Connect with us

Exclusiv

„Atunci când înjurați Ministerul, Guvernul, IGPR, păstrați și câte ceva în dreptul REPREZENTATIVILOR care semnează în numele nostru!” – Ziarul Incisiv de Prahova

Publicat

pe

După cum deja cunoașteți, deși încă nu i-a adus pe polițiști și militari la plafon – pentru că nu sunt bani – Guvernul a decis majorarea salariilor personalului medical: pentru ei sunt bani, precizeaza Vitalie Josanu de la sindicatul Diamantul.

Acum, nu voi intra în detalii înainte de a face o paranteză și să spun că teama de grevă, în plină campanie electorală nu îi coafează deloc pe politicieni. Personalul medical, deși este plătit încă din 2017 la nivelul 2021 – ca să nu plece din țară – a avut norocul să-și crească veniturile și mai mult odată cu declanșarea Pandemiei Covid 19, care le-a adus un spor bunicel, peste ceea ce deja era un salariu comparabil cu al colegilor lor din Occident. După ce a trecut molima, s-au pomenit și cu veniturile diminuate iar ”omul odată ce are, tot mai vrea!” Nu-i putem acuza pe ei de imoralitate, câtă vreme de la magistrați nu vedem un exemplu de etică și moralitate! Eu unul îndrăznesc doar să-mi exprim îndoiala dacă această mărire va reduce și din perioada de programare de câteva luni pentru ceea ce mă doare azi, că să nu fiu nevoit să-mi rezolv problema la cabinetul privat al domnului doctor de la stat… Vise taică!

https://www.agerpres.ro/sanatate/2024/03/07/rafila-majorari-salariale-pentru-personalul-medical-asistentii-medicali-30-medicii-8–1261289

Între timp, noi am rămas cu ”se are în vedere” iar în schimbul acestuia unele sindicatele reprezentative s-au angajat slugarnic în promovarea campaniei disperate de recrutare promovată de MAI și IGPR. La o simplă căutare pe paginile lor, uitați-vă ce găsești, dezvaluie Vitalie Josanu:

Sincer, dacă la Gîrniță nu aveam prea mari așteptări, sunt dezamăgit de atitudinea Europol, pe care i-aș fi văzut – dacă nu boicotând – măcar ceva mai pretențios în materie de portavoce a guvernanților care își bat joc de noi. În context – deși nu l-am scutit de critici – pot aprecia SNPPC, pentru că a preluat câteva revendicări și insistă asupra lor, nu însă faptul că se ploconește slugarnic în schimbul unor promisiuni de Sfântu Așteaptă. Culmea e că ține să se laude peste tot cu asemenea ispravă, smulsă Guvernului ”de la fapte la vorbe!”, mai dezvaluie sursa citata.

Există voci ale Elefantului sindical ”Forza SNPPC” care se laudă că doar Zelca participă la negocieri cu Ministerul, cu IGPR și desigur doar reprezentativii au acces direct la informații, spre deosebire de ”cei de la Diamantul” care critică ”în dreapta și în stanga”. Înainte de toate, participi în număr restrâns la negocieri pentru că și tu îngrădești varianta unei reprezentativități lărgite. Ar fi luptat cot la cot cu tine și Sindicatul DIAMANTUL, dacă era invitat, mai precizeaza Vitalie Josanu.

„Acest amănunt, îți complică ție, Elefantule, existența: este un handicap pe care MAI, IGPR ți l-au bagat pe gât și tu l-ai susținut bucuros cu fiecare reînnoire a Acordului colectiv de muncă. Cu cât mai multe minți luminate la negocieri, cu atât mai bine pentru toți angajații, pentru toți membrii, inclusiv ai tăi. Absența delegației noastre – cu lideri foarte bine pregătiți – de la negocieri te responsabilizează și mai mult față de membrii noștri. De aceea noi – ca sindicat – mereu atenți la detalii, vom fi și caustici atât față de angajator, cât și în raport cu ”reprezentativii” care cred că sunt capabili să negocieze în numele nostru! Lipsindu-vă de parteneriatul nostru, deveniți și ținta reproșurilor noastre pentru toate gafele. O mulțime din acestea au fost strecurate direct pe sub nasul vostru și ați semnat cu toată satisfacția pârlitului, ajuns să atingă o palmă ministerială”.

