Connect with us

Eveniment

Samsung Romania da startul celei de-a treia editii a competitiei Solve for Tomorrow pentru tineri inovatori

Publicat

pe

Loredana Poenaru, Director Programe Junior Achievement Romania

  • Competiția se va desfășura în perioada septembrie 2023 – februarie 2024.
  • Tinerii se pot înscrie, individual sau în echipe formate din cel mult 5 membri, în perioada 26 septembrie – 31 octombrie, prin completarea formularului disponibil pe platforma competiției.
  • Ediția din acest an este organizată în parteneriat cu Junior Achievement România, cu sprijinul Google România și Impact Hub Bucharest.
  • În cadrul competiției, participanții vor beneficia de sesiuni de mentorat, workshop-uri și ateliere în cadrul cărora vor învăța despre metoda Sustainable Design Thinking, organizate cu obiectivul de a-și aduce la viață ideile cu care s-au înscris în concurs.
  • La finalul competiției, echipele clasate pe primele poziții vor câștiga echipamente Samsung și sesiuni de training organizate de Google România.

București, 26 septembrie 2023 – Samsung Electronics România anunță startul celei de-a treia ediții a competiției naționale Solve for Tomorrow. Ediția din acest an este realizată în parteneriat cu Junior Achievement România, cu sprijinul Google România și Impact Hub Bucharest. Ediția precedentă a înregistrat un număr record de 325 de înscrieri la nivel național.

Echipa SurvEco_Locul 3_Solve for Tomorrow editia a II-a

În căutare de minți fresh și dorința de a produce o schimbare

Prin intermediul Solve for Tomorrow, Samsung Electronics România caută tineri hotărâți să modeleze viitorul cu ajutorul ideilor inovatoare. Competiția lansată astăzi se adresează elevilor de liceu cu vârste între 16 și 18 ani dornici să producă o schimbare în comunitatea din care fac parte îmbinând tehnologia și educația cu soluțiile eficiente și sustenabile. Tinerii se pot înscrie în perioada 26 septembrie – 31 octombrie 2023, pe platforma www.samsung.com/ro/solvefortomorrow, în cadrul celor patru categoriide concurs: Mediu Înconjurător, Diversitate și Incluziune Socială, Educație și Dezvoltare Durabilă.

“Suntem nerăbdători să descoperim idei inovatoare și pline de creativitate în cadrul unei noi ediții Solve for Tomorrow. GenZ – acești tineri mereu la curent cu ce se întâmplă sunt pregătiți oricând să acționeze pentru a face lumea un loc mai bun. Pe parcursul celor două ediții organizate până acum în România, participanții au dat dovadă de implicare, responsabilitate, entuziasm și maturitate, dezvoltând proiecte complexe, orientate spre rezolvarea unor probleme identificate în societate. Continuăm să investim în comunitatea locală de tineri, punându-le la dispoziție instrumentele de care au nevoie pentru a schimba lumea începând de astăzi, idee cu idee. Suntem mândri să facem împreună cu aceștia pași mici spre schimbări sustenabile.”, a declarat Simona Panait, Marketing Director România & Bulgaria, Samsung Electronics.

Lansare Solve for Tomorrow editia a 3-a

Pe perioada desfășurării Solve for Tomorrow, tinerii sunt încurajați să îmbine tehnologia cu educația și creativitatea prin intermediul sesiunilor de mentorat și al cursurilor de Sustainable Design Thinking organizate în parteneriat cu Junior Achievement România. Prin platforma de workshop-uri și intâlniri dedicate, Samsung își propune să pună la dispoziția tinerilor cât mai multe informații și să îi îndrume pe aceștia în toate etapele de dezvoltare ale unui proiect, în așa fel încât ideile înscrise în competiție să prindă viață și să aibă un impact pozitiv asupra societății.

“Solve for Tomorrow reprezintă o oportunitate de a lucra alături de tineri cu inițiativă, de a încuraja inovația și creativitatea și de a pune în evidență modul în care tehnologia poate contribui la dezvoltarea unor comunități sustenabile. Suntem nerăbdători să descoperim schimbarea așa cum este ea văzută de tineri și suntem convinși că și în acest an va fi o competiție care inspiră, care creează impact și noi experiențe de învățare pentru participanți.”, a declarat Loredana Poenaru, Director Educațional Junior Achievement România.

Formatul competiției

Competiția este formată din două etape. În prima etapă, elevii se pot înscrie individual sau în echipe de până la cinci membri, completând formularul disponibil pe platformă, până la data de 31 octombrie. În urma evaluării, membrii juriului vor selecta 25 dintre proiectele înscrise pentru participarea la activitățile prevăzute în cea de-a doua etapă a competiției. Cei selectați în etapa a doua vor beneficia de workshop-uri și sesiuni de mentorat care îi vor ajuta să își dezvolte ideile inovatoare propuse pentru a rezolva diversele provocări identificate în societate. Puteți afla toate detaliile în Regulamentul competiției.

