Connect with us

Cultură

Calcularea veniturilor este dificila?

Publicat

pe

Deoarece calcularea veniturilor poate fi uneori destul de dificila si prea complicata s-a infiintat acest calculator de salarii online. Prin intermediul acestor calculatoare online se pot determina foarte usor salariul net sau brut in functie de dorinta fiecaruia.

Calculatorul de salarii este actualizat in permanenta de catre Romania Software, iar la baza acestuia sta mai exact un software care foloseste un anumit program de calcul pentru a afisa toate informatiile dorite de noi. Calculatorul de salarii online este actualizat conform legislatiei de ultima ora si perfectionat pe zi ce trece. Usurinta prin care poti calcula salariul net sau brut prin intermediul acestui calculator ofera un mare avantaj tuturor persoanelor.

Calculatorul de salarii este foarte util angajatilor dar si angajatorilor. In primul rand este foarte util angajatilor deoarece in caz ca apar ceva neintelegeri sau nedumeriri in privinta cu salariul net de pe o anumita luna, prin intermediul acestui calculator online de salarii, se pot verifica toate informatiile dorite de angajat de la contributiile suportate de acesta pana la contributiile angajatorului, impozitul pe salariu si asa mai departe.

Iar in al doilea rand in caz ca presupui ca vei avea o marire de salariu cu un anumit procent, poti afla foarte repede care va fi viitorul tau salariu net. Pentru angajatori acest calculator de salarii este foarte util, isi pot calcula cu precizie sumele de bani pe care le au de platit la sfarsitul fiecarei luni doar introducand cateva date. De asemnea daca vor sa afle informatii doar pentru un anumit angajat in parte acest lucru se va afla cu usurinta si rapiditate.

Datorita acestor aspecte utilizarea si acuratetea acestor calculatoare de salarii ar trebui sa fie luata in considerare cat mai des de intreaga lume.

Facebook Comments
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cultură

Avantajele studierii limbii engleze din fragedă copilărie

Publicat

pe

Beneficiile studierii limbii engleze sunt evidente și includ, pe lângă o educație completă și dobândirea noțiunilor de cultură generală, avantaje pe termen lung, așa cum sunt: un loc de muncă mai bun și ușurința de a călători oriunde în lume, scrie empower.ro.

De aceea, tot mai multe persoane își înscriu copii în cadrul grădinițelor care au și cursuri engleză. În plus, unii părinți aleg chiar grădinițe cu predare în limba engleză, pentru a se asigura că cei mici dobândesc limba în cel mai natural mod posibil.

Care sunt avantajele studierii limbii engleză de la o vârstă fragedă?

Ca și în cazul altor domenii, învățarea unei limbi străine este mai facilă, cu cât copilul este mai mic. Nu vei auzi pe nimeni care să afirme faptul că învățarea unei limbi străine nu este o decizie bună, la fel cum nu vei auzi mulți profesori care să nu predea limba engleză chiar și celor mai mici dintre cursanții solicitanți.

Iată care sunt argumentele pro învățării limbii engleze cât mai repede posibil:

 • din punct de vedere fizic, învățarea limbii engleză este mai ușoară când copilul este mai mic, comparativ cu adulții, întrucât centrul din creier, responsabil cu învățarea limbilor abia se dezvoltă;
 • învățarea limbii engleze, pe lângă limba maternă, contribuie la dezvoltarea empatiei, copiii bilingvi fiind mult mai deschiși către experiențe și culturi noi;
 • diversele noțiuni de limbă le stimulează celor mici curiozitatea, dezvoltându-le și interesul și receptivitatea pentru a învăța lucruri noi din alte domenii.

Pe lângă avantajele pe care le au cei mici atunci când studiază limba engleză de la vârste mici, este de menționat și faptul că studierea limbilor străine devine, cu fiecare an, din ce în ce mai facilă, grație metodelor nou descoperite și a resurselor care sunt la dispoziția oricui dorește să învețe.

De ce este atât de importantă limba engleză?

Să-ți ajuți copilul să învețe o limbă străină, în același timp cu învățarea limbii materne este o adevărată provocare, dar rezultatele pe care le veți remarca mai târziu sunt cele care merită toate eforturile.

Limba engleză este limba oficială în mai multe de 50 de țări, aproximativ 400 de milioane de oameni vorbind engleza – limba maternă. Aceste numere indică faptul că niciodată nu este prea devreme pentru cursuri engleză, chiar și pentru cei mai tineri membri au familiei.