Altminteri, vă asigurăm că are și Sindicatul Diamantul propriile sale canale de comunicare, simpatii și antipatii. Nici nu ținem să devenim foarte dragi Ministerului, chiar dacă ”am prinde și noi la struguri”, cum înțelege Gîrniță propria prezență la negocieri, puncteaza Vitalie Josanu.

Faptul că Ministerul Afacerilor Interne nu are ochi pentru Sindicatul Diamantul și Sindicatul Europol, arată că – așa mici cum suntem – știm să punem degetul pe rană, suntem auziți. Nu ne-ar place să alergăm slugarnici în urma cortegiului ministerial, așa cum odinioară îl vedeam pe Zelca cum zorea spre Dusterul cu numere MAI, pus la dispoziție… în interes sindical. Dacă are cineva impresia că va ciurui palma din care ciugulește, atunci să nu ne mirăm că avem colegi care nu înțeleg de ce medicii da și polițiștii ba.

Deși ”luptă” în altă curte, observ că și prietenul Cosmin Dorobanțu promovează concursurile de recrutare a noilor fraieri, dacă e să ne gândim la condițiile actuale și discriminarea noastră în raport cu ceilalți: vârsta de pensionare egală cu toți, nu însă egali și în drepturi, mai precizeaza Vitalie Josanu.

Ce-i drept, atunci când reușește să se abată de la concurența cu atotcunoscătoarea Monica Tatoiu la datul cu părerea în orice domeniu. Nu cred să ajungă până la tupeul acesteia de a intra la dezbatere din videochat, în costum de baie, lungită pe șezlong, undeva pe malul mării, în timp ce în platou se dezbăteau chestii serioase cu protestul fermierilor, pe vreme geroasă. Cosmine, dacă reușești așa ceva, ai o bere de la mine, cu proxima ocazie!

De ce nu se majorează norma de hrană, salariul de grad, chiriile, de ce nu ni se aplică Legea 153/2017, de ce atâta secretizare în materie de drepturi salariale, de ce o asociație precum CNP pozează în reprezentant al angajaților, toate, absolut toate sunt negociate cu sindicatele reprezentative. Atunci când înjurați Ministerul, Guvernul, IGPR, păstrați și câte ceva în dreptul REPREZENTATIVILOR care semnează în numele nostru, afirma Atunci când înjurați Ministerul, Guvernul, IGPR, păstrați și câte ceva în dreptul REPREZENTATIVILOR care semnează în numele nostru!

Nu știu ce caută printre ”reprezentativi”, leguma sindicală condusă de Ionel Babuș, așa numita Federație Sindicală ”Al. I. Cuza”, dă semne de existență doar când trebuie să răspundă apelului MAI, mai dezvaluie Vitalie Josanu de la sindicatul Diamantul. (Cerasela N.).

Facebook Comments

Exclusiv

ViewSonic M10 câștigă premiul iF Design 2024: Oferind proiectoarelor portabile noi orizonturi

Publicat

pe

De

Brea, California – ViewSonic Corp., furnizor global de soluții vizuale, este onorat să anunțe că proiectorul laser RGB portabil M10 a primit recunoașterea prestigiosului premiu iF Design Award. M10 oferă o experiență audiovizuală cinematografică într-un design compact care împinge limitele proiecției portabile. Adoptând tehnologia avansată cu laser RGB, acesta oferă un spectru larg de culori de 100% din gama BT.2020, asigurând culori vii și luminozitate sporită la rezoluția Full HD. M10 dispune de un difuzor Harman Kardon, oferind o calitate audio excepțională.

„Primirea premiului iF Design Award subliniază încă o dată dedicarea noastră pentru excelență în design și inovație tehnologică”, a declarat Dean Tsai, director general al segmentului de business pentru proiectoare și ecrane LED ViewSonic. „M10 este creat pentru a te bucura de experiența de cinematograf în confortul casei tale. Performanța sa coloristică stabilește un nou punct de referință pentru ceea ce utilizatorii se pot aștepta de la proiectoarele portabile. Ne menținem angajamentul de a dezvolta produse care să transforme viața modernă cu un amestec perfect de funcționalitate și estetică.”