Sabina Stirb Head of Communications Samsung Electronics Romania

Calendarul Solve for Tomorrow, ediția 2023 – 2024

  • Lansare Competiție: 26 septembrie 2023
  • Perioadă de înscriere: 26 septembrie – 31 octombrie 2023
  • Jurizarea proiectelor înscrise: 1 – 8 noiembrie 2023
  • Anunțarea participanților selectați pentru etapa a II-a, pe site-ul competiției: 8 noiembrie 2023
  • Validarea participanților în cea de-a doua etapă: 9 – 17 noiembrie 2023
  • Desfășurarea atelierelor de Sustainable Design Thinking: 20 noiembrie – 15 decembrie 2023
  • Participanții lucrează la dezvoltarea ideilor înscrise în competiție: 22 noiembrie – 20 decembrie 2023
  • Desfășurarea atelierelor de antreprenoriat: 15 – 22 ianuarie 2024
  • Desfășurarea sesiunilor de mentorat: sesiunea I – 11 – 15 decembrie 2023; sesiunea II – 29 ianuarie – 7 februarie 2024
  • Eveniment Demo Day: 13 februarie 2024
  • Finala Competiției: 20 februarie 2024

Echipa SurvEco_Locul 3_Solve for Tomorrow editia 2

Parteneri

În cadrul ediției din acest an, Google România și Impact Hub Bucharest s-au alăturat proiectului în calitate de parteneri, cu obiectivul de a oferi, alături de Samsung Electronics România, mai multă vizibilitate competiției atât în rândul tinerilor, cât și în rândul potențialilor investitori care îi pot ajuta pe participanți să continue dezvoltarea ideilor inclusiv după finalizarea competiției.

“La nivelul biroului Google din România avem în desfășurare multiple programe de promovare a educației în zona de tehnologie, astfel încât am primit cu mult entuziasm proiectul Samsung destinat liceenilor dornici să producă o schimbare în comunitatea din care fac parte. Scopul nostru este acela de a încuraja un număr cât mai mare de tineri să urmeze o carieră în tehnologie. Peste 2000 de elevi ne-au vizitat biroul în ultimii ani pentru a vedea cum este să lucrezi la o companie de tehnologie, au cunoscut googlerii de aici, le-au pus întrebări și au învățat cum funcționează produsele Google precum Cloud, Maps sau Translate și cum ajută acestea lumea. Suntem nerăbdători să-i cunoaștem și pe câștigătorii Solve for Tomorrow de anul acesta și să învățăm unii de la ceilalți.” a declarat Sorin Sfetcu, Industry Manager Google România.

“Ne bucurăm să ne alăturăm acestui demers extrem de important, în calitate de parteneri Solve for Tomorrow, ediția 2023 – 2024. Pentru a pregăti tinerii din România să devină antreprenori de succes în viitor este esențial să-i spijinim astăzi în dezvoltarea unei mentalități inovatoare și în găsirea unor soluții creative la problemele cu care se confruntă în comunitățile lor. Prin intermediul acestui parteneriat, îi încurajăm să utilizeze tehnologia, să colaboreze în echipă și să își valorifice ideile pentru a genera schimbări pozitive în societate. Acest demers reflectă pe deplin valorile Impact Hub Bucharest și ne inspiră să contribuim la modelarea viitorului prin educație și inovație.”, a declarat Vlad Craioveanu, CEO și Confondator Impact Hub Bucharest.

Peste 600 de proiecte înscrise în Solve for Tomorrow România

În cadrul celor două ediții organizate până în prezent în România, peste 600 de idei au fost înscrise în competiție la nivel național. Participanții selectați pentru cea de-a doua etapă a Solve for Tomorrow 2022-2023 au beneficiat de 4 luni intense de pregătire formate din ateliere, workshop-uri și sesiuni 1:1 realizate cu sprijinul mentorilor din cadrul Samsung Electronics România și Junior Achivement România. În plus, tinerii au avut ocazia să interacționeze cu creatori de conținut apreciați, ambasadori de brand Team Galaxy – Bogdan Techeș, Lorena Șerban, Jaxi și Radu Constantin, care, în cadrul întâlnirilor online organizate au împărtășit din experiența lor despre cum poți face diferența pe platformele de social media prin conținut calitativ. Solve for Tomorrow 2022 – 2023 a însemnat, de asemenea, și interacțiunea cu peste1.200 profesori și mai mult de1.300 elevi.

Câștigătorii ediției 2022 – 2023

Echipa Colegiului Național Eudoxiu Hurmuzachi din Rădăuți s-a clasat pe prima poziție, în urma dezvoltării prototipului unui sistem hidroponic care permite cultivarea plantelor într-un substrat de nutrienți și adaos vegetal, care încetinește ritmul de evaporare a apoi. Premiul al II-lea a fost acordat echipei Spacemind Kingdom, de la Liceul Tehnologic Jacques M. Elias din Sascut, care a dezvoltat conceptul unui joc-aplicație adresat fetelor, pentru promovarea educației în domeniile STEM. Echipa SurvEco de la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu din București a ocupat cea de-a treia poziție cu prototipul unui sistem de drone, care, prin intermediul AI, va putea identifica zonele limitrofe orașelor, cu depozitări sau arderi ilegale de deșeuri.

Despre Solve for Tomorrow

Lansat în 2010, Solve for Tomorrow este o competiție unică prin care se încurajează gândirea inovatoare, munca în echipă și dezvoltarea unor idei de inovare socială care rezolvă cele mai urgente probleme ale comunității. Solve for Tomorrow s-a desfășurat în aproximativ 23 de țări din întreaga lume, cu peste 1,8 milioane de studenți participanți. În acest timp, competiției Solve for Tomorrow i s-au alăturat mii de studenți, profesori și părți interesate din întreaga lume, cultivând mereu un spirit de invenție și creativitate în școlile și comunitățile în care operează.

