Connect with us

Politică locală

România în declin demografic! MRS cere politici concrete de sprijinire a tinerilor familii!

Publicat

pe

declin demografic

Într-un comunicat recent emis de Mişcarea România Suverană, se trage un semnal de alarmă asupra situaţiei demografice precare cu care se confruntă România, exacerbate de ceea ce organizaţia numește „politicile dezastruoase” ale guvernelor actuale, influenţate în mod direct de președintele Klaus Iohannis. Confruntându-se cu o scădere alarmantă a populaţiei cauzată de emigraţia masivă a tinerilor şi familiilor în căutarea unor oportunităţi mai bune în străinătate, România riscă să-şi piardă nu doar forţa de muncă vitală pentru dezvoltarea economică şi socială, ci şi pe cei care ar putea reprezenta viitorul naţiunii. Cu referire la date statistice oficiale, Mişcarea România Suverană subliniază necesitatea urgentă a implementării unor politici eficiente pentru a păstra tineretul în ţară şi a stopa declinul demografic care ameninţă existenţa României ca stat suveran.

„Ca urmare a politicilor dezastruoase ale guvernelor conduse din umbră de Iohannis, România înregistrează o scădere demografică alarmantă. Multe familii de români nu mai au speranță într-un viitor în propria țară, și au ales calea străinătăţii ca să îşi facă viaţa departe de meleagurile natale.

Drept urmare, România pierde atât tinerii care ar putea să contribuie la dezvoltarea economică şi socială a ţării, dar şi copiii acestor tinere familii, care ajung să reprezinte viitorul ţărilor „adoptive”, nu viitorul României! Conform unor statistici prezentate de INS şi citate de curierulnational.ro, în luna decembrie a anului 2023 numărul naşterilor înregistrate a scăzut comparativ cu luna noiembrie a aceluiaşi an, dar şi comparativ cu luna decembrie 2022.

Acest trend este unul îngrijorător pentru viitorul României şi reprezintă dovada clară a ineficienţei politicilor administraţiei publice şi nepăsării factorilor decizionali. Dacă vrem ca România să mai aibă un viitor, este OBLIGATORIU să acordăm o mare atenţie tinerilor şi familiei în general!

Trebuie să implementăm urgent strategii şi politici care să ofere tinerilor oportunităţi de dezvoltare în România şi să nu mai fie nevoiţi să plece peste hotare pentru a-şi întemeia o familie. Fără copii, nu există viitor, iar dacă nu înţelegem acest lucru, România, aşa cum o ştim noi, va dispărea!

Trebuie neapărat să oprim această hemoragie de plecări a tinerilor pentru a ne asigura că România va continua să existe ca stat, nu doar ca suprafaţă.”

Facebook Comments
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politică locală

Lazăr Ion Marian, deputat USR Vâlcea: Guvernul plafonează preţurile la energie în defavoarea românilor!

Publicat

pe

De

Recenta prelungire a plafonării preţurilor la energie electrică şi gaze a provocat reacţii mixte, mulţi fiind de părere că această plafonare nu este una în interesul cetăţenilor, ea făcându-se la un preţ mai mare decât preţul actual din piaţă. Aceeaşi opinie o are şi deputatul USR Vâlcea, Lăzar Ion Marian, care a ieşit public cu o postare pe acest subiect:

„Guvernanţilor le place foarte mult să se pretindă salvatorii ţării, salvatorii economiei, salvatorii românilor, dar în realitate sunt nişte gropari.

Mai nou, ni se prezintă ideea plafonării preţului la energie electrică drept o mare reuşită, dar, de fapt, este o nouă schemă prin care românii sunt jecmăniţi. De ce? Pentru că plafonarea pe care au făcut-o iarăşi este la un nivel mai mare decât preţul pieţei şi din ea nu câştigă românii, care ar putea să plătească mai puţin, ci câştigă furnizorii şi, implicit, statul.

Plafonarea lor înseamnă preţuri mai mari decât cele de pe piaţa liberă de energie, care nu poate regla preţurile aflate acum pe un trend descendent în toată Europa. Acest lucru îl ştiu foarte bine şi cei de la PSD/PNL, dar refuză să ia măsuri pentru că le convine ca „băieţii deştepţi” să facă rost de bani în acest an electoral.”

Facebook Comments
Citeste in continuare

Politică locală

MRS aminteşte despre greşelile comise în 2013 legat de proiectul Roşia Montană care azi pot costa România 4 miliarde usd!