Designul modelului M10 îmbină eleganța cu funcționalitatea, având un finisaj metalic elegant, cu dimensiuni compacte pentru o mobilitate ușoară. Capacitatea sa de a proiecta direct pe tavan, fără a fi nevoie de un trepied suplimentar, oferă eficiență în personalizarea mediului de vizionare. De asemenea, M10 include funcții precum corecția automată a proiecției pe orizontală/verticală și focalizarea automată instantanee prin tehnologia Time-of-Flight (ToF) pentru o configurare fără rapidă. Aceste atribute fac din M10 o alegere remarcabilă pentru oricine dorește să își îmbunătățească seriile de film acasă.

M10 este cel mai recent din gama de proiectoare ViewSonic care a primit recunoașterea iF Design Award. Anterior, compania a primit distincții pentru proiectorul LED Smart X1000-4K Ultra Short Throw, proiectorul LED Smart Pocket Cinema M1 mini Plusvv, proiectorul LED portabil Smart X11-4K Short Throw și proiectorul LED portabil M1.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Exclusiv

Ești interesat de Sisteme de intrare și de control acces? Iată ce soluții există!

Publicat

pe

De

În locațiile cu trafic intens, sistemele de intrare cu barieră pentru control acces sunt esențiale. Acestea gestionează accesul și asigură securitatea. În 2024, astfel de sisteme pot să includă tehnologii avansate.

Principalul element al sistemului este bariera metalică. Dar modul în care ea acționează poate să difere, în funcție de tehnologie. Dacă vrei să afli mai multe despre aceste sisteme de intrare de cea mai buna calitate și de control acces, ești în locul potrivit. Îți explică specialiștii în articol!

Bariera, principalul element (fizic) pentru aceste sisteme de intrare

Ai întâlnit de sute de ori o barieră în parcări sau la intrarea în clădiri, nu-i așa? De regulă, este fabricată din aluminiu sau din oțel. Bariera are caracteristici și dimensiuni care variază în funcție de context. Scopul este să restricționeze eficient accesul mașinilor, fără ca sistemul să poată fi ocolit. Bariera se poate ridica sau coborî cât se poate de rapid, în funcție de tehnologia din spate.

Atunci când vorbim de sistemele automate, ea poate fi controlată de un motor hidraulic sau de un motor electric. Ei bine, acest motor se poate acționa de la distanță cu ajutorul unui sistem de control. La rândul lui, sistemul de control poate fi accesat de pe un panou de control și chiar și de pe un device mobil, iar toate aceste lucruri înseamnă: soluții tehnice integrate.

Cum funcționează sistemul cu barieră care se ridică automat

Tehnologia este impresionantă, nu-i așa? Iată câte posibilități ne oferă! Atunci când o mașină se apropie de barieră, sistemul de detectare poate identifica vehiculul instant. El trimite semnalul sistemului care controlează bariera. Mai apoi, sistemul de control verifică în baza de date dacă mașina are alocate permisiuni de acces.

Dacă da, atunci se emite un semnal și se acționează ridicarea barierei. Sistemele de detectare pot fi diverse: cititoarele RFI și sistemele de recunoaștere a plăcuțelor de înmatriculare sunt cele mai populare. La un interval scurt de timp, bariera se închide automat, după ce autovehicul a trecut. Avantajele sunt multiple! Ai un nivel ridicat de securitate, eficiență din punct de vedere operațional și o modalitate de reducere a costurilor.

Sistemul de control acces și de gestionare a întregii soluții tehnice

Sistemul de control centralizează operațiunile prin care bariera este controlată și monitorizează accesul mașinilor. Cu alte cuvinte, el este „creierul operațiunilor” și include, propriu-zis,  componentele hardware și software pentru ca sistemul să funcționeze cu brio. Acest sistem se poate conecta la rețelele de comunicații, astfel încât să permită monitorizarea și acționarea de la distanță.