Copiii bilingvi sunt creativi, învață mai repede și cu ușurință, dar dobândesc și alte abilități neprețuite, cum sunt: abilitatea de soluționare a problemelor, spontaneitatea, iar mai târziu se bucură de mai multe șanse pe piața muncii.

Argumentele pentru studierea limbii engleze, astfel încât să fie vorbită, înțeleasă și scrisă perfect se extind, mai ales pentru că:

 • limba engleză este una dintre cele mai răspândite limbi străine în lume, fiind suficient să o vorbești în cele mai multe țări;
 • multe dintre filmele și cărțile valoroase sunt scrise în limba engleză, astfel că aceasta devine o componentă a culturii internaționale.

În ceea ce privește obținerea unui loc de muncă mai bun, în zilele noastre, limba engleză a devenit o condiție esențială pentru posturile mai bine plătite, iar noile generații trebuie să fie asigurate pentru succes, prin studierea limbilor străine. Totuși, până la aplicarea pentru loc de muncă, limba engleză poate reprezenta instrumentul de bază pentru a accesa burse de studiu în altă țară, programe de schimb de experiență și alte astfel de experiențe în străinătate, care pot fi un punct cheie în succesul unui copil.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Cultură

Alege un gen de spectacol aproape de sufletul tau

Publicat

pe

De

Alaturi de noi exista evenimente teatrale puternice, cu participarea unor actori legendari. Exista comedii care iti vor ridica intotdeauna tonusul si iti vor permite sa razi cu inima. Dramele iti creeaza o multime de emotii si te fac sa empatizezi cu eroii care se confrunta cu conflicte profunde pe scena. Fanii spectacolelor muzicale vor fi impresionati de teatrele de opereta si muzicale. Baletul si opera moderna sunt spectacole clasice si ofera noi tehnici de performanta, dansatori talentati si vocalisti, care pot face interpretari clasice si moderne. Astfel, poti cumpara bilete teatru de opera si balet, bilete teatru drama, bilete teatru dramatic, bilete teatru comedie etc.

Bilete teatru pentru copii

Printre evenimentele disponibile nu sunt doar spectacole pentru adulti, ci si spectacole pentru copii. In repertoriul teatrelor din Bucuresti, Sibiu, Iasi se desfasoara spectacole pentru copii si adolescenti, spectacole de papusi si evenimente dedicate sarbatorilor copiilor. Personajele fabuloase si animate, inclusiv cele bine cunoscute si cele mai noi, asteapta spectatori tineri. Biletele pentru spectacole pentru copii pot fi, de asemenea, selectate folosind motorul de cautare de pe site-ul de bilete teatru. Astfel, poti cumpara bilete teatru palatalul national al copiilor, bilete teatru de animatie, bilete teatru pentru copii, bilete teatru gong, bilete teatru Ion Creanga, bilete teatru copii, etc.

Bilete teatru gong 

Teatrele metropolitane se pot lauda cu un repertoriu larg. Actorii celebri isi organizeaza propriile proiecte si creeaza experimente teatrale. Ei interpreteaza in locatii cunoscute, putand cumpara bilete teatru online. Pe site-ul de bilete de teatru sunt anuntate toate evenimentele importante din viata teatrala. Poti achizitiona bilete teatru Bucuresti, bilete teatru Sibiu, bilete teatru Iasi, poti selecta locurile potrivite si productiile diferitilor regizori.

Bilete teatru dramatic, drama romantic, comedie

Spectacolele care se desfasoara in teatrele metropolitane atrag nu numai bucurestenii, sibienii si iesenii, ci si numerosi turisti. Grupurile de teatru din Bucuresti, Sibiu si Iasi au devenit un exemplu pentru multi, si prin urmare, biletele pentru spectacole sunt intotdeauna cumparate din timp. Astazi, nu trebuie sa mergi la casa de bilete, ci este suficient sa plasezi o comanda online, fiind mult mai usor sa ajungi la spectacolul de teatru sau la premiera piesei de teatru preferata.

Pasionatii de teatru afla intotdeauna ce piese urmeaza sa se joace si cumpara bilete teatru din timp. Multi pot urma exemplul lor, pentru ca, este mult mai usor sa intelegi repertoriul si sa alegi un spectacol de calitate, cumparand bilete teatru online din timp. Pentru a merge sa vezi o piesa de teatru, poti alege cea mai apropiata data din luna dorita. Toate evenimentele disponibile vor fi reflectate sub forma unei galerii si poti plasa o comanda pe pagina unui anumit eveniment.