Publicat

pe

De

Roşia Montană

Procesul intentat de Gabriel Resources împotriva României cu privire la anularea proiectului de exploatare minieră de la Roşia Montană este aproape de a se finaliza, iar sentinţa pare să fie una defavorabilă ţării noastre, care ar putea fi obligată să achite despăgubiri de până la 4 miliarde de dolari! Mişcarea România Suverană, un partid care îl are drept mentor pe Liviu Dragnea, cel ce a fost în favoarea începerii exploatării miniere de la Roşia Montană, în nişte condiţii favorabile României, a emis un comunicat de presă în care aminteşte despre greşelile ce s-au comis la vremea respectivă şi care au condus la situaţia de azi.

„România este pe cale să piardă un proces extrem de costisitor cu Gabriel Resources, firma care deţine dreptul de exploatare minieră la Roşia Montană, și care solicită despăgubiri de peste 4 miliarde de dolari de la statul român ca urmare a blocării proiectului în 2013!

Proiectul, aşa cum fusese el realizat iniţial, ar fi fost unul benefic pentru România, care ar fi adus încasări de miliarde de euro la bugetul de stat, bani ce ar fi putut fi folosiţi pentru dezvoltarea ţării. În schimb, din cauza deciziilor care s-au luat în 2013 de blocare a proiectului, statul român se vede acum în situaţia de a plăti despăgubiri de până la 4 miliarde de dolari!

Se dovedeşte încă o dată faptul că domnul Liviu Dragnea, mentorul MRS, a fost singurul care a urmărit interesul României şi nu s-a schimbat după cum bate vântul sau cum dictează interesele străine. La momentul respectiv a declarat inclusiv pentru Mediafax că „Nu are personalitate dublă”. Interesul României a fost mereu pe primul loc, iar acum, după alte proiecte de lege, ne regăsim în situația în care, după 11 ani, pierdem din nou, și pierdem tot! Avem Roșia Montană trecută sub patrimoniu UNESCO, și o datorie în continuă creștere pentru următoarele generații!

Nu s-a dorit niciodată binele românilor, ci jocul politic a adus întotdeauna mai multe probleme decât soluții! Astăzi, plătim din nou, când deciziile au fost fără cap!

Cu o decizie diferită, astăzi am fi trăit o realitate diferită!” se arată într-un comunicat al Partidului Mişcarea România Suverană.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Politică locală

Virgil Pîrvulescu, viceprimar Râmnicu Vâlcea: „Încă o temă în care am avut dreptate!”

Publicat

pe

De

Virgil Pîrvulescu

Virgil Pîrvulescu, Viceprimarul Municipiului Râmnicu Vâlcea, a avut joi, 8 februarie, o postare pe pagina sa de Facebook în care aminteşte despre un subiect abordat în urmă cu un an şi jumătate în care atrăgea atenţia că modul în care s-a făcut concesionarea Bazei de Agrement Ostroveni nu este una în interesul public, ci, mai degrabă, în interese personale. Acum, spusele lui Virgil Pîrvulescu se adeveresc, iar contractul de concesionare urmează a fi reziliat, firma câştigătoare trebuind să achite despăgubiri primăriei. Însă şi aici este o problemă, deoarece despăgubirile sunt unele modice, viceprimarul Pîrvulescu spunând că acestea ar trebui să se ridice la cel puţin 1 milion de euro!

„În 7 noiembrie 2022, atrăgeam atenţia asupra unei bătăi de joc din partea conducerii primăriei cu privire la concesionarea bazei de agrement Ostroveni. Alianţa care a îngropat Râmnicu Vâlcea, formată din PER, PSD şi, mai nou, USR, a votat în ianuarie 2023 concesionarea bazei către o firmă de casă la un preţ derizoriu, aceasta urmând să obţină autorizaţie de construire şi să finalizeze reabilitarea şi modernizarea bazei. Lucru care, evident, nu s-a întâmplat, pentru că intenţia reală era aceea de a pune mâna pe clădirea respectivă, nicidecum să construiască un bazin olimpic!

Acum, deoarece DNA-ul a început să ceară documentele, le-a intrat frica în oase şi doresc să rezilieze acest contract. Problema este că timp de un an de zile oraşul a fost privat de o investiţie importantă, iar Primăria trebuie să primească despăgubiri serioase de cel puţin 1 milion de euro! Nu doar să se anuleze licitaţia şi să ne prefacem că nu s-a întâmplat nimic!

Ce face Gutău acum? Crede că 10.000 de euro acoperă tot ce a pierdut oraşul în această perioadă? Râmnicenii nu sunt proşti! Lucrurile nu trebuie să rămână aşa!” – a scris Viceprimarul Municipiului Râmnicu Vâlcea pe pagina sa de Facebook!

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri din București

Uncategorized2 zile inainte

Samsung Electronics ocupă locul întâi pe piața globală de semnalistică digitală pentru al 15-lea an consecutiv

Samsung își consolidează poziția de lider pe piață, după un deceniu și jumătate de performanțe remarcabile, înregistrând vânzări București, România...