Despre Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiră oamenii și creează viitorul prin tehnologii și idei. Compania redefinește lumea televizoarelor, pe cea a smartphone-urilor, a accesoriilor smart a tabletelor, electrocasnicelor, a sistemelor de rețea, a sistemelor LSI și a soluțiilor LED. Pentru cele mai noi informații, vizitați Samsung Newsroom la news.samsung.com.

Facebook Comments
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Eveniment

realme GT5 Pro a fost lansat oficial în China

Publicat

pe

De

Bucureși, România, 7 decembrie 2023 – realme a lansat oficial modelul GT5 Pro. Fiind cel mai puternic dispozitiv GT din toate timpurile, realme GT5 Pro redefinește ceea ce înseamnă un dispozitiv emblematic și oferă un salt înainte atât în ceea ce privește puterea de procesare, cât și capabilitățile camerei foto, folosind cea mai recentă platformă mobilă Snapdragon 8 Gen 3 și primul obiectiv periscop din industrie cu senzor IMX890. realme vine cu un set de caracteristici interesante, inclusiv un sistem de răcire 3VC, un ecran uimitor cu o luminozitate de până la 4500nits, un design la modă, precum și o încărcare foarte rapidă și o durată de viață foarte lungă a bateriei.

Chase Xu , Vicepreședinte al realme, a declarat:

„În ultimii 5 ani, realme a atins o mulțime de obiective pe piața globală, s-a bucurat de momente de vârf și a dus la bun sfârșit provocări din nou și din nou. realme a stabilit în mod constant noi recorduri în industrie. În următorii 5 ani, realme va continua să adere la „strategia de înaltă calitate” și să creeze mai multe produse “leap forward” pentru a se asigura că va rămâne un brand competitiv în fiecare segment.”

Performanță de neegalat cu Snapdragon 8 Gen 3

realme GT5 Pro vine cu platforma mobilă Snapdragon 8 Gen 3. Comparativ cu generația anterioară, performanța CPU este îmbunătățită cu 30%, performanța GPU este îmbunătățită cu 25%, performanța AI este îmbunătățită cu 98% iar eficiența energetică este îmbunătățită cu 40%. Cea mai recentă platforma Snapdragon este concepută pentru utilizatorii care au nevoie de putere brută, indiferent dacă este vorba de viteza de pornire a aplicațiilor, de FPS-urile din jocuri sau de procesarea imaginilor. Performanțele noului realme GT5 Pro sunt la cel mai înalt nivel, permițând utilizatorilor să se bucure de libertate în orice task.

Pentru a profita la maximum de SoC-ul Snapdragon 8 Gen 3, realme GT5 Pro este echipat și cu un sistem de răcire 3VC cu cea mai mare suprafață VC din istoria industriei, cu o suprafață de disipare a căldurii de până la 12.000 mm² și disipare rapidă a căldurii pe trei canale în zona plăcii de bază. Acum, disiparea căldurii funcționează mai rapid și mai eficient, astfel încât experiența în gaming cu realme GT5 Pro va fi mult mai bună. În plus, realme GT5 Pro lansează primul Geek Performance Panel 2.0 din lume, care permite utilizatorilor să personalizeze frecvența procesorului.

Experiență fotografică de neegalat cu senzorii dubli ai camerei Sony

realme GT5 Pro este echipat cu senzorul Sony LYT-808. Este cea mai mare cameră principală din istoria realme, cu o dimensiune a senzorului de 1/1,4 inch și o deschidere ultra-largă f/1,69. Acest senzor este capabil să îmbunătățească performanțele camerei foto în condiții de iluminare slabă, atât pe partea foto cât și pe partea de filmare. Împreună cu noul engine SuperLight Imaging și cu algoritmul ProLight, realme GT5 Pro oferă imagini uimitoare, oferind aceeași calitate precum a senzorilor de 1 inch.

Pentru a le oferi utilizatorilor o experiență completă realme GT5 Pro vine cu o cameră periscop cu senzor IMX890, stabilind un record în industrie. Este camera periscop cu cel mai mare senzor, similar în dimensiune cu senzorul camerei principale. realme a colaborat cu Qualcomm și ArcSoft pentru a lucra la hardware-ul optic, puterea de calcul a cipului și algoritmii de imagistică, aducând primul sistem de imagistică teleobiectiv super-core din industrie pentru a obține o calitate ridicată.

Experiență de vizionare de neegalat cu un ecran de 4500nits și rezolutie 1.5K

realme GT5 Pro și BOE au personalizat și lansat în comun ecranul de pe noul GT5 Pro, care nu numai că atinge cea mai mare luminozitate maximă din industrie, de 4500nits, dar atinge și prima luminozitate maximă manuală din industrie de 1000nits și luminozitate maximă generală de 1600nits, ocupând primul loc în industrie în cele trei categorii de luminozitate. În plus, ecranul are o rezoluție de 1,5K, 2160Hz PWM și 450PPI. Acest display consumă mai puțină energie și oferă o experiență de vizionare mai bună și este un echilibru perfect între calitatea ridicată a imaginii și consumul redus de energie.

Ecranul lui realme GT5 Pro utilizează tehnologia COP, cu o margine inferioară îngustă de 1,36 mm, un raport ecran-corp de 94,20% și suportă o rată de reîmprospătare inteligentă și variabilă cuprinsă între 0,5Hz-144Hz. În plus, fiind un ecran OLED oferă 1,07 miliarde de culori și dispune de Dolby Atmos și Pro-XDR. Suportă și detectarea luminii ambientale la 360 de grade și permite reglarea luminozității pe 20.000 de niveluri. Ecranul a obținut certificarea TÜV Eye Comfort 3.0 și este prietenos cu ochii utilizatorilor.