Este impresionant ce soluții tehnice există în zilele noastre. Sistemele de control acces pot să integreze o gamă vastă de aplicații și îmbunătățesc securitatea oricărei clădiri. Se folosesc astfel de soluții și pentru spațiile comerciale și de birouri, dar și pentru unități locative. Costurile pentru un astfel de sistem nu sunt ridicate, și se asigură inclusiv mentenanța lor.

Dacă ești interesat de sisteme de intrare sau Intercom Systems, Helinick.ro este soluția

În acest moment, dacă ai nevoie de absolut orice sistem, îl vei găsi la Helinick.ro. Oferă soluții tehnice de top! Dacă ești interesat de Intercom Systems Helinick sau de alte soluții, trebuie să știi că acest brand de top ți le oferă la cheie, personalizate. Se ocupă de identificarea soluției potrivite pentru nevoile tale, de execuție și de mentenanță pe tot parcursul colaborării.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Exclusiv

Ce este gaslighting?

Publicat

pe

Gaslighting-ul este un tip de manipulare psihologică în care o persoană încearcă să distorsioneze realitatea și să facă pe celălalt să își pună la îndoială propria percepție și judecată. Persoana care practică gaslighting-ul manipulează informațiile și evenimentele pentru a crea o confuzie mentală și pentru a-și păstra controlul asupra celuilalt. Această tactică poate fi utilizată în relații personale, la locul de muncă sau în alte contexte în care o putere sau influență asupra altora este exercitată abuziv.

Semne și simptome ale gaslighting-ului

Recunoașterea gaslighting-ului este primul pas pentru a te proteja și a-ți recâștiga autonomia și sănătatea mintală. Iată câteva semne și simptome comune ale gaslighting-ului:

 1. Negarea realității: Persoana care practică gaslighting-ul neagă fapte evidente sau susține că anumite evenimente nu s-au întâmplat, creând astfel o distorsiune a realității.
 2. Introducerea îndoialor: Gaslighter-ul poate începe să pună la îndoială amintirile și percepțiile victimei, sugerând că aceasta își amintește greșit sau că nu înțelege corect situația.
 3. Schimbarea realității: Persoana care practică gaslighting-ul poate încerca să modifice realitatea prin crearea de situații false, prin falsificarea informațiilor sau prin reinterpretarea evenimentelor pentru a-și susține propria poveste.

Acestea sunt doar câteva exemple de semne și simptome ale gaslighting-ului. Este important să fii conștient de astfel de comportamente și să îți asumi că este posibil să fii supus acestei forme de abuz emoțional.

Efectele gaslighting-ului asupra sănătății mintale

Gaslighting-ul poate avea efecte devastatoare asupra sănătății mintale a unei persoane. Atunci când ești supus în mod constant manipulării și distorsionării realității, începi să te simți confuz, nesigur și să îți pierzi încrederea în propria judecată. Acestea sunt câteva dintre efectele comune ale gaslighting-ului asupra sănătății mintale:

 1. Scăderea stimei de sine: Gaslighting-ul poate duce la o scădere semnificativă a încrederii în sine și a stimei de sine. Persoana care este supusă gaslighting-ului poate începe să se simtă inadecvată, să își pună la îndoială abilitățile și să se considere responsabilă pentru manipulările și distorsionările la care este supusă.
 2. Anxietate și depresie: Manipularea constantă și confuzia indusă de gaslighting pot duce la apariția sau agravarea anxietății și depresiei. Persoana afectată poate începe să se simtă copleșită, neliniștită sau descurajată în mod constant.
 3. Isolare socială: Gaslighting-ul poate duce la izolarea socială, deoarece persoana afectată poate începe să se simtă rușinată, vinovată sau incapabilă să își exprime gândurile și sentimentele. Gaslighter-ul poate încerca să controleze accesul victimei la prieteni, familie și alte surse de sprijin.

Este important să recunoști că gaslighting-ul poate avea un impact semnificativ asupra sănătății mintale și să cauți sprijin pentru a-ți recâștiga puterea și autonomia.

