UN NOU ASPECT IMPRESIONANT

Pe 20 septembrie, magazinul Tommy Hilfiger si-a redeschis portile in Palas Mall Iasi cu un nou design impresionant si modern...

EvenimentO zi inainte

Cum să-ți amenajezi casa cu un buget redus

Dacă urmează să te muți într-o locuință și ai planuri de amenajare, dar nu ai buget extrem de generos pentru...

ursitoare botez ursitoare botez
Uncategorized2 zile inainte

Ursitoare botez vesele, stralucitoare si magice

Ursitoarele de botez sunt animatoare, artiste si prezentatoare reunite intr-un cadru magic, pentru a anima petrecerea de botez a copilului. Au...

Deep Forest Fest Deep Forest Fest
Eveniment2 zile inainte

Deep Forest Fest revine și anul viitor! Mai puternic, mai tare, mai electrizant!

Treptat, festivalul de muzică electronică Deep Forest Fest se impune drept unul de tradiţie pentru Râmnicu Vâlcea şi nu numai....

Uncategorized2 zile inainte

Cum alegi cea mai buna comoda pentru dormitor sau living

O comoda este o piesa de mobilier inalta de aproximativ o jumatate de metru, din lemn, cu mai multe sertare,...

intretinere terenuri sportive intretinere terenuri sportive
Uncategorized2 zile inainte

Intretinere terenuri sportive profesional si cu costuri reduse

Pentru multi, sportul este atat o pasiune, cat si un hobby. Nenumarate ore sunt petrecute la antrenamente individuale sau cu echipa...

sprijinire excavatie utilizat sprijinire excavatie utilizat
Uncategorized2 zile inainte

Sprijinire excavatie cu palplanse diferite

Atunci cand santierul este suficient de mare, incat partile laterale ale unei excavatii adanci depasesc unghiul de repaus al solului, solul...

Uncategorized2 zile inainte

Cea mai amplă ediție a programului Huawei Seeds for the Future s-a încheiat cu o ceremonie de premiere a studenților din România și Republica Moldova

București, 28 septembrie 2022. Huawei a încheiat cea de-a noua ediție a programului Seeds for the Future cu o ceremonie...

Eveniment3 zile inainte

Huawei a lansat seria nova 10

HUAWEI nova 10 și nova 10 Pro vin cu un design elegant și oferă prima cameră frontală de 60 MP...

Eveniment3 zile inainte

Cum ne protejam telefonul intr-un mod eficient

Smartphone-ul pe care il folosim in fiecare zi a ajuns sa fie ceva aproape vital pentru noi. In zilele noastre,...

Eveniment3 zile inainte

Tazz este acum disponibil în AppGallery, magazinul de aplicații al Huawei

București, 27 septembrie 2022 – Aplicația de food delivery Tazz este acum disponibilă în AppGallery, magazinul de aplicații al Huawei....

Știrea Zilei