Connect with us

Politică locală

MRS aminteşte despre greşelile comise în 2013 legat de proiectul Roşia Montană care azi pot costa România 4 miliarde usd!

Publicat

pe

Roşia Montană

Procesul intentat de Gabriel Resources împotriva României cu privire la anularea proiectului de exploatare minieră de la Roşia Montană este aproape de a se finaliza, iar sentinţa pare să fie una defavorabilă ţării noastre, care ar putea fi obligată să achite despăgubiri de până la 4 miliarde de dolari! Mişcarea România Suverană, un partid care îl are drept mentor pe Liviu Dragnea, cel ce a fost în favoarea începerii exploatării miniere de la Roşia Montană, în nişte condiţii favorabile României, a emis un comunicat de presă în care aminteşte despre greşelile ce s-au comis la vremea respectivă şi care au condus la situaţia de azi.

„România este pe cale să piardă un proces extrem de costisitor cu Gabriel Resources, firma care deţine dreptul de exploatare minieră la Roşia Montană, și care solicită despăgubiri de peste 4 miliarde de dolari de la statul român ca urmare a blocării proiectului în 2013!

Proiectul, aşa cum fusese el realizat iniţial, ar fi fost unul benefic pentru România, care ar fi adus încasări de miliarde de euro la bugetul de stat, bani ce ar fi putut fi folosiţi pentru dezvoltarea ţării. În schimb, din cauza deciziilor care s-au luat în 2013 de blocare a proiectului, statul român se vede acum în situaţia de a plăti despăgubiri de până la 4 miliarde de dolari!

Se dovedeşte încă o dată faptul că domnul Liviu Dragnea, mentorul MRS, a fost singurul care a urmărit interesul României şi nu s-a schimbat după cum bate vântul sau cum dictează interesele străine. La momentul respectiv a declarat inclusiv pentru Mediafax că „Nu are personalitate dublă”. Interesul României a fost mereu pe primul loc, iar acum, după alte proiecte de lege, ne regăsim în situația în care, după 11 ani, pierdem din nou, și pierdem tot! Avem Roșia Montană trecută sub patrimoniu UNESCO, și o datorie în continuă creștere pentru următoarele generații!

Nu s-a dorit niciodată binele românilor, ci jocul politic a adus întotdeauna mai multe probleme decât soluții! Astăzi, plătim din nou, când deciziile au fost fără cap!

Cu o decizie diferită, astăzi am fi trăit o realitate diferită!” se arată într-un comunicat al Partidului Mişcarea România Suverană.

Facebook Comments
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politică locală

România în declin demografic! MRS cere politici concrete de sprijinire a tinerilor familii!

Publicat

pe

De

declin demografic

Într-un comunicat recent emis de Mişcarea România Suverană, se trage un semnal de alarmă asupra situaţiei demografice precare cu care se confruntă România, exacerbate de ceea ce organizaţia numește „politicile dezastruoase” ale guvernelor actuale, influenţate în mod direct de președintele Klaus Iohannis. Confruntându-se cu o scădere alarmantă a populaţiei cauzată de emigraţia masivă a tinerilor şi familiilor în căutarea unor oportunităţi mai bune în străinătate, România riscă să-şi piardă nu doar forţa de muncă vitală pentru dezvoltarea economică şi socială, ci şi pe cei care ar putea reprezenta viitorul naţiunii. Cu referire la date statistice oficiale, Mişcarea România Suverană subliniază necesitatea urgentă a implementării unor politici eficiente pentru a păstra tineretul în ţară şi a stopa declinul demografic care ameninţă existenţa României ca stat suveran.

„Ca urmare a politicilor dezastruoase ale guvernelor conduse din umbră de Iohannis, România înregistrează o scădere demografică alarmantă. Multe familii de români nu mai au speranță într-un viitor în propria țară, și au ales calea străinătăţii ca să îşi facă viaţa departe de meleagurile natale.

Drept urmare, România pierde atât tinerii care ar putea să contribuie la dezvoltarea economică şi socială a ţării, dar şi copiii acestor tinere familii, care ajung să reprezinte viitorul ţărilor „adoptive”, nu viitorul României! Conform unor statistici prezentate de INS şi citate de curierulnational.ro, în luna decembrie a anului 2023 numărul naşterilor înregistrate a scăzut comparativ cu luna noiembrie a aceluiaşi an, dar şi comparativ cu luna decembrie 2022.