Înțelegerea psihologiei din spatele gaslighting-ului

Pentru a recunoaște și contracara gaslighting-ul, este util să înțelegem psihologia din spatele acestei tactici manipulatoare. Iată câteva aspecte cheie:

 1. Puterea și controlul: Gaslighting-ul este adesea utilizat de către persoane care doresc să își mențină puterea și controlul asupra celorlalți. Prin distorsionarea realității și manipularea informațiilor, gaslighter-ul încearcă să își impună propria poveste și să își submineze victima.
 2. Vulnerabilitate și dependență: Persoanele care sunt vulnerabile sau dependente de o relație pot fi mai susceptibile la gaslighting. Gaslighter-ul poate exploata nevoile și temerile acestor persoane pentru a le controla și manipula.
 3. Efectul repetiției: Gaslighting-ul devine mai eficient pe măsură ce este repetat în mod constant și într-un mod subtil. Prin repetarea constantă a minciunilor și a distorsionărilor, gaslighter-ul își consolidează puterea și își subminează victima.

Recunoașterea acestor aspecte cheie ale psihologiei gaslighting-ului poate fi utilă în dezvoltarea strategiilor și tehnicilor pentru a gestiona această tactică manipulatoare.

Cum să recunoaștem gaslighting-ul într-o relație

Recunoașterea gaslighting-ului într-o relație este esențială pentru a putea acționa în mod corespunzător și a-ți proteja sănătatea mintală. Iată câteva indicii și semne că ești supus gaslighting-ului într-o relație:

 1. Invalidarea emoțiilor: Persoana care practică gaslighting-ul poate încerca să îți minimalizeze sau să îți invalideze emoțiile, spunându-ți că exagerezi sau că nu ai motive întemeiate pentru a te simți așa.
 2. Confuzie și contradicții: Gaslighter-ul poate aduce argumente contradictorii sau schimba povestea în mod frecvent, creând astfel confuzie și îndoială în mintea ta.
 3. Inversarea responsabilității: Persoana care practică gaslighting-ul poate încerca să te facă să te simți vinovat sau responsabil pentru problemele și greșelile lor. Ei pot refuza să își asume responsabilitatea pentru propriile acțiuni și comportament.

Acestea sunt doar câteva exemple de comportamente specifice gaslighting-ului într-o relație. Este important să fii atent la astfel de semne și să acționezi în consecință.

Strategii pentru a face față gaslighting-ului

Atunci când ești supus gaslighting-ului într-o relație, este important să iei măsuri pentru a-ți proteja sănătatea mintală și a-ți recâștiga puterea și autonomia. Iată câteva strategii eficiente pentru a face față gaslighting-ului:

 1. Educă-te: Învață mai multe despre gaslighting și cum funcționează. Cu cât ești mai informat, cu atât vei fi mai capabil să recunoști și să contracarezi această tactică manipulatoare.
 2. Încredere în propria judecată: Încearcă să îți păstrezi încrederea în propria judecată și percepție. Gaslighter-ul poate încerca să te facă să îți pui la îndoială abilitățile de gândire și observație, dar este important să îți amintești că ai dreptul să ai opinii și sentimente valide.
 3. Găsește sprijin: Caută sprijin din partea prietenilor, familiei sau profesioniștilor. Un mediu de sprijin poate fi de neprețuit în timpul procesului de recuperare și îți poate oferi resurse și perspectivă.

 

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri din București

Uncategorized2 zile inainte

Samsung Electronics ocupă locul întâi pe piața globală de semnalistică digitală pentru al 15-lea an consecutiv

Samsung își consolidează poziția de lider pe piață, după un deceniu și jumătate de performanțe remarcabile, înregistrând vânzări București, România...

Exclusiv2 zile inainte

ViewSonic M10 câștigă premiul iF Design 2024: Oferind proiectoarelor portabile noi orizonturi

Brea, California – ViewSonic Corp., furnizor global de soluții vizuale, este onorat să anunțe că proiectorul laser RGB portabil M10 a...

Exclusiv4 zile inainte

Ești interesat de Sisteme de intrare și de control acces? Iată ce soluții există!