Conditii de vanzare si returnare a biletelor la teatru

Pentru plata poti utiliza numerar, carduri bancare si sisteme electronice de plata. Optiunea specifica este determinata de conditiile in care se face cumpararea. Informatiile detaliate sunt prezentate sub forma unei diagrame in sectiunea corespunzatoare. Daca doresti sa petreci o seara de neuitat, atunci atentia ta trebuie sa fie indreptata catre cumpararea de bilete teatru online. Poti comanda bilete de teatru foarte rapid si fara probleme pe internet.  

Facebook Comments
Citeste in continuare

Cultură

Steaua fara nume

Publicat

pe

Teatrul National “Radu Stanca” vă așteaptă vineri 28 iunie 2019, începând cu orele 19:00, să luați parte la una din cele mai spectaculoase şi memorabile piese de teatru, care va avea loc în cadrul Teatrului Naţional “Radu Stanca” din Sibiu. Este vorba despre piesa de teatru “Steaua fara nume” de Mihail Sebastian. Piesa de teatru va avea loc pe Bd-ul Corneliu Coposu, nr. 2, Sibiu.

Rezumat piesa de teatru

REGIA: Florin Coșuleț

ASISTENT REGIE: Sanda Anastasof

DECOR: Alin Gavrilă

COSTUME: Corina Boboc – Giorgescu

VIDEO: Daniel Munteanu

MANAGER PROIECT: Luminița Bîrsan

ASISTENT PROIECT: Denisa Ciocoiu

DISTRIBUŢIE:

 • Cătălin Pătru (Profesorul Miroiu)
 • Cendana Trifan (Mona / necunoscuta)
 • Adrian Neacșu (Grig)
 • Serenela Mureșan (Domnișoara Cucu)
 • Florin Coșuleț (Șeful gării)
 • Mihai Coman (Udrea / Ichim)
 • Patricia Buraga (Eleva)
 • Viorel Rață (un țăran / Pascu / conductorul)
 • Sanda Anastasof (o voce).

„Steaua fără nume. Poveste imaginată și pusă pe hârtie de Mihail Sebastian înainte de apusul destinului său nedrept, dar și la apusul unei extraordinare perioade a literaturii și culturii noastre, cea interbelică!

Piesa este scrisă într-o cheie predominant comică, dar atinge sublim, teme majore ale umanității. Rețeta poveștii e simplă, dar profund umană! O stea! O iubire! O gară!

O stea … fără nume, care se abate din traiectoria sa obișnuită: surprinzător, neașteptat, imprevizibil, determinând impactul a două lumi, total opuse ca modalități de abordare a vieții, dar profund congruente când timpul stă! O iubire … vijelioasă, meteorică, incandescentă, precum un corp ceresc intrat în atmosfera pământului! Arderea e unică, spectaculoasă, dar și rapidă, consumându-se paradoxal, în timp ce se dezintegrează. O gară … reprezentând locul comun. Locul bagajelor multe și al privirilor lungi, precum șinele de tren. Locul peroanelor udate cu lacrimi, unde oamenii se înghesuie, se îmbrâncesc și se împiedică, dar și unde se văd, se simt, se miros. Își vorbesc sau își zâmbesc. Locul venirilor și al plecărilor, dar și al trecerilor. Al așteptărilor, dar și al despărțirilor. Al respirațiilor scurte, al zumzetului uman în toată splendoarea lui. Al șuieratului, pufăitului, scârțâitului de tren. Trenul! Această materializare perfectă a destinului uman, care leagă drumuri de fier între inimile noastre!

În demersul nostru pământesc parcă totul se reduce la a prinde sau a nu prinde trenul. Trenul acesta pe cât de comun, pe atât de personal. Trenul acesta ce te poate duce sau aduce, cine știe de unde și cine știe către unde! Spre o stea, o iubire, o gară …”

Este o piesa absolut impresionanta, care imbina intr-o maniera eleganta comicul cu dramatismul romantic. Bilete teatru drama romantica le puteti achizitiona de pe entertix.ro. Aveti posibilitatea de a le rezerva pentru 72 de ore timp in care le puteti plati cu cardul.  De asemenea, pentru a intra în posesia unor bilete la teatru, le puteţi comanda de pe acest site şi vor fi livrate printr-un curierat în cel mai scurt timp la adresa menţionată. Poţi fi plătite cu cardul, sau ramburs la preluarea comenzii. De altfel, bilete teatru sibiu le puteţi comanda şi ridică de la unul din punctele de lucru Entertix, sau de la magazinele partenere pe care le găsiţi pe site-ul nostru.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri din București

Afaceri6 ore inainte

Ai nevoie de transport pentru nisip sau alte materiale?