Acest trend este unul îngrijorător pentru viitorul României şi reprezintă dovada clară a ineficienţei politicilor administraţiei publice şi nepăsării factorilor decizionali. Dacă vrem ca România să mai aibă un viitor, este OBLIGATORIU să acordăm o mare atenţie tinerilor şi familiei în general!

Trebuie să implementăm urgent strategii şi politici care să ofere tinerilor oportunităţi de dezvoltare în România şi să nu mai fie nevoiţi să plece peste hotare pentru a-şi întemeia o familie. Fără copii, nu există viitor, iar dacă nu înţelegem acest lucru, România, aşa cum o ştim noi, va dispărea!

Trebuie neapărat să oprim această hemoragie de plecări a tinerilor pentru a ne asigura că România va continua să existe ca stat, nu doar ca suprafaţă.”

Facebook Comments
Citeste in continuare

Politică locală

Virgil Pîrvulescu, viceprimar Râmnicu Vâlcea: „Încă o temă în care am avut dreptate!”

Publicat

pe

De

Virgil Pîrvulescu

Virgil Pîrvulescu, Viceprimarul Municipiului Râmnicu Vâlcea, a avut joi, 8 februarie, o postare pe pagina sa de Facebook în care aminteşte despre un subiect abordat în urmă cu un an şi jumătate în care atrăgea atenţia că modul în care s-a făcut concesionarea Bazei de Agrement Ostroveni nu este una în interesul public, ci, mai degrabă, în interese personale. Acum, spusele lui Virgil Pîrvulescu se adeveresc, iar contractul de concesionare urmează a fi reziliat, firma câştigătoare trebuind să achite despăgubiri primăriei. Însă şi aici este o problemă, deoarece despăgubirile sunt unele modice, viceprimarul Pîrvulescu spunând că acestea ar trebui să se ridice la cel puţin 1 milion de euro!

„În 7 noiembrie 2022, atrăgeam atenţia asupra unei bătăi de joc din partea conducerii primăriei cu privire la concesionarea bazei de agrement Ostroveni. Alianţa care a îngropat Râmnicu Vâlcea, formată din PER, PSD şi, mai nou, USR, a votat în ianuarie 2023 concesionarea bazei către o firmă de casă la un preţ derizoriu, aceasta urmând să obţină autorizaţie de construire şi să finalizeze reabilitarea şi modernizarea bazei. Lucru care, evident, nu s-a întâmplat, pentru că intenţia reală era aceea de a pune mâna pe clădirea respectivă, nicidecum să construiască un bazin olimpic!

Acum, deoarece DNA-ul a început să ceară documentele, le-a intrat frica în oase şi doresc să rezilieze acest contract. Problema este că timp de un an de zile oraşul a fost privat de o investiţie importantă, iar Primăria trebuie să primească despăgubiri serioase de cel puţin 1 milion de euro! Nu doar să se anuleze licitaţia şi să ne prefacem că nu s-a întâmplat nimic!

Ce face Gutău acum? Crede că 10.000 de euro acoperă tot ce a pierdut oraşul în această perioadă? Râmnicenii nu sunt proşti! Lucrurile nu trebuie să rămână aşa!” – a scris Viceprimarul Municipiului Râmnicu Vâlcea pe pagina sa de Facebook!

Facebook Comments
Citeste in continuare

Politică locală

Partidul Alternativa Dreaptă respinge orice încercare de a diviza România în entități autonome inventate

Publicat

pe

Partidul Alternativa Dreaptă își exprimă profundul dezacord față de recentele proiecte de lege care promovează autonomia pentru așa-zisului Ținut Secuiesc și consideră aceste inițiative drept atacuri directe la unitatea și suveranitatea României.

Marcel Ciolacu și Kelemen Hunor aflați în campanie electorală și dorind să pozeze în mari oameni de stat, manifestă de fapt o iresponsabilitate gravă în ceea ce privește integritatea teritorială a țării noastre. În loc să promoveze coeziunea națională, acești politicieni aleg să deschidă calea către fragmentarea și divizarea României.

Noi, Alternativa Dreaptă considerăm că aceste proiecte de autonomie a unor regiuni de pe teritoriul țării noastre sunt neconstituționale și subminează principiile fundamentale ale statului român. Susținem fără echivoc integritatea teritorială a României și respingem orice încercare de a diviza țara în entități autonome.

Îndemnăm toți deputații din România să respingă aceste proiecte de lege care pun în pericol coeziunea națională și să se concentreze asupra soluțiilor care să aducă beneficii întregii țări. În aceste momente critice, avem nevoie de lideri care să promoveze unitatea și să consolideze suveranitatea României.