În locațiile cu trafic intens, sistemele de intrare cu barieră pentru control acces sunt esențiale. Acestea gestionează accesul și asigură...

Eveniment4 zile inainte

Aqurate: Opțiuni suplimentare de personalizare a recomandărilor AI; integrare a platformei VTEX printr-o dezvoltare iviteb

Magazinele online pot personaliza, de acum, recomandările AI de produse furnizate de Aqurate; VTEX (NYSE: VTEX), platforma enterprise de comerț...

Uncategorized4 zile inainte

Nova Power & Gas salută încheierea Misiunii SEED efectuată de AIEA, menită să revizuiască procesul adoptat în selectarea primului amplasament propus pentru Reactoarele Modulare

Nova Power & Gas, parte a grupului E-INFRA, salută încheierea cu succes a Misiunii SEED (Site External Events Design) efectuată...

Uncategorized6 zile inainte

Studiu: Peste 50% dintre consumatorii români au adoptat în prezent Sistemul de Garanție – Returnare

Conform unui studiu Kantar, realizat pe un eșantion reprezentativ de consumatori*, peste 50% dintre consumatorii români intervievați au aderat până...

EvenimentO săptămână inainte

Comunicat de presă Partidul Alternativa Dreaptă: Ce putem face în legătură cu situația din Mangalia?

Noi, Alternativa Dreaptă, am luat decizia de a-l susține pe candidatul Menabit Ozghiun la Primăria Mangalia, cât și la Proiectul...

ExclusivO săptămână inainte

Ce este gaslighting?

Gaslighting-ul este un tip de manipulare psihologică în care o persoană încearcă să distorsioneze realitatea și să facă pe celălalt...

ExclusivO săptămână inainte

Ce sunt implanturile dentare?

Implanturile dentare sunt o soluție durabilă pentru restaurarea zâmbetului, în special în cazul în care dinții lipsesc. Acestea constau într-o...

UncategorizedO săptămână inainte

Green Revolution, în parteneriat cu Raiffeisen Bank România și Mastercard România, lansează primul Pop-up de infrastructură

Asociația Green Revolution, primul ONG de ecologie urbană din România, în parteneriat cu Raiffeisen Bank România și Mastercard, propun o...

UncategorizedO săptămână inainte

RAZER PREZINTĂ NOUL LAPTOP DE GAMING RAZER BLADE 18: CEL MAI PUTERNIC BLADE DE PÂNĂ ACUM

Domină fiecare joc și sarcină creativă cu noul laptop de gaming Razer Blade 18 Experiență de vizionare pe un ecran...

UncategorizedO săptămână inainte

Samsung prezintă cea mai recentă gamă de electrocasnice, cu conectivitate îmbunătățită și capacități AI, în cadrul evenimentului de lansare globală[ Unele caracteristici pot fi încă indisponibile.] „Welcome to BESPOKE AI”

În decurs de 24h, au loc trei evenimente în Seul, Paris, New York City, fiind prezentate noi electrocasnice pentru bucătărie...

EvenimentO săptămână inainte

eAzur: Acolo unde Bijuteriile Spun Povești și Sufletele Strălucesc

Explorăm universul eAzur, un tărâm unde bijuteriile nu sunt doar ornamente, ci manifestări ale sufletului și personalității. Este un loc...

EvenimentO săptămână inainte

Cum îți protejezi datele? Manager de parole și securitate suplimentară pentru fișierele tale

În fiecare zi, ne bazăm pe zeci de platforme online. Stocăm informații importante în cloud și ne ținem viețile personale...

EvenimentO săptămână inainte

Nunta în momente magice

FOTOGRAF NUNTA BUCURESTI: Momente magice cu Lights and Tales Blogul Nuntilor va recomanda cu drag echipa Lights and Tales, o echipă de...

ginecologie Vâlcea ginecologie Vâlcea
SocialO săptămână inainte

Când ajungi să cauți pe Google ginecologie Vâlcea?

Când vine vorba despre serviciile de ginecologie în Vâlcea, femeile caută în mod special profesionalismul, reputația și calificările medicului. Îngrijirea...

Știrea Zilei