Experiență completă fără egal un flagship

În ceea ce privește designul, realme GT5 Pro este oferit în trei culori:Red Rock, Bright Moon și Starry Night. Red Rock și Bright Moon sunt realizate din nano-piele, care a fost testată pentru o rezistență la uzură de peste 500.000 ori. Este un material neted și delicat, dar rezistent în același timp. Starry Night folosește tehnologia AG glass, oferind aceeași senzație delicată și fină la atingere. GT5 Pro folosește un sașiu metalic din aluminiu super-rezistent, care îmbunătățește rezistența la cădere cu 40%.

realme GT5 Pro este primul telefon din industrie care lansează deblocarea rapidă cu ajutorul palmei. Atunci când ecranul este oprit, este suficient să deschideți palma și să o apropiați de ecran pentru a porni ecranul și a-l debloca rapid. Pentru prima dată un telefon este echipat cu un sistem de control al gesturilor folosind inteligența artificială. Sunt 12 gesturi ce pot fi folosite pentru a interacționa cu telefonul.

În ceea ce privește încărcarea rapidă și durata de viață a bateriei, realme GT5 Pro vine cu o baterie masivă de 5400mAh, încărcare rapidă de 100W și încărcare rapidă wireless de 50W, astfel încât utilizatorii nu trebuie să își facă griji cu privire la durata de viață a bateriei în niciun scenariu.

realme GT5 Pro vine cu interfața realme UI 5.0, aducând utilizatorilor o experiență de navigare mai eficientă și mai inteligentă. Este echipat cu funcții precum IR blaster, NFC îmbunătățit, motor liniar pe axa X, difuzoare duble Dolby Atmos, protecție IP64 pentru apă și praf, aducând o experiență de flagship mai cuprinzătoare.

Telefonul este lansat momentan în China.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Eveniment

House of VLAdiLA și The Climate Change Company, marii câștigători ai competiției Startarium „Românii sunt antreprenori”

Publicat

pe

De

Competiția Startarium „Românii sunt antreprenori”, inițiată de Impact Hub și ING Bank, cu sprijinul Pluxee, și-a desemnat câștigătorii pe 29 noiembrie, în cadrul unui eveniment organizat la Hotel Radisson din București. În marea finală au intrat 14 antreprenori, câte 7 pentru fiecare categorie a concursului de pitch-uri, Startup și Running Ops. Aceștia au avut ocazia să își prezinte afacerile la scenă deschisă, în fața a 600 de participanți și a juriului format din mentori și reprezentanți ai mediului de business. În urma jurizării, au fost alese câte 2 companii câștigătoare pentru fiecare categorie, care au fost premiate cu un total de 90.000 de euro, nerambursabili. Câștigătorii marilor premii sunt The Climate Change Company (Startup) și House of VLAdiLA (Running Ops).

Podiumul pentru fiecare categorie a arătat astfel:

Startup:

Premiul I: The Climate Change Company (20.000 de euro, nerambursabili)

Premiul II: PiciordePlay (10.000 de euro, nerambursabili)

Running Ops:

Premiul I: House of VLAdiLA (40.000 de euro, nerambursabili)

Premiul II: BRIO (20.000 de euro, nerambursabili)

În plus, în cadrul competiției Startarium „Românii sunt antreprenori” s-au mai acordat 10 premii suplimentare, în valoare de 1.000 euro fiecare, pentru 10 cele mai votate idei de afaceri  înscrise în secțiunea Ideea ta. Voturile au fost deschise pentru public până la data de 1 decembrie, iar câștigătorii secțiunii au fost anunțați public pe startarium.ro.

„<Românii sunt antreprenori> a revenit cu aceeași forță și energie în 2023 ca și în edițiile precedente ale competiției. Ediția din 2023 a marcat și o serie de noutăți importante: alăturarea Pluxee ca partener al evenimentului și platformei Startarium.ro, alături de ING Bank, extinderea competiției cu două noi categorii, dedicate atât antreprenorilor aspiranți, cât și companiilor care au depășit stadiul de startup și, nu în ultimul rând, evoluția <Românii sunt antreprenori> într-un adevărat festival de antreprenoriat, oferind participanților nu doar o platformă de competiție, ci și un mediu propice pentru a experimenta apartenența la o comunitate puternică, dinamică, la educație și inspirație.

Faptul că avem 4 câștigători care au soluții reale și fezabile ca model de afacere la probleme care țin de agenda economică și socială a României – educația, accesul la cultură, industriile creative, infrastructură și mediu demonstrează încă odată că antreprenoriatul este unul din pilonii de creștere pentru noi toți.”, a declarat Vlad Craioveanu, CEO și cofondator Impact Hub Bucharest.

Anul acesta, evenimentul iconic Startarium Pitch Day s-a desfășurat sub o nouă identitate – Românii sunt antreprenori, menită să celebreze spiritul antreprenorial național, să aducă  competiția mai aproape de publicul larg și să încurajeze mai mulți antreprenori și viitori antreprenori să își urmeze pasiunea profesională.

„În ING, susținem creșterea startup-urilor și a micilor companii, așadar ne-am bucurat să reluăm una dintre cele mai importante competiții pentru antreprenorii din România. Suntem încântați să descoperim afaceri noi, cultivate cu pasiune, dar și să vedem evoluția celor pe care le cunoșteam deja. Scena <Românii sunt antreprenori> a fost încărcată de emoții, entuziasm și efervescență. A fost o experiență incredibilă pentru toți cei care au participat deoarece au exersat cum să construiască și să susțină un pitch, cum să convingă un juriu, format din mentori și reprezentanți cu experiență din mediul de business, că afacerea lor merită să fie câștigătoare.

56 de afaceri au fost selectate pentru semifinala ‘Romanii sunt antreprenori’, iar 14 au ajuns în finală. Îi felicităm pe marii câștigători, dar și pe toți antreprenorii curajoși care au intrat în competiție. Vom urmări îndeaproape progresele lor!”, a declarat Luana Sorescu, Head of Clients, divizia Business Banking, ING Bank România.

Cine sunt marii câștigători?

Startups:

Locul 1: The Climate Change Company

The Climate Change Company dezvoltă soluții la cheie, inovatoare și cu impact înalt, menite să contribuie la îmbunătățirea ecosistemului în care trăim și, implicit, la mai binele planetei.

Prin proiectul Littar, the Climate Change Company transformă deșeurile de plastic și sticlă în asfalt de ultimă generație, punându-și, astfel, amprenta pe viitorul infrastructurii durabile și a economiei circulare.

Această distincție nu reprezintă doar o victorie pentru noi, ci și pentru toți cei care cred într-un viitor mai ecologic. Ne amintește că atunci când ne unim, motivați de pasiune și scop, putem aborda cu succes problemele complexe cu care ne confruntăm ca planetă și societate. Este un imbold pentru noi să continuăm să dezvoltăm soluții sustenabile și să îi inspirăm și pe alții să se alăture efortului nostru de a crea un mediu mai curat și mai sănătos pentru generațiile viitoare. Mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi în această călătorie a schimbării pozitive„, a declarat Sebastian Tudose, cofondator The Climate Change Company.

Locul 2: PiciordePlay

PiciordePlay este platforma românească de streaming care și-a început activitatea în pandemie, în vara anului 2021. Proiectul își propune să aducă teatrul mai aproape de românii de pretutindeni, oferindu-le acestora oportunitatea de a viziona online piesele lor preferate.

Până în prezent, PiciordePlay a transmis peste 30 de spectacole live, 10 înregistrări și a atras pe platformă mai mult de 10.000 de utilizatori. Platforma are parteneriate cu unele dintre cele mai apreciate instituții culturale românești, precum Teatrul Național București, Teatrul Bulandra, Teatrul Nottara sau Teatrul de Comedie.

Suntem onorați și mândri să fim recunoscuți de o competiție atât de importantă, precum Startarium «Românii sunt Antreprenori». Acest premiu este nu doar o realizare personală pentru echipa PiciordePlay, ci și o validare a faptului că există un interes puternic în zona de cultură și artă. Ne-am asumat misiunea de a crea o punte între cultura, arta și consumatorul modern, oriunde s-ar afla el, iar acest premiu confirmă faptul că suntem pe drumul cel bun. Fondurile câșigate vor fi un sprijin esențial în continuarea acestei călătorii”, a declarat Alexandru Aramă, cofondator PiciordePlay.

Celelalte 5 startupuri care au intrat în finala Startarium „Românii sunt antreprenori” sunt: Mașini la cheieMommyHAIOffbeatSmilemobilul și Voidship.

Running Ops:

Premiul I: House of VLAdiLA

House of VLAdiLA este un brand fondat de Oana și Dragoș Vlădilă care combină arta și designul de interior în dezvoltarea de produse precum tapet personalizat, catifea și mobilier de designer. Oana, arhitectă, și Dragoș, cu expertiză în antreprenoriat, își propun să inoveze domeniul amenajărilor interioare. Tehnologia modernă de printare se îmbină cu desenul manual, asigurând calitate de top. Totul se produce in-house, respectând standardele de sustenabilitate: materiale naturale, ecologice și biodegradabile, fără substanțe toxice.

Suntem mândri că House of VLAdiLA este marele câștigător al competiției «Românii sunt antreprenori» și le mulțumim organizatorilor și juraților pentru încrederea arătată! Vedem această victorie ca pe o recunoaștere a muncii și pasiunii noastre, dar și ca pe o responsabilitate foarte mare. Ne propunem să punem România pe harta designului internațional și să devenim un brand de referință”, a declarat Dragoș Vlădilă, cofondator House of VLAdiLA.

Premiul II: BRIO

Fondată în 2014, BRIO este platforma de soluții fundamentate științific, pentru îmbunătățirea performanței școlare, destinată elevilor, părinților, educatorilor, școlilor și altor instituții implicate în actul educațional din România. Prin intermediul testelor BRIO, proiectul își propune să pună la dispoziția utilizatorilor teste digitalizate standardizate, prin care elevii români din clasele I-XII să își poată evalua obiectiv cunoștințele la principalele materii școlare și să își poată îmbunătăți performanța la examene.

Acest premiu ne demonstrează că educația rămâne o prioritate în România și ne inspiră să mergem mai departe și să lucrăm din ce în ce mai intens pentru a oferi oportunități de învățare și îmbunătățire a performanței școlare în întreaga țară. Suntem hotărâți să contribuim la creșterea nivelului de educație în România și să oferim elevilor instrumentele de care au nevoie pentru un viitor mai strălucit”, a declarat Gabi Bartic, cofondator BRIO.

Pe lângă cei 2 câștigători, în finala categoriei Running Ops au intrat și BeesersBright Spacescautcurier.roHelperz.ro și Spark Online School.

‘’M-am bucurat să văd că pe scena evenimentului <Românii sunt antreprenori> au urcat români pasionați de ceea ce fac, care devin o sursă de inspirație pentru alții prin faptul că sunt capabili să aibă o viziune mai largă, pentru care binele oamenilor și impactul pozitiv în comunitatea locală sunt prioritare.

Pluxee s-a alăturat proiectului Startarium anul acesta, din convingerea că educarea și susținerea antreprenorilor români au un potențial semnificativ de a genera un impact economic pe termen lung. Vom continua strategia noastră de susținere a comunității antreprenoriale din România fiind alături de antreprenorii cu idei excelente aflați la început de drum, dar și de afacerile care continuă să crească și au nevoie de resurse și finanțare pentru o dezvoltare durabilă”, a spus Manuel Fernandez Amezaga, CEO Pluxee România și Bulgaria.

2

600 de persoane au luat parte la marea finală Startarium „Românii sunt antreprenori”

Aproximativ 600 de persoane au luat parte, în sală, la prezentările și discuțiile propuse de către organizatorii competiției.

Printre cei care au urcat pe scenă în deschiderea evenimentului s-au numărat Vlad Craioveanu – CEO & cofondator Impact Hub Bucharest, Dan Ștefan – Managing Partner Autonom Group, Delia Olteanu – Manager Strategie Clienți IMM al ING Bank, și Manuel Fernandez Amezaga – CEO Pluxee România și Bulgaria.

Ulterior, în cadrul panelului „Viitorul businessului în România: antreprenori în ascensiune”, organizat cu sprijinul Romanian Business Leaders, o serie de lideri de business și-au împărtășit experiențele și perspectivele despre inovație și succes în antreprenoriatul românesc. Aceștia au fost: Iulian Nedea – CEO și cofondator Simtel, Cristian Logofătu – Financier, Entrepreneur, board member Bittnet, Andreea Pipernea – Managing Partner Exit by Choice și Delia Dragomir – CEO și cofondator Eucom Business Language.

Lansări prezentate pe scena principală

Scena principală a fost și gazda lansării unui nou modul în cadrul platformei Startarium: Startarium eXP(erience) oferă antreprenorilor experiențe interactive de învățare, depășind cursurile online tradiționale. Cu durată de o lună, fiecare curs include 4 module, quiz-uri, o sesiune de Q&A și un proiect final cu feedback, iar cei care finalizează un curs pot beneficia de 3 sesiuni gratuite de mentorat. Înscrierile pentru primele două cursuri, Management financiar pentru mici afaceri și Web Analytics, încep pe data de 8 decembrie, pe Startarium.

Un alt moment important a fost reprezentat de pre-lansarea mapării „Green Startups Ecosystem Overview Report 2023”. Aflat la a treia ediție, raportul prezintă o analiză a startupurilor verzi din România, organizațiile de sprijin și inițiativele care promovează o tranziție către o societate neutră din punct de vedere climatic. Lansarea oficială a Green Startups Ecosystem Overview Report 2023 va avea loc pe data de 7 decembrie, în cadrul evenimentului online Romania ClimAccelerator Demo Day.

Punctele culminante ale competiției Startarium „Românii sunt antreprenori” au fost, bineînțeles, cele două finale de pitch-uri, în cadrul cărora concurenții au beneficiat de sprijinul și încurajările prietenilor, partenerilor și celor pasionați de business și de antreprenoriat.

Scenele adiacente au găzduit 6 pastile de învățare pentru participanți

În paralel cu finalele de pitching, pe scenele secundare, participanții au putut lua parte la 6 sesiuni de învățare, prezentate sub formă de masterclassuri: „Principii STELL*R pentru înalta performanță”, susținut de Adrian Florea, fondator Trend Consult, „Bani și libertate – Despre echipă, viziune și autonomie în afaceri”, susținut de Ovidiu ToaderBusiness Coach, dar și la sesiuni dedicate siguranței cibernetice – susținută de Bogdan Botezatu, director Threat Research and Reporting Bitdefender, sustenabilității – susținută de Magdalena Caramilea, Director de sustenabilitate Autonom, comunicării și branding-ului, alături de Andrei Lasc și Mihaela Joița, cofondatori Poarta 9, și echipelor performante, sesiune susținută de Cosmin Alexandru, cofondator Teamology Institute.

Sectorul agrifood a avut o scenă dedicată la Românii sunt antreprenori

Ediția de anul acesta a Agrifood Innovation Summit, organizată de EIT Food și Impact Hub Bucharest, a avut loc în cadrul evenimentului „Românii sunt antreprenori”, pe o scenă dedicată. Sub numele de Agrifood Innovation Stage, scena s-a concentrat pe subiectul inovațiilor în agricultură și industria alimentară, abordând subiecte precum siguranța alimentară, agricultura digitală și sustenabilitatea.

Evenimentul a inclus lansarea raportului „Romanian Agrifood Startups Overview Report 2023″, care analizează tendințele și provocările din sectorul agroalimentar românesc și european. Romanian Agrifood Startups Overview Report, aflat la cea de-a treia ediție în 2023, este un raport complex care include maparea startupurilor românești din industria agroalimentară implicate în inovația industriei. Raportul poate fi descărcat gratuit aici.

Rezultatele „Românii sunt antreprenori”

Competiția „Românii sunt antreprenori”, noua identitate a evenimentului emblematic Startarium Pitch Day, a primit peste 220 de înscrieri la ediția din 2023. Înscrierile au fost deschise în perioada 12.10 – 12.11.2023, pentru următoarele categorii: Ideea ta, Startup și Running Ops. Valoarea cumulată a premiilor oferite este de 100.000 de euro, nerambursabili.

Peste 1100 de persoane s-au înscris pentru a participa la marea finală din 29 noiembrie, de la Radisson Blu din București. 600 au fost prezente în locație și au avut la dispoziție 4 scene diferite și oportunități valoroase de învățare, inspirație și conectare, alături de speakeri de renume din ecosistem. Marea finală a adus pe scena principală 14 echipe finaliste care și-au susținut pitch-urile live, în fața juriului, investitorilor, presei și publicului prezent.

În cadrul celor 4 ediții anterioare ale Startarium Pitch Day, organizate între 2016 și 2019, au concurat peste 580 de antreprenori, au fost sprijinite 155 de afaceri, iar 35 dintre acestea au beneficiat de premii în valoare totală de 450.000 euro.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Eveniment

AGON by AOC lansează monitoarele ultrawide CU34G2XE/BK și CU34G2XP/BK dedicate pasionaților de gaming

Publicat

pe

De

București, 5 decembrie 2023 – AGON by AOC, unul dintre cele mai importante branduri de monitoare pentru gaming și accesorii IT din lume, anunță lansarea a două noi monitoare dedicate gamingului, ambele cu diagonale de 34″ (86 cm): AOC GAMING CU34G2XE/BK și modelul mai avansat, CU34G2XP/BK. Aceste două monitoare au fost proiectate pentru a împinge granițele imersivității în jocurile video, oferind în același timp un raport preț/performanță foarte bun. Modelele CU34G2XE/BK și CU34G2XP/BK au fost concepute pentru a oferi jucătorilor o imagine panoramică de înaltă calitate.

La baza acestor monitoare se află un panou VA curbat 1500R, care dispune de o rezoluție WQHD (3440×1440, aspect 21:9). În timp ce modelul CU34G2XE/BK excelează prin rata de reîmprospătare de 144 Hz și suportul HDR10, modelul CU34G2XP/BK dispune de limitele cu timpi de răspuns de până la 1 ms GtG și o rată de reîmprospătare de 180 Hz asociată cu suportul DisplayHDR 400. Aceste caracteristici asigură imagini vibrante si un gameplay deosebit de fluid.

                    Două monitoare mari de la AGON by AOC

CU34G2XE_1200x628

CU34G2XE/BK: Jocuri fără întreruperi

Datorită panoului VA curbat 1500R, a rezoluției WQHD (3440×1440) și a ratei de reîmprospătare de 144 Hz, modelul CU34G2XE/BK oferă rețeta ideală pentru imagini clare și un gameplay fluid. Funcția MBR (Motion Blur Reduction) permite monitorului să atingă un timp de răspuns MPRT de 1 ms, ceea ce se traduce prin minimizarea completă a efectului de ghosting. Compatibilitatea ecranului cu standardul HDR10 permite monitorului să afișeze conținut HDR, adăugând un nou nivel de realism jocurilor.

Conectivitatea este asigurată de un conector DisplayPort 1.4 și de un conector HDMI 2.0. Modelul CU34G2XE/BK a fost dezvoltat cu focus pe funcționalitate și flexibilitate. CU34G2XE/BK este prevăzut cu un suport simplu, dar robust, care oferă reglarea înclinării, permițând utilizatorilor să găsească astfel unghiul de vizualizare perfect. În plus, montura VESA 100 permite utilizarea unui braț pentru monitoare, cum ar fi AM420B de la AOC.

CU34G2XP_bk_1200x628

CU34G2XP/BK: Mai rapid și mai precis

Pentru utilizatorii care sunt în căutarea unei experiențe de joc mai sofisticate, CU34G2XP/BK dispune de o rată de reîmprospătare mai rapidă de 180 Hz. Datorită capacităților sale de supratactare a pixelilor (Overdrive), ecranul atinge timpi de răspuns de până la 1 ms GtG, fiind astfel o alegere potrivită chiar și pentru scenariile competitive. Cu toate acestea, CU34G2XP/BK nu se rezumă doar la viteză. Ecranul certificat VESA DisplayHDR 400, asigură un  contrast profund și imagini vii în titlurile single player, cu ritm mai lent și bazate pe poveste.

Timpul de răspuns MPRT de 1 ms, realizabil prin intermediul modului MBR, permite o persistență scăzută a pixelilor, ceea ce îl face ideal în scenarii competitive unde fiecare milisecundă contează.

Modelul este o alegere potrivită nu doar pentru gaming ci și pentru crearea conținutului digital. Acoperirea de 99% a spațiului de culoare sRGB asigură o acuratețe a culorilor foarte bună pentru sarcinile ce necesită precizie cromatică.

Acest model oferă conectivitate suplimentară cu doi conectori DisplayPort 1.4 și doi conectori HDMI 2.0. Suportul ergonomic permite reglajul pe înălțime, înclinare și pivotare asigurând astfel o utilizare ergonomică și confortabilă.

Caracteristici comune

Ambele modele oferă suport pentru Adaptive-Sync, iar modelul CU34G23XP/BK dispune de suport AMD FreeSync Premium pentru experiență de gaming fără efecte de tearing. De asenea, răspunsul imaginii este aproape instantaneu, datorită lag-ului de intrare redus.

Cele două modele pot fi controlate și prin suita software G-Menu creată special de AOC pentru a controla meniul OSD, îmbunătățind astfel experiența utilizatorului. Cu tehnologia Flicker-Free, Low Blue Mode și Shadow Control, AOC protejează ochii utilizatorilor, acordându-le în același timp un avantaj în scenariile de joc slab iluminate. Fiecare model suportă, de asemenea, modurile Picture-in-Picture și Picture-by-Picture pentru a afișa două surse simultan.

Preț și disponibilitate

AOC GAMING CU34G2XE/BK va fi disponibil din decembrie 2023 la prețul recomandat de 1784 lei. AOC GAMING CU34G2XE/BK va fi disponibil începând din decembrie 2023 la prețul recomandat de 1983 lei.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri din București

Administrație locală6 ore inainte

Școala lui Codruț: Drumul câinilor abandonați spre o nouă viață

Luna aceasta, Asociația Clubul Câinilor Utilitari finalizează proiectul Școala lui Codruț – dresaj pentru câini adoptați, realizat cu sprijin de la bugetul local al...

Eveniment8 ore inainte

realme GT5 Pro a fost lansat oficial în China

Bucureși, România, 7 decembrie 2023 – realme a lansat oficial modelul GT5 Pro. Fiind cel mai puternic dispozitiv GT din toate...

Uncategorized10 ore inainte

Hello Group lansează FINEWISE, nucleu de expertiză în comunicarea din food & beverages, ospitalitate, sănătate și stare de bine

Finewise este o divizie noua de comunicare cu focus pefine & good living marketing, în sprijinul brandurilor care ajută la o...

Eveniment11 ore inainte

House of VLAdiLA și The Climate Change Company, marii câștigători ai competiției Startarium „Românii sunt antreprenori”

Competiția Startarium „Românii sunt antreprenori”, inițiată de Impact Hub și ING Bank, cu sprijinul Pluxee, și-a desemnat câștigătorii pe 29...

UncategorizedO zi inainte

TikTok celebrează comunitatea globală prin raportul Anul văzut pe TikTok: 2023

Raportul celebrează cele mai populare trenduri, creatorii care s-au remarcat și momentele frumoase din acest an, inspirate de comunitatea globală...

UncategorizedO zi inainte

PENNY România deschide magazinul cu numărul 360

PENNY România continuă în ritm alert planul de expansiune și deschide magazinul cu numărul 360 în  Segarcea, județul Dolj. Începând...

UncategorizedO zi inainte

Nokian Tyres introduce noi versiuni ale selecției sale de anvelope de vară

Nokian Tyres își actualizează gama de anvelope de vară pentru Europa Centrală pentru autoturisme, vehiculele utilitare sport și vehicule crossroad....

UncategorizedO zi inainte

Chaka Sobhani se alătură DDB WW în calitate de Președinte, CCO International

Un lider creativ premiat părăsește Leo Burnett WW pentru a se alătura rețelei DDB București, 6 decembrie 2023 – DDB Worldwide anunță că...

UncategorizedO zi inainte

25 de proiecte inovatoare merg mai departe în etapa a II-a a competiției Solve for Tomorrow organizată de Samsung România

313 idei au fost înscrise în cea de-a treia ediție a competiției Solve for Tomorrow. Ediția din acest an este...

Uncategorized2 zile inainte

TikTok stabilește noi standarde de securitate și sustenabilitate prin Proiectul Clover în valoare de 12 miliarde de Euro

București, 5 decembrie 2023 –  Peste 150 de milioane de oameni din Europa vin în fiecare lună pe TikTok ca să...

Eveniment2 zile inainte

AGON by AOC lansează monitoarele ultrawide CU34G2XE/BK și CU34G2XP/BK dedicate pasionaților de gaming

București, 5 decembrie 2023 – AGON by AOC, unul dintre cele mai importante branduri de monitoare pentru gaming și accesorii IT din...

Eveniment2 zile inainte

PC Garage lansează campaniile speciale de sărbători

Promoții și oferte până la Crăciun Începe campania “Te echipăm gratuit: cadou carcasă sau sursă la alegere” Încep cele mai tari...

Uncategorized2 zile inainte

Kärcher lansează RCF 3 – mopul robotizat, de ultimă generație, care asigură o curățare autonomă

RCF 3 oferă o curățare complet autonomă, similară cu cea folosită de mopurile electrice Kärcher; Tehnologia cu sistem de curățare...

Uncategorized2 zile inainte

Studiu Aqurate: Sărbătorile de iarnă aduc vânzări cu 28% mai mari decât media lunară anuală, în rândul magazinelor online monitorizate

Cele mai mari creșteri apar în categoriile Mobilier, Echipamente și Accesorii și produse pentru Copii și bebeluși Studiul a fost...

Social3 zile inainte

Descoperiți cum funcționează un bonus de cazino

Dacă sunteți nou în lumea jocurilor de noroc online, este posibil să fi întâlnit termenul „bonus de cazino” și să...

Uncategorized3 zile inainte

Samsung Galaxy Tab A9 și Galaxy Tab A9+ acum disponibile și în România: Divertisment și Productivitate, accesibile tuturor românilor

Descoperă o lume nouă și captivantă a vizionării imersive, multitasking-ului simplu și conectivității fără întreruperi în ecosistemul Galaxy București, România –...

Știrea Zilei