Exclusiv2 zile inainte

ViewSonic M10 câștigă premiul iF Design 2024: Oferind proiectoarelor portabile noi orizonturi

Brea, California – ViewSonic Corp., furnizor global de soluții vizuale, este onorat să anunțe că proiectorul laser RGB portabil M10 a...

Exclusiv3 zile inainte

Ești interesat de Sisteme de intrare și de control acces? Iată ce soluții există!

În locațiile cu trafic intens, sistemele de intrare cu barieră pentru control acces sunt esențiale. Acestea gestionează accesul și asigură...

Eveniment4 zile inainte

Aqurate: Opțiuni suplimentare de personalizare a recomandărilor AI; integrare a platformei VTEX printr-o dezvoltare iviteb

Magazinele online pot personaliza, de acum, recomandările AI de produse furnizate de Aqurate; VTEX (NYSE: VTEX), platforma enterprise de comerț...

Uncategorized4 zile inainte

Nova Power & Gas salută încheierea Misiunii SEED efectuată de AIEA, menită să revizuiască procesul adoptat în selectarea primului amplasament propus pentru Reactoarele Modulare

Nova Power & Gas, parte a grupului E-INFRA, salută încheierea cu succes a Misiunii SEED (Site External Events Design) efectuată...

Uncategorized5 zile inainte

Studiu: Peste 50% dintre consumatorii români au adoptat în prezent Sistemul de Garanție – Returnare

Conform unui studiu Kantar, realizat pe un eșantion reprezentativ de consumatori*, peste 50% dintre consumatorii români intervievați au aderat până...

EvenimentO săptămână inainte

Comunicat de presă Partidul Alternativa Dreaptă: Ce putem face în legătură cu situația din Mangalia?

Noi, Alternativa Dreaptă, am luat decizia de a-l susține pe candidatul Menabit Ozghiun la Primăria Mangalia, cât și la Proiectul...

ExclusivO săptămână inainte

Ce este gaslighting?

Gaslighting-ul este un tip de manipulare psihologică în care o persoană încearcă să distorsioneze realitatea și să facă pe celălalt...

ExclusivO săptămână inainte

Ce sunt implanturile dentare?

Implanturile dentare sunt o soluție durabilă pentru restaurarea zâmbetului, în special în cazul în care dinții lipsesc. Acestea constau într-o...

UncategorizedO săptămână inainte

Green Revolution, în parteneriat cu Raiffeisen Bank România și Mastercard România, lansează primul Pop-up de infrastructură

Asociația Green Revolution, primul ONG de ecologie urbană din România, în parteneriat cu Raiffeisen Bank România și Mastercard, propun o...

UncategorizedO săptămână inainte

RAZER PREZINTĂ NOUL LAPTOP DE GAMING RAZER BLADE 18: CEL MAI PUTERNIC BLADE DE PÂNĂ ACUM

Domină fiecare joc și sarcină creativă cu noul laptop de gaming Razer Blade 18 Experiență de vizionare pe un ecran...

UncategorizedO săptămână inainte

Samsung prezintă cea mai recentă gamă de electrocasnice, cu conectivitate îmbunătățită și capacități AI, în cadrul evenimentului de lansare globală[ Unele caracteristici pot fi încă indisponibile.] „Welcome to BESPOKE AI”

În decurs de 24h, au loc trei evenimente în Seul, Paris, New York City, fiind prezentate noi electrocasnice pentru bucătărie...

EvenimentO săptămână inainte

eAzur: Acolo unde Bijuteriile Spun Povești și Sufletele Strălucesc

Explorăm universul eAzur, un tărâm unde bijuteriile nu sunt doar ornamente, ci manifestări ale sufletului și personalității. Este un loc...

EvenimentO săptămână inainte

Cum îți protejezi datele? Manager de parole și securitate suplimentară pentru fișierele tale

În fiecare zi, ne bazăm pe zeci de platforme online. Stocăm informații importante în cloud și ne ținem viețile personale...

EvenimentO săptămână inainte

Nunta în momente magice

FOTOGRAF NUNTA BUCURESTI: Momente magice cu Lights and Tales Blogul Nuntilor va recomanda cu drag echipa Lights and Tales, o echipă de...

ginecologie Vâlcea ginecologie Vâlcea
SocialO săptămână inainte

Când ajungi să cauți pe Google ginecologie Vâlcea?

Când vine vorba despre serviciile de ginecologie în Vâlcea, femeile caută în mod special profesionalismul, reputația și calificările medicului. Îngrijirea...

Știrea Zilei