#GrijădeRomânia
#AlternativaDreaptă
#FărăȚinuturiInventate

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri din București

Uncategorized9 ore inainte

Studiu ÎntreVecini: 65% dintre români declară că nu-și cunosc vecinii deloc sau că îi cunosc în mică măsură

80% dintre români și-ar dori să se înțeleagă mai bine cu vecinii și să poată apela la ei în caz...

UncategorizedO zi inainte

AOC dezvăluie o nouă generație de monitoare, redefinind eleganța pentru spațiul tău de acasă și birou

Noua serie AOC B3 include modele cu margini ultra înguste, conectivitate USB-C și rate de reîmprospătare de 100 Hz București,...

EvenimentO zi inainte

Cezara Popescu candidata Partidului Alternativa Dreaptă la Primăria Constanța

The post Cezara Popescu candidata Partidului Alternativa Dreaptă la Primăria Constanța appeared first on INCISIV TV. Facebook Comments

Exclusiv4 zile inainte

Compromisul (in)justitiei prahovene pentru “albirea” procurorilor paraditori Onea, Portocala si Reileanu – Ziarul Incisiv de Prahova

Ne intrebam intr-un articol, pe buna dreptate, cat de impartiala poate fi judecata intr-un dosar in care inculpatii au ajuns...

Uncategorized4 zile inainte

Oportunități și Provocări în Construcții, ediția cu numărul 3!

 Îți place să fii la curent cu cele mai noi tendințe și inovații din domeniul construcțiilor? Atunci nu rata evenimentul...

Eveniment5 zile inainte

Divertismentul de acasă atinge dimensiuni epice: televizorul TCL C805 este disponibl în variante de până la 98 inchi

România, 15 februarie 2024: TCL, lider de top în industria televizoarelor, este încântat să prezinte televizorul său revoluționar, TCL C805....

Uncategorized5 zile inainte

OnePlus 12 și OnePlus 12R disponibile în pachete speciale pe oppostore.ro

București, 15 februarie 2024 – Cele mai noi smartphone-uri din portofoliul brandului global de tehnologie OnePlus, modelele OnePlus 12 și OnePlus...

Eveniment6 zile inainte

Sondaj de Opinie: Surpriză în Cursa pentru Primăria Constanța 2024, Cezara Popescu – 30% din opțiunile constănțenilor

Un recent sondaj de opinie organizat de către Asociația Civică Constanța MEA a adus o veste surprinzătoare în cursa pentru...

Uncategorized6 zile inainte

Alecsandra Roman este noul Chief Marketing Officer Voxa

București, 14 februarie 2024 – Voxa, liderul aplicațiilor de audiobook-ri și e-book-uri din România, își consolidează echipa de management regional...

Uncategorized6 zile inainte

Festivalul IntenCity 28-30 iunie 2024

Festivalul IntenCity, aflat la cea de-a treia ediție, va avea loc în perioada 28-30 iunie 2024, în Craiova, pe două...

Eveniment6 zile inainte

Camera auto de bord NAVITEL R9 DUAL: Inovație și siguranță într-un singur dispozitiv

NAVITEL, lider în tehnologie GPS, prezintă cu mândrie camera auto pentru bord NAVITEL R9 DUAL, o soluție avansată cu doi...

Uncategorized7 zile inainte

Cum ne pregătim pentru alegerile europene din 2024

Peste 134 de milioane de oameni din Europa* vin pe TikTok în fiecare lună, iar mulți dintre aceștia vor vota...

Uncategorized7 zile inainte

PC Garage anunță campania de Valentine’s Day “Vrei sa fiu a ta de gaming?”

București, România – 14 februarie 2024 – PC Garage, unul dintre cele mai mari magazine online de produse IT și electronice din...

declin demografic declin demografic
Politică localăO săptămână inainte

România în declin demografic! MRS cere politici concrete de sprijinire a tinerilor familii!

Într-un comunicat recent emis de Mişcarea România Suverană, se trage un semnal de alarmă asupra situaţiei demografice precare cu care...

UncategorizedO săptămână inainte

RA Foto echipa foto video din Buzau care spune povestea ta

În călătoria ta spre cele mai frumoase amintiri, alegerea unei echipe foto-video profesioniste este crucială pentru a surprinde fiecare moment...

UncategorizedO săptămână inainte

Lights and Tales este echipa foto video pentru evenimentul tau

Povestea Ta în Imagini și Videoclipuri Credem că fiecare moment special merită să fie păstrat și împărtășit. Echipa noastră talentată...

Știrea Zilei