Emar Trade Construct este o companie care pune preţ în primul rând pe seriozitate, profesionalism, respect şi nu în ultimul...

Exclusiv7 ore inainte

Academia de Politie, smenuri, plagiate si…normal, “amante”! Bani la greu…/UN NOU SCANDAL

Structura DNA ST Ploiesti, probabil in cardasie cu Structura Centrala, incearca cu disperare sa musamalize un caz grav de coruptie...

ExclusivO zi inainte

CCR a decis, în unanimitate, că domnul Costică Iohannis a pus o întrebare de ratat

Adică toate măgăriile cu numărarea voturilor prin soft au fost de pomană? Pe românește, CCR a decis, în unanimitate, că...

Uncategorized3 zile inainte

Orașul București ii urează La mulți ani fondatorului 07funerare

Orașul București ii urează La mulți ani fondatorului 07funerare. De 10 ani in spatele inmormantarilor decente din Romania sta un...

Exclusiv3 zile inainte

“Haideţi să vă spun ce a făcut zilele trecute Licu, pe viaţa micuţei Sorina”

Adică toate măgăriile cu numărarea voturilor prin soft au fost de pomană? Pe românește, CCR a decis, în unanimitate, că...

Exclusiv4 zile inainte

Ce a facut domnul Ciolos cu informatiile din raportul nr.63986/28.11.2008?

Adică toate măgăriile cu numărarea voturilor prin soft au fost de pomană? Pe românește, CCR a decis, în unanimitate, că...

Eveniment4 zile inainte

Comunicat de Presa/ Asociatia Victimelor Abuzurilor Directiei Nationale Anti-Coruptie din Romania

Asociatia Victimelor Abuzurilor Directiei Nationale Anti-Coruptie din Romania (AVADNAR) constituie o entitate civica care reprezinta interesele tuturor victimelor abuzurilor DNA,...

Afaceri5 zile inainte

Ce este un advertorial?

Pentru a obține o poziționare cât mai bună în căutările Google, orice site are nevoie de o vizibilitate cât mai...

Exclusiv5 zile inainte

MAI “crapa” de deontologie profesionala/Seful IPJ Gorj- sex cu amanta si musamalizari ordinare in instanta, ca razbunare

A fost o  sedinta lunga…in cadrul Judecatoriei Motru….pana si judecatorul, nenea asta care decide si dispune ,, in numele legii”...

Exclusiv6 zile inainte

“Famiglia” de la DNA ST Ploiesti si incercarile actuale de musamalizare ale dosarului nr 214/P/2018

ROMAN FOILETON DNA ST Ploiesti SAGA By Incisiv de Prahova Saga procurorilor de la DNA ST Ploiesti deocamdata doar unii...

EvenimentO săptămână inainte

Remanierea a dezamorsat o posibilă demonstraţie de 10 august

Ion Cristoiu a declarat pentru MEDIAFAX că remanierea miniştrilor Carmen Dan (Interne) şi Teodor Meleşcanu (Externe) era necesară, aparent într-o...

ExclusivO săptămână inainte

Militianul paraditorilor de la DNA ST Ploiesti, muzica greceasca si dosarul fabricat directorului ziarului Incisiv de Prahova (I)

Politistul judiciar TOMA Ciprian de la DNA ST Ploisti este un politist obscur, din Campina, un „sifon” care a fost...

EvenimentO săptămână inainte

PSD doreşte să aibă candidat propriu. Voi vorbi cu Tăriceanu despre o susţinere în turul doi

In prezent repatrieri  este cuvantul care se rosteste cu o doza de tristete, dar face cinste si firmelor care se ocupa...

EvenimentO săptămână inainte

Despre repatrieri numai de bine

In prezent repatrieri  este cuvantul care se rosteste cu o doza de tristete, dar face cinste si firmelor care se ocupa...

EvenimentO săptămână inainte

Alan Turing, noul chip de pe bancnota de 50 de lire sterline. Geniul din Bletchley Park, primul gay care primeşte o asemenea onoare

Motto ” Pentru că regele Babilonului s-a oprit la o răspântie, unde încep două drumuri, şi stă să ghicească: scutură săgeţile,...

EvenimentO săptămână inainte

Sistemul de pensii private a avut o evoluţie pozitivă în primul trimestrul al anului

Motto ” Pentru că regele Babilonului s-a oprit la o răspântie, unde încep două drumuri, şi stă să ghicească: scutură săgeţile,...

Știrea